11-daagse BEST OF UGANDA safari

Onze 11-daagse reis “Best of Uganda” laat u kennis maken met de hoogtepunten van Uganda. Uw reis begint in het Murchison Falls National Park. Naast een gamedrive maakt u hier een boottocht op de Nijl richting “The Falls”. Het volgende hoogtepunt van uw reis is Kibale Forest, waar u een chimpansee tracking doet. Uw reis vervolgt naar het mooie Queen Elizabeth National Park, waar u zowel gamedrives maakt, als een boottocht maakt op het Kazinga Channel. Een unieke ervaring! Natuurlijk ontbreekt ook een gorilla tracking in Bwindi National Park niet aan deze reis. Het oog in oog staan met deze grote dieren zal u nog lang bij blijven! Tenslotte brengt u een bezoek aan Lake Mburo National Park, waarna u weer terugreist naar Entebbe.

Dag-tot-dag programma

Dag 1: Aankomst in Entebbe

U wordt bij aankomst op Entebbe International Airport opgehaald en naar uw hotel in Entebbe gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Accommodatie: Lake Victoria View guesthouse, Bed & Breakfast

Dag 2: Entebbe – Murchison Falls National Park

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en vertrekt u naar Murchison Falls National Park. Onderweg brengt u een bezoek aan de Ziwa Rhino Sanctuary, waar neushoorns in een beschermd natuurgebied leven. Onder begeleiding van een gids gaat u te voet op zoek naar neushoorns. Na de lunch rijdt u verder naar Murchison, waar u in de namiddag aankomt in uw lodge, welke mooi gelegen is aan de Nijl.

Accommodatie: Murchison River Lodge, Full Board

Murchison Falls       

Dag 3: Murchison Falls National Park

Na het ontbijt maakt u een gamedrive in Murchison Falls N.P., op zoek naar leeuwen, olifanten, giraffen en ander wild. Daarna keert u terug naar de lodge. Na de lunch maakt u een boottocht op de Nijl richting “The Falls”. Onderweg komt u vaak vele nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten tegen. Voor een nog beter zicht op de krachtige waterval maken we een wandeling naar de top van de Murchison Falls. Daar wacht de chauffeur op u, en rijdt met u terug naar de lodge.

Accommodatie: Murchison River Lodge, Full Board

Dag 4: Murchison Falls – Kibale Forest

Na het ontbijt vertrekt u voor de lange rit naar Kibale Forest, een van de mooiste regenwouden van Afrika. De weg leidt langs prachtige en afwisselende landschappen.
Onderweg maken we een lunchstop. Daarna vervolgen we de reis naar Kibale Forest.

Accommodatie: Kibale Forest Camp, Full Board

Dag 5: Kibale Forest – chimpansee tracking!

Kibale Chimpansee Malika TravelOnder begeleiding van een gespecialiseerde gids maakt u vandaag een chimpansee tracking door het tropisch regenwoud. U zult allerlei apensoorten tegenkomen en natuurlijk ook de chimpansees! Het is een onvergetelijke ervaring om deze actieve en luidruchtige dieren in hun leefgebied te bewonderen! Na de tracking gaat u terug naar uw camp voor de lunch.
‘s Middags staat er nog een andere activiteit op het programma; een wandeling door het moerasgebied van de Bigodi swamp. Hier komen vele tropische vogelsoorten en apensoorten voor!

Accommodatie: Kibale Forest Camp, Full Board

Dag 6: Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park

Na het ontbijt vertrekt u vandaag naar het Queen Elizabeth National Park. U komt op tijd aan voor de lunch in de lodge in Queen Elizabeth National Park.
In de namiddag zult u de eerste gamedrive maken in het park. Aan het einde van de dag gaat u terug naar de lodge, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de Kasenyi savanne van het national park. Er zijn vaak dieren te zien vanuit het camp, waaronder leeuwen!

Accommodatie: Kasenyi Safari Camp, Full Board

Dag 7: Queen Elizabeth National Park

‘s Ochtends maakt u een gamedrive in het park, op zoek naar leden van de Big Five in Queen Elizabeth! ‘s Middags maakt u een boottocht op het Kazinga Channel, een unieke ervaring! U kunt vele nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten zien, en niet te vergeten de savanneolifanten die water komen drinken in de rivier!

Accommodatie: Kasenyi Safari Camp, Full Board

Queen Elizabeth N.P. - Malika Travel        Queen Elizabeth N.P. - Malika Travel

Dag 8: Queen Elizabeth National Park – Bwindi National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar Ishasha, bekend van de boomklimmende leeuwen. U maakt hier een gamedrive. Daarna vertrekt u naar Bwindi National Park, het leefgebied van de berggorilla’s. Geniet van het prachtige uitzicht vanuit de lodge!

Accommodatie: Buhoma Haven Lodge, Full Board

Dag 9: Bwindi National Park – gorilla tracking!Gorilla Bwindi - Malika Travel

Vandaag gaat u op zoek naar de berggorilla’s! In de ochtend gaat u, onder begeleiding van een ervaren ranger, op zoek naar deze prachtige dieren! Het observeren van de gorilla’s in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijk schouwspel en een indrukwekkende ervaring!

Accommodatie:Buhoma Haven Lodge, Full Board

Dag 10: Bwindi National Park – Lake Mburo

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park. ‘s Middags maakt u een gamedrive in het park. ‘s Avonds maakt u een nacht gamedrive, waarbij u onder andere op zoek gaat naar luipaarden!

Accommodatie: Rwakobo Rock, Full Board

Dag 11: Lake Mburo – Entebbe

Vanochtend heeft u de keuze uit een mountainbike safari of een bushwalk. Na deze laatste activiteit rijdt u terug naar Entebbe. Onderweg maken we een stop op de evenaar voor lunch, foto’s en evt. souvenirs. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht. Vanuit Entebbe vertrekt u terug naar Nederland, of naar Kenia of Tanzania voor een safari- of strandverlenging.

———————————-EINDE VAN DE REIS———————————————-