8-daagse LION KING safari

14

Tijdens deze safari bezoekt u drie mooie parken van Tanzania. Vanuit Arusha vertrekt u naar het Lake Manyara National Park, een park met een prachtig meer aan de voet van de Great Rift Valley, o.a. bekend van de in bomen klimmende leeuwen. De volgende dag reist u naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Het park is o.a. bekend vanwege de jaarlijkse Migration. U verblijft 3 nachten in de Serengeti, zo kunt u optimaal genieten van dit mooie park. Uw reis vervolgt naar de beroemde Ngorongoro Crater, de grootste krater ter wereld, waar meer dan 25.000 dieren leven.

 Prijsinformatie op aanvraag

Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Arusha

U wordt opgehaald op de luchthaven van Arusha door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Overnachting: Ilboru Safari Lodge

Dag 2: Lake Manyara National Park
Vandaag start uw safari! Na het ontbijt vertrekt u in de richting van het Lake Manyara National Park, gelegen tussen de rotspartijen van de Great Rift Valley.
Wanneer u het National Park binnenrijdt, waant u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen en stromende beekjes met helder water. De weg leidt verder door het oerwoud naar open graslanden, bossen en moerassen. Het park is het leefgebied van grote kuddes olifanten, buffels, impala’s, nijlpaarden, giraffen en vele kleine dieren. Het park staat verder bekend om de in bomen klimmende leeuwen.
Vele duizenden roze flamingo’s bevinden langs de oevers van het meer, vanuit het park vaak te zien als een roze rand rond het meer.
Maar ook de bijna 500 andere vogelsoorten maken dit park een must to see voor vogelliefhebbers.
De picnic lunch wordt genuttigd in het park.
Aan het einde van de middag verlaat u het park en rijdt u naar de lodge, waar u kunt genieten van het diner en uw overnachting. U verblijft op basis van volpension.

Overnachting: Rhotia Valley

Dag 3: Serengeti National Park

Serengeti_National_Park_Sunset_Tanzania

Na het ontbijt vertrekt u in de richting van het Serengeti National Park, het bekendste park van Tanzania. Het landschap bestaat vooral uit vlakke savanne en bosgebied, en is 14.800 km2 groot. De naam van het park is afkomstig van het Maasai woord Siringitu, dat letterlijk eindeloze vlakte betekent. Er leven zo’n 3 miljoen dieren in de Serengeti; olifanten, gazelles, impala’s, giraffen, buffels, topi’s, maar ook leeuwen, cheeta’s en luipaarden komen veel voor in de Serengeti. De jaarlijkse trek van miljoenen zebra’s en gnoes is een fantastisch schouwspel. Maar ook in de andere maanden van het jaar is dit park een echte aanrader tijdens uw verblijf in Tanzania.
Zodra u het park in rijdt, begint de safari! Op zoek naar de Big Five! U arriveert aan het einde van de middag in uw tented camp in het park, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting: Tortillis Camp Serengeti

Dag 4-5: Serengeti National Park
U verblijft twee volle dagen in de Serengeti. Zo kunt u optimaal genieten van al het moois dat dit park te bieden heeft.

Overnachting op basis van volpension: Tortillis Camp Serengeti

Dag 6: Transfer naar Karatu
In de ochtend kunt u nog even genieten van de Serengeti. In de late ochtend zult u vertrekken naar Karatu. Onderweg kunt u van een picnic lunch genieten. Diner en overnachting in de lodge, waar u op basis van volpension verblijft.

Overnachting: Endoro Lodge

Dag 7: Ngorongoro CraterSAMSUNG DIGITAL CAMERA

Na het ontbijt vertrekt u naar de beroemde Ngorongoro Crater, de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. De krater is ongeveer 2 miljoen jaar geleden gevormd, en heeft een doorsnede van zo’n 18 kilometer. De krater is ca. 600 meter diep en heeft een oppervlakte van ongeveer 260 km2. Er leven naar schatting meer dan 25.000 dieren in deze krater, het is daarmee een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. De krater is een goede plek om de zeldzame zwarte neushoorn te spotten alsook de zwart gemaande mannetjes leeuwen. Daarnaast komen er vele andere wilde dieren voor: luipaarden, cheeta’s, olifanten, apen, zebra’s, gazellen, buffels, gnoes, nijlpaarden en honderden soorten vogels. Ontelbare flamingo’s vormen een roze tapijt over het meer.
De dieren kunnen de krater in- en uitlopen, maar de meeste hebben dit vruchtbare leefgebied verkozen tot vaste woonplaats.
De picnic lunch wordt genuttigd tijdens de game drive in Ngorongoro.
Aan het einde van de middag verlaat u de krater en rijdt u terug naar de lodge.
Diner en overnachting in de lodge.

Overnachting op basis van volpension: Endoro Lodge.

Dag 8: Transfer naar Arusha – vertrek
Na het ontbijt verlaat u de lodge, en vertrekt u naar Arusha. U wordt naar de luchthaven gebracht.

EINDE VAN DE REIS