6-daagse PUUR PRIMATEN safari

Onze 6-daagse privé reis “Puur primaten” staat volledig in het teken van de gorilla’s en de chimpansees. Vanuit Entebbe reist u eerst naar Kibale Forest, waar u een chimpansee tracking doet. Uw reis vervolgt naar Bwindi National Park, waar u een gorilla tracking gaat maken. Het oog in oog staan met deze grote dieren zal u nog lang bij blijven! Onderweg van Kibale naar Bwindi maakt u een gamedrive in Ishasha, bekend van de boomklimmende leeuwen. Uiteindelijk reist u vanuit Bwindi weer terug naar Entebbe.
De korte duur van deze reis maakt deze uitstekend geschikt om te combineren met een safari in Kenia of Tanzania, of een strandverlenging in Diani Beach (Kenia) of op Zanzibar.

Dag-tot-dag programma

Dag 1: Aankomst in Entebbe

U wordt bij aankomst op Entebbe International Airport opgehaald en naar uw hotel in Entebbe gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Accommodatie: Lake Victoria View guesthouse, Bed & Breakfast

Dag 2: Entebbe – Kibale Forest

Na het ontbijt vertrekt u naar Kibale Forest, een van de mooiste regenwouden van Afrika, met de meeste soorten en grootste hoeveelheid apen in Oost-Afrika. De weg leidt langs prachtige en afwisselende landschappen.
Onderweg maken we een lunchstop. Daarna vervolgen we de reis naar Kibale Forest. Uw camp ligt midden in het woud. Misschien kunt u vandaag de eerste aapjes al spotten!

Accommodatie: Kibale Forest Camp, Full Board

Dag 3: Kibale Forest – chimpansee tracking!

Onder begeleiding van een gespecialiseerde gids maakt u vandaag een chimpansee tracking door het tropisch regenwoud. U zult allerlei apensoorten tegenkomen en natuurlijk ook de chimpansees! Het is een onvergetelijke ervaring om deze actieve en luidruchtige dieren in hun leefgebied te bewonderen! Na de tracking gaat u terug naar uw camp voor de lunch.
‘s Middags staat er nog een andere activiteit op het programma; een wandeling door het moerasgebied van de Bigodi swamp. Hier komen vele tropische vogelsoorten en apensoorten voor!

Accommodatie: Kibale Forest Camp, Full Board

Kibale Forest chimpansee Malika Travel      Kibble Forest Malika Travel

Dag 4: Kibale Forest – Ishasha – Bwindi National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar Ishasha, waar u een gamedrive maakt op zoek naar de boomklimmende leeuwen. Onderweg maakt u een lunchstop. Daarna rijdt u verder naar Bwindi National Park, het leefgebied van de berggorilla’s. U komt hier aan het einde van de middag aan. Daarna kunt u ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht in de lodge.

Accommodatie: Engagi Lodge, Full Board

Dag 5: Bwindi National Park – gorilla tracking!

Bwindi Gorilla Silverback Malika TravelVandaag gaat u op zoek naar de berggorilla’s! In de ochtend gaat u, onder begeleiding van een ervaren ranger, op zoek naar deze prachtige dieren! Het observeren van de gorilla’s in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijk schouwspel en een indrukwekkende ervaring!

Accommodatie: Engagi Lodge, Full Board

Dag 6: Bwindi National Park – Entebbe

Na het ontbijt verlaat u de lodge en reist u terug naar Entebbe. Onderweg maken we een lunchstop en passeert u de evenaar, waar u kunt stoppen voor het maken van foto’s en evt. kopen van souvenirs. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht.
Vanaf Entebbe vertrekt u terug naar Nederland, naar Kenia of Tanzania voor een safari of een strandvakantie.

———————————-EINDE VAN DE REIS———————————————-