Groepsreis Highlights of Uganda – 15 dagen

Een prachtige rondreis van 15 dagen naar de highlights van Uganda, in een internationale groep!

Een mooie 15-daagse internationale groepsreis, waarin u vele highlights van Uganda bezoekt. Vanuit Entebbe reist u allereerst naar Murchison Falls National Park, waar u natuurlijk een boottocht maakt naar de watervallen en gamedrives in het park. Via Hoima reist u vervolgens naar Kibale Forest, waar u op zoek gaat naar de chimpansees! Queen Elizabeth National Park ontbreekt natuurlijk niet in het programma. Geniet hier van een boottocht op het Kazinga Channel en gamedrives in het park. Ook bezoekt u Ishasha, bekend van de boomklimmende leeuwen. De reis vervolgt naar Bwindi, waar een gorilla tracking natuurlijk niet mag ontbreken! Via Lake Mutanda en Lake Bunyonyi, 2 mooie meren in Uganda, reist u naar Lake Mburo. Zowel gamedrives (ook ‘s nachts!), een boottocht en een wandelsafari behoren hier tot de mogelijkheden. Vanuit Lake Mburo reist u terug naar Entebbe.

Tijdens deze reis overnacht u in comfortabele (medium budget) accommodaties.

 

Dag-tot-dag programma

Dag 1: Aankomst in Entebbe

U wordt bij aankomst op Entebbe International Airport opgehaald en naar het hotel in Entebbe gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Accommodatie: Lake Victoria View guesthouse, Bed & Breakfast

Dag 2: Entebbe – Murchison Falls National Park

Na het ontbijt wordt u en de rest van de groep opgehaald door de safari chauffeur en vertrekt naar Murchison Falls National Park. Onderweg brengt u een bezoek aan de Ziwa Rhino Sanctuary, waar neushoorns in een beschermd natuurgebied leven. Dit is de enige plek in Uganda waar u de witte neushoorn kan zien. Onder begeleiding van een gids gaat u te voet op zoek naar neushoorns. Na het bezoek aan Ziwa rijdt u verder naar Murchison, waar u in de middag aankomt in de accommodatie. U kunt even lekker bijkomen van de rit, en genieten van het uitzicht op de Nijl. Als de tijd het toe laat brengt u vanmiddag al een bezoekje aan de top of the Murchison Falls, met een overweldigend uitzicht!

Accommodatie: Pakuba Safari Lodge, halfpension

Dag 3: Murchison Falls National Park

Vanochtend maakt u een gamedrive in Murchison Falls N.P., een van de mooiste nationale parken van Uganda. Een van de bekendste highlights is de Nijl, met de spectaculaire Murchison Falls. U kunt in het park olifanten, giraffen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen, buffels en misschien zelfs luipaarden spotten! Na de gamedrive keert u terug naar de lodge. Na de lunch maakt u een boottocht op de Nijl richting “The Falls”. Onderweg zijn er vaak vele nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten te zien.

Murchison Falls - Malika Travel 
Accommodatie: Pakuba Safari Lodge, halfpension

Dag 4: Murchison Falls – Hoima

U maakt vanochtend een laatste gamedrive in Murchison Falls N.P. ‘s Middags vertrekt u naar Hoima Town waar u overnacht. Deze overnachtingsplaats is gekozen om de totale reisduur naar Kibale Forest te verkorten.

Optioneel is het mogelijk Budongo Forest te bezoeken, waar u een jungle wandeling kunt maken, op zoek naar diverse apen- en vogelsoorten. Ook kunt u optioneel een boottocht maken op de Nijl naar de delta van Lake Albert, een must voor vogelliefhebbers! U kunt dit met de groep en chauffeur overleggen.

Accommodatie: Hoima Cultural Lodge, Bed & Breakfast

Dag 5: Hoima – Kibale Forest

Na het ontbijt rijdt u via een prachtige route naar Kibale Forest, een van de mooiste regenwouden van Afrika, met de meeste soorten en grootste hoeveelheid apen in Oost-Afrika. U komt in de middag aan in de mooie nieuwe lodge, gelegen midden in het woud van Kibale Forest! Dit is de enige lodge met een zwembad in het woud.

Accommodatie: Turaco Treetops, Bed & Breakfast

Dag 6: Kibale Forest – chimpansee tracking!

Chimpansee Kibale - Malika TravelOnder begeleiding van een gespecialiseerde gids maakt u vandaag een chimpansee tracking door het tropisch regenwoud. U zult allerlei apensoorten tegenkomen en natuurlijk ook de chimpansees! Het is een onvergetelijke ervaring om deze actieve en luidruchtige dieren in hun leefgebied te bewonderen!

Ook maakt u vandaag een wandeling door het moerasgebied van de Bigodi swamp. Hier komen vele tropische vogelsoorten en apensoorten voor.

Accommodatie: Turaco Treetops, Bed & Breakfast

Dag 7: Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar het Queen Elizabeth National Park, een van de beste parken in Uganda om leeuwen te zien. Verder kunt u olifanten, vele nijlpaarden, krokodillen, buffels en misschien luipaarden gaan spotten!

’s Middags maakt u de eerste gamedrive in het park. Daarna gaat u terug naar de accommodatie, die gelegen is op de rim van Lake Bunyampaka in de Kasenyi savanne van Queen Elizabeth N.P. Er zijn vaker dieren te zien vanuit het camp.

Accommodatie: Kasenyi Safari Camp, Bed & Breakfast

Dag 8: Queen Elizabeth National Park

‘s Ochtends maakt u een gamedrive in het park, op zoek naar leeuwen en andere wilde dieren! ‘s Middags staat er een boottocht op het Kazinga Channel op het programma, een unieke ervaring! U kunt vele nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten zien, en niet te vergeten de savanne olifanten die water komen drinken in de rivier!

 
Accommodatie: Kasenyi Safari Camp, Bed & Breakfast

Dag 9: Queen Elizabeth National Park – Ishasha

Na het ontbijt vertrekt u richting Ishasha, het zuiden van het park. Het staat bekend om de boomklimmende leeuwen! Tijdens een gamedrive vanmiddag gaat u op zoek naar deze bijzondere leeuwen. Naast de boomklimmende leeuwen leven er topis in Ishasha, die verder niet voor komen in het Queen Elizabeth N.P.

Accommodatie: Ishasha Jungle Lodge, Bed & Breakfast

Dag 10: Ishasha – Bwindi National Park

Vandaag reist u naar Bwindi Imprenetrable National Park. Onderweg passeren we leuke dorpjes en hebben we prachtige uitzichten op de bergen.

Accommodatie afhankelijk van lokatie van de gorilla tracking, zoals bijvoorbeeld:

Buhoma: Buhoma Haven Lodge, Bed & Breakfast

Ruhija: Gorilla Mist Camp, Bed & Breakfast

Rushaga: Rushaga Gorilla Camp, Bed & Breakfast

Dag 11: Bwindi National Park – Gorilla tracking!!

Vandaag gaat u op zoek naar de berggorilla’s! In de ochtend gaat u, onder begeleiding van een ervaren ranger, op zoek naar deze prachtige dieren! Het observeren van de gorilla’s in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijk schouwspel en een indrukwekkende ervaring!

Na de tracking gaat u terug naar de lodge, waar u heerlijk kunt nagenieten van de belevenissen van vandaag!

Accommodatie: idem

 
Dag 12: Bwindi – Lake Mutanda

Vanochtend vertrekt u naar Lake Mutanda, een prachtig gelegen meer. Bij helder weer kunt u 3 vulkanen zien. Vanmiddag kunt u ontspannen en genieten in en bij de accommodatie. 1 van de volgende activiteiten is vandaag inbegrepen (naar keuze): een boottocht op het meer, zwemmen, een wandeling langs het meer of naar de lokale bevolking of een bezoek aan de pygmee bevolking.

Accommodatie: Mutanda Lake Resort, Bed & Breakfast

Lake Bunyonyi - Malika TravelDag 13: Mgahinga National Park – Lake Bunyonyi

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar het Mgahinga National Park. Dit prachtige park grenst aan het Rwanda en Congo. Het park beslaat de noordelijke hellingen van de drie noordelijkste Virunga vulkanen: Mount Muhavura, Mount Gahinga en Mount Sabyinyo. In het park leven enkele tientallen berggorilla’s. Een van de volgende activiteiten is vandaag inbegrepen (naar keuze): een golden monkey tracking, een nature walk, bird watching of voor de sportievelingen een hike naar een van de vulkanen.

‘s Middags vertrekt u naar Lake Bunyonyi, het diepste meer van Uganda. Het is misschien wel de meest idyllische plek in Oeganda. Het prachtige kratermeer ligt verscholen tussen vele vulkaanpieken. Uw accommodatie ligt op een eilandje in het meer.

Accommodatie: Bird Nest Overseas, Bed & Breakfast

Dag 14: Lake Bunyonyi – Lake Mburo

Vandaag rijdt u naar Lake Mburo National Park. ’s Middags maakt u een gamedrive in het park. Naar wens kunt u ook een boottocht maken op het meer. Lake Mburo is een van de twee nationale parken met zebra’s en het enige national park met impala’s in Uganda. Er zijn geen olifanten, en slechts een mannetjes leeuw, waardoor wandelsafari’s mogelijk zijn in dit gebied.

’s Avonds maakt u een nacht gamedrive in het park, waarbij er een grote kans is op het zien van luipaarden!

Accommodatie: Rwakobo Rock, halfpension

Dag 15: Lake Mburo – Entebbe

’s Ochtends kunt u nog een gamedrive maken in het park, of een safari wandeling in Lake Mburo. U kunt dan oog in oog met de dieren komen te staan, een erg leuke ervaring!

Daarna reist u terug naar Entebbe. Onderweg maken we een stop op de evenaar voor foto’s en evt. souvenirs. In Entebbe wordt u naar de luchthaven gebracht. Afhankelijk van de vluchttijden kunnen we nog een overnachting toevoegen in Entebbe.

Vanuit Entebbe vliegt u terug naar Nederland, of evt. naar Kenia of Tanzania voor een strandverlenging in Diani Beach of op Zanzibar. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

 

Prijsinformatie

De prijs voor deze reis in 2020 bedraagt € 2.775,- per persoon

De single toeslag bedraagt € 500,-. (u kunt deze reis ook voor 1 persoon boeken)

De groepsgrootte is min. 2 personen voor een gegarandeerd vertrek. (max. 6 reizigers in een minibus, plus gids/chauffeur)

In deze prijs is het volgende inbegrepen:

 • Accommodaties en maaltijden als omschreven – het is ook mogelijk om de reis op basis van volpension te boeken, vraag ons gerust om meer informatie en prijzen
 • Park entreegelden, gamedrives en activiteiten als omschreven
 • Chimpansee permit
 • Vervoer in gedeelde safari auto (minivan) en Engels sprekende safari chauffeur
 • Drinkwater in de auto tijdens de safari

In deze prijs is niet inbegrepen:

 • Vluchten (Malika Travel kan de vliegtickets voor u boeken. Vraag ons gerust om meer informatie)
 • Drankjes in de accommodaties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visa voor Uganda ($ 50 per persoon)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Gorilla permit: $ 600,- per persoon, vanaf juli 2020 $ 700,- per persoon
 • Optionele activiteiten (vraag ons gerust naar de kosten van deze activiteiten)
 • Eenmalige boekingkosten van € 25,-
 • Totale bijdrage van € 15,- aan het GGTO Garantiefonds (€ 15,- per € 10.000,-) 
 • Totale bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds Reizen

Vertrekdata

22 februari 2020 – 7 maart 2020 – gegarandeerd vertrek (bij 2 personen)

16 maart 2020 – 30 maart 2020 – gegarandeerd vertrek (bij 2 personen)

18 april 2020 – 2 mei 2020 – gegarandeerd vertrek (bij 2 personen)

9 mei 2020 – 23 mei 2020 – gegarandeerd vertrek (bij 2 personen)

6 juni 2020 – 20 juni 2020 – gegarandeerd vertrek (bij 2 personen)

18 juli 2020 – 1 augustus 2020 – gegarandeerd vertrek (bij 2 personen)

8 augustus 2020 – 22 augustus 2020 – gegarandeerd vertrek (bij 2 personen)

5 september 2020 – 19 september 2020 – gegarandeerd vertrek (bij 2 personen)

31 oktober 2020 – 14 november 2020 – gegarandeerd vertrek (bij 2 personen)

16 december 2020 – 30 december 2020 – gegarandeerd vertrek (bij 2 personen)

Vraag ons gerust om een up to date overzicht van gegarandeerde vertrekdata!!