Tanzania: 10-daagse LION KING privé safari & Zanzibar


45Tijdens deze safari bezoekt u drie mooie parken van Tanzania. Vanuit Arusha vertrekt u naar het Tarangire National Park, bekend om de mooie Baobab bomen en een zeer grote populatie olifanten. De volgende dag reist u naar het Lake Manyara National Park, een park met een prachtig meer aan de voet van de Great Rift Valley, o.a. bekend van de in bomen klimmende leeuwen. Uw reis vervolgt naar de beroemde Ngorongoro Crater, de grootste krater ter wereld, waar meer dan 25.000 dieren leven.
Na uw safari reist u naar Zanzibar, het prachtige eiland voor de kust van Tanzania, uitermate geschikt voor een heerlijke strandvakantie.

Dag tot dag programma

Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Arusha
U wordt opgehaald op de luchthaven van Arusha en naar uw hotel gebracht, waar u kunt uitrusten van de vlucht.

Overnachting: Ilboru Safari Lodge, Bed & Breakfast

Tanzania: 10-daagse LION KING privé safari & ZanzibarDag 2: Tarangire National Park
Vandaag start uw safari! U wordt na het ontbijt opgehaald door uw safari chauffeur en vertrekt in de richting van het Tarangire National Park. Bij binnenkomst wordt u direct welkom geheten door een overweldigende baobabboom. In het park staan deze bomen met een diameter van wel elf meter. Tarangire National Park kent grote moerasgebieden. Vanuit de zuidelijk moerassen kronkelt de Tarangire River richting het Burungimeer. Dit zoutmeer bevat groenblauwe algen en lokt van juli tot november duizenden flamingo’s. 
In Tarangire National Park vindt u grote concentraties wild, waaronder een aantal bijzondere diersoorten zoals elanden, oryxen en giraffegazellen. Daarnaast woont hier de grootste populatie olifanten van heel Afrika. Het park huisvest tevens duizenden buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s, struisvogels, leeuwen en luipaarden. Het park is met meer dan 550 verschillende vogelsoorten daarnaast een paradijs voor vogelliefhebbers. Op een mooi plekje in het park zult u een picnic lunch nuttigen.
Aan het einde van de dag verlaat u het park en rijdt u naar de tented lodge waar u kunt genieten van het diner en uw overnachting.

Overnachting: Tarangire Simba Lodge, volpension

Tanzania: 10-daagse LION KING privé safari & ZanzibarDag 3: Lake Manyara National Park
Na het ontbijt vertrekt u in de richting van het Lake Manyara National Park, gelegen tussen de rotspartijen van de Great Rift Valley.
Wanneer u het National Park binnenrijdt, waant u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen en stromende beekjes met helder water. De weg leidt verder door het oerwoud naar open graslanden, bossen en moerassen. Het park is het leefgebied van grote kuddes olifanten, buffels, impala’s, nijlpaarden, giraffen en vele kleine dieren. Het park staat verder bekend om de in bomen klimmende leeuwen.
Vele duizenden roze flamingo’s bevinden langs de oevers van het meer, vanuit het park vaak te zien als een roze rand rond het meer.
Maar ook de bijna 500 andere vogelsoorten maken dit park een must see voor vogelliefhebbers.
De picnic lunch wordt genuttigd in het park.
Aan het einde van de middag verlaat u het park en rijdt u naar de mooi gelegen lodge, waar u kunt genieten van het diner en uw overnachting.

Overnachting: Rhotia Valley Tented Lodge, volpension

456Dag 4: Ngorongoro Crater
Na het ontbijt vertrekt u naar de beroemde Ngorongoro Crater, de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. De krater is ongeveer 2 miljoen jaar geleden gevormd, en heeft een doorsnede van zo’n 18 kilometer. De krater is ca. 600 meter diep en heeft een oppervlakte van ongeveer 260 km2. Er leven naar schatting meer dan 25.000 dieren in deze krater, het is daarmee een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. De krater is een goede plek om de zeldzame zwarte neushoorn te spotten alsook de zwart gemaande mannetjes leeuwen. Daarnaast komen er vele andere wilde dieren voor: luipaarden, cheeta’s, olifanten, apen, zebra’s, gazellen, buffels, gnoes, nijlpaarden en honderden soorten vogels. Ontelbare flamingo’s vormen een roze tapijt over het meer.
De dieren kunnen de krater in- en uitlopen, maar de meeste hebben dit vruchtbare leefgebied verkozen tot vaste woonplaats.
De picnic lunch wordt genuttigd tijdens de game drive in de Ngorongoro Crater.
Aan het einde van de middag verlaat u de krater en rijdt u terug naar de lodge.
Diner en overnachting in de lodge.

Overnachting op basis van volpension: Rhotia Valley Tented Lodge

Dag 5: Transfer naar Arusha – vertrek naar Zanzibar
Na het ontbijt verlaat u de lodge, en vertrekt u naar Arusha. U wordt naar de luchthaven gebracht, waar uw lokale vlucht naar Zanzibar vertrekt.
Op Zanzibar International Airport wordt u opgehaald en naar uw strandhotel gebracht, waar u 5 nachten verblijft.

Overnachtingen: Diamonds Mapenzi Beach Resort (All Inclusive)

Dag 6 – 9: Zanzibar
Met hopelijk veel mooie herinneringen aan de safari kunt u genieten van de mooie stranden van Zanzibar, en de faciliteiten van uw hotel.

Overnachtingen: Diamonds Mapenzi Beach Resort (All Inclusive)

5

Dag 10: Vertrek vanaf Zanzibar naar Nederland
Afhankelijk van uw vluchttijden zal u vandaag worden opgehaald bij uw hotel, voor een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Vanaf hier vertrekt uw vlucht naar Nederland.

EINDE VAN DE REIS

De prijs van bovenstaande reis bedraagt:

Januari – februari 2021:

Prijs per persoon o.b.v. 2 pers. 4 pers. 6 pers.
€ 2.420 € 1.995 € 1.900

Maart 2021:

Prijs per persoon o.b.v. 2 pers. 4 pers. 6 pers.
€ 2.250 € 1.830 € 1.735

April en mei 2021:

Prijs per persoon o.b.v. 2 pers. 4 pers. 6 pers.
€ 2.010 € 1.600 € 1.505

Juni 2021:

Prijs per persoon o.b.v. 2 pers. 4 pers. 6 pers.
€ 2.170 € 1.750 € 1.655

Voor prijzen vanaf juli 2021; stuur ons gerust een email en wij sturen u graag een offerte!

Prijs is inclusief:
– Transfers van en naar de luchthavens Kilimanjaro & Zanzibar
– Accommodaties en maaltijden zoals omschreven, o.b.v. 2 persoonskamers
– Parkfees en gamedrives als omschreven
– Privé gebruik van 4×4 safari landcruiser met opklapbaar dak
– Engelssprekende safarichauffeur
– Drinkwater in de auto gedurende de safari

Prijs is exclusief:
– Vlucht naar Kilimanjaro International Airport, van Arusha naar Zanzibar en terug vanaf Zanzibar International Airport (Malika Travel kan de vluchten voor u boeken als u wilt)
– Visum (€ 50,- p.p)
– Reis – en annuleringsverzekering
– Drankjes en overige maaltijden
– Uitgaven van persoonlijke aard, zoals fooien, souvenirs etc.

Natuurlijk kunnen wij deze reis nog verder aanpassen naar uw wensen, zoals aanpassing naar andere accommodaties, reisduur en parken. Vraag ons gerust om meer informatie.

Contact Ons!