13-daagse UGANDA COMPLEET safari

Onze 13-daagse privé reis “Uganda Compleet” laat u kennis maken met de hoogtepunten van Uganda. U reist in een rustig tempo door Uganda. Uw reis begint in het Murchison Falls National Park. Naast een gamedrive maakt u hier een boottocht op de Nijl richting “The Falls” en een boottocht naar de delta van Lake Albert. Het volgende hoogtepunt van uw reis is Kibale Forest, waar u een chimpansee tracking doet. Uw reis vervolgt naar het mooie Queen Elizabeth National Park, waar u zowel gamedrives maakt, als een boottocht maakt op het Kazinga Channel. Een unieke ervaring! Natuurlijk ontbreekt ook een gorilla tracking in Bwindi National Park niet aan deze reis. Het oog in oog staan met deze grote dieren zal u nog lang bij blijven! Tenslotte brengt u een bezoek aan Lake Bunyonyi en Lake Mburo National Park, waarna u weer terugreist naar Entebbe.

Dag-tot-dag programma

Dag 1: Aankomst in Entebbe

U wordt bij aankomst op Entebbe International Airport opgehaald en naar uw hotel in Entebbe gebracht, waar u op basis van B&B verblijft. Uw hotel is mooi gelegen aan Lake Victoria.

Accommodatie: Karibu guesthouse, Bed & Breakfast

Dag 2: Entebbe – Murchison Falls National Park

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en vertrekt u naar Murchison Falls National Park. Onderweg brengt u een bezoek aan de Ziwa Rhino Sanctuary, waar neushoorns in een beschermd natuurgebied leven. Onder begeleiding van een gids gaat u te voet op zoek naar neushoorns. Na de lunch rijdt u verder naar Murchison, waar u in de namiddag aankomt in uw lodge, welke mooi gelegen is aan de Nijl.

Accommodatie: Murchison River Lodge, Full Board

Dag 3: Murchison Falls National Park

Na het ontbijt maakt u een gamedrive in Murchison Falls N.P., op zoek naar leeuwen, olifanten, giraffen en ander wild. Daarna keert u terug naar de lodge. Na de lunch maakt u een boottocht op de Nijl richting “The Falls”. Onderweg komt u vaak vele nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten tegen. Voor een nog beter zicht op de krachtige waterval maken we een wandeling naar de top van de Murchison Falls. Daar wacht de chauffeur op u, en rijdt met u terug naar de lodge.

Accommodatie: Murchison River Lodge, Full Board

uganda Malika Travel     Murchison Falls

Dag 4: Murchison Falls National Park

Na het ontbijt maakt u een boottocht naar de delta van Lake Albert. U kunt vele nijlpaarden, olifanten en vogelsoorten spotten! Na de lunch in de lodge maakt u een gamedrive in het park.

Accommodatie: Murchison River Lodge, Full Board

Dag 5: Murchison Falls – Kibale Forest

Na het ontbijt reist u via een prachtige route naar Kibale Forest, een van de mooiste regenwouden van Afrika, met de meeste soorten en grootste hoeveelheid apen in Oost-Afrika. Onderweg maken we een lunchstop.

Accommodatie: Chimpanzee Forest guesthouse, Full Board

Dag 6: Kibale Forest – chimpansee tracking!

Kibble Forest Malika Travel       Bigodi Swamp Malika Travel

Onder begeleiding van een gespecialiseerde gids maakt u vandaag een chimpansee tracking door het tropisch regenwoud. U zult allerlei apensoorten tegenkomen en natuurlijk ook de chimpansees! Het is een onvergetelijke ervaring om deze actieve en luidruchtige dieren in hun leefgebied te bewonderen! Na de tracking gaat u terug naar uw camp.
‘s Middags staat er nog een andere activiteit op het programma; een wandeling door het moerasgebied van de Bigodi swamp. Hier komen vele tropische vogelsoorten en apensoorten voor!

Accommodatie: Chimpanzee Forest guesthouse, Full Board

Dag 7: Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar het Queen Elizabeth National Park. U komt op tijd aan voor de lunch in de lodge in Queen Elizabeth National Park.
In de namiddag zult u een gamedrive maken in het park. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar de lodge, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het Kazinga Channel en het national park.

Accommodatie: Queen Elizabeth Bush Lodge, Full Board

Dag 8: Queen Elizabeth National Park

‘s Ochtends maakt u een gamedrive in het park. Daarna gaat u terug naar de lodge voor de lunch. ‘s Middags maakt u een boottocht op het Kazinga Channel, een unieke ervaring! U kunt vele nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten zien, en niet te vergeten de savanneolifanten die water komen drinken in de rivier!

Accommodatie: Queen Elizabeth Bush Lodge, Full Board

Dag 9: Queen Elizabeth National Park – Bwindi

Na het ontbijt vertrekt u naar Ishasha, bekend van de boomklimmende leeuwen. U maakt hier een gamedrive. Daarna rijdt u naar Bwindi National Park, het leefgebied van de berggorilla’s! Geniet van het prachtige uitzicht in de lodge!

Accommodatie: Gorilla Valley Lodge, Full Board

Dag 10: Bwindi National Park – gorilla tracking!

Bwindi gorilla tracking Malika Travel

Vandaag gaat u op zoek naar de berggorilla’s! In de ochtend gaat u, onder begeleiding van een ervaren ranger, op zoek naar deze prachtige dieren! Het observeren van de gorilla’s in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijk schouwspel en een indrukwekkende ervaring!

Accommodatie: Gorilla Valley Lodge, Full Board

 

 

Dag 11: Lake Bunyonyi

Lake Bunyonyi - Malika Travel

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Bunyonyi. Dit is misschien wel de meest idyllische plek van Uganda, het wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd. Uw accommodatie ligt op een van de eilandjes. ‘s Middags kunt u lekker genieten aan het meer.

Accommodatie: Lake Bunyonyi Eco Resort, Full Board

Dag 12: Lake Bunyonyi – Lake Mburo

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park. Na de lunch maakt u een gamedrive in het park. ‘s Avonds maakt u een nacht gamedrive, waarbij u onder andere op zoek gaat naar luipaarden!

Accommodatie: Rwakobo Rock, Full Board

Dag 13: Lake Mburo – Entebbe

Vanochtend heeft u de keuze uit een mountainbike safari of een bushwalk. Vervolgens reist u terug naar Entebbe. Onderweg maken we een stop op de evenaar voor lunch, foto’s en evt. souvenirs. Vanuit Entebbe vertrekt u terug naar Nederland, of naar Kenia of Zanzibar voor een strandverlenging.

———————————-EINDE VAN DE REIS———————————————-