9-daagse ONTDEK UGANDA safari

In onze 9-daagse privé reis “Ontdek Uganda” reist u langs Kibale Forest, waar u een chimpansee tracking doet. Uw reis vervolgt naar het mooie Queen Elizabeth National Park, waar u zowel gamedrives maakt, als een boottocht maakt op het Kazinga Channel. Een unieke ervaring! Natuurlijk ontbreekt ook een gorilla tracking in Bwindi National Park niet aan deze reis. Het oog in oog staan met deze grote dieren zal u nog lang bij blijven! Tenslotte brengt u een bezoek aan Lake Mburo National Park, waarna u weer terugreist naar Entebbe.

Dag-tot-dag programma

Dag 1: Aankomst in Entebbe

U wordt bij aankomst op Entebbe International Airport opgehaald en naar uw hotel in Entebbe gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Accommodatie: African Roots guesthouse, Bed & Breakfast

Dag 2: Entebbe – Kibale Forest

Na het ontbijt vertrekt u naar Kibale Forest, een van de mooiste regenwouden van Afrika. De weg leidt langs prachtige en afwisselende landschappen.
Onderweg maken we een lunchstop in Fort Portal. Daarna vervolgen we de reis naar Kibale Forest. Het hotel is prachtig gelegen, u heeft een mooi uitzicht op de theeplantages, Kibale Forest, de kratermeren en de Rwenzori Mountains.

Accommodatie: Chimpanzee Forest guesthouse, Full Board

Dag 3: Kibale Forest – chimpansee tracking!

Kibale Chimpansee Malika Travel        Bigodi Swamp Malika Travel

Onder begeleiding van een gespecialiseerde gids maakt u vandaag een chimpansee tracking door het tropisch regenwoud. U zult allerlei apensoorten tegenkomen en natuurlijk ook de chimpansees! Het is een onvergetelijke ervaring om deze actieve en luidruchtige dieren in hun leefgebied te bewonderen!
‘s Middags staat er nog een andere activiteit op het programma; een mooie wandeling door het moerasgebied van de Bigodi swamp. Hier komen vele tropische vogelsoorten en apensoorten voor!

Accommodatie: Chimpanzee Forest guesthouse, Full Board

Dag 4: Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park

Vandaag reist u naar het Queen Elizabeth National Park.
U komt op tijd aan voor de lunch in de lodge in Queen Elizabeth National Park, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de Kasenyi savanne van het national park. Er zijn vaak dieren te zien vanuit het camp, waaronder leeuwen!
In de namiddag zult u de eerste gamedrive maken in het park. Op zoek naar leden van de BIG FIVE!

Accommodatie: Kasenyi Safari Camp, Full Board

Dag 5: Queen Elizabeth National Park

‘s Ochtends maakt u een gamedrive in het park. Daarna gaat u terug naar de lodge voor de lunch. ‘s Middags maakt u een boottocht op het Kazinga Channel, een unieke ervaring! U kunt vele nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten zien, en niet te vergeten de savanneolifanten die water komen drinken in de rivier!

Accommodatie: Kasenyi Safari Camp, Full Board

Kazinga Channel Malika Travel                Queen Elizabeth Malika Travel

Dag 6: Queen Elizabeth National Park – Ishasha – Bwindi National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar Ishasha, bekend van de boomklimmende leeuwen. U maakt hier een gamedrive. Daarna rijdt u naar Bwindi National Park, het leefgebied van de berggorilla’s, onderweg maakt u een lunchstop. Daarna kunt u ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht in de lodge.

Accommodatie: Gorilla Valley Lodge, Full Board

Dag 7: Bwindi National Park – gorilla tracking!

Bwindi Gorilla Malika Travel

Vandaag gaat u op zoek naar de berggorilla’s! In de ochtend gaat u, onder begeleiding van een ervaren ranger, op zoek naar deze prachtige dieren! Het observeren van de gorilla’s in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijk schouwspel en een indrukwekkende ervaring!

Accommodatie: Gorilla Valley Lodge, Full Board

Dag 8: Bwindi National Park – Lake Mburo

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park. ‘s Middags maakt u naar keuze een gamedrive in het park of een boottocht op het meer. ‘s Avonds maakt u een nacht gamedrive, waarbij u onder andere op zoek gaat naar luipaarden!

Accommodatie: Rwakobo Rock, Full Board

Dag 9: Lake Mburo – Entebbe

Vanochtend heeft u de keuze uit een mountainbike safari of een bushwalk. Daarna reist u terug naar Entebbe. Onderweg maken we een stop op de evenaar voor lunch, foto’s en evt. souvenirs. Vanuit Entebbe vertrekt u terug naar Nederland of naar Kenia of Tanzania voor een safari- of strandverlenging.

———————————-EINDE VAN DE REIS———————————————-