Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Gorilla Malika Travel   Bwindi gorilla tracking Malika Travel

Het Bwindi Impenetrable National Park is één van de meest diverse regenwouden in Afrika. Het park is 331 km2 groot en is gelegen in het zuidwesten van Uganda. In de lokale Lukiga taal, betekent Bwindi: ondoordringbaar.

Bwindi is de leefomgeving van de berggorilla’s, een primatensoort die ernstig met uitsterven wordt bedreigd door oorlogen, ontbossing en stropers. Recente schattingen wijzen uit dat er nog zo’n 650 berggorilla’s in de wereld zijn, waarvan een groot deel in dit gebied in Uganda. Naast Uganda komen er gorilla’s voor in Rwanda en Congo.

Tijdens een bezoek aan Bwindi National Park is een gorilla tracking een must. Onder begeleiding van een ervaren ranger gaat u op zoek naar deze prachtige dieren. Het observeren van de gorilla’s in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijk schouwspel en een indrukwekkende ervaring! Voor de meesten is dit een once-in-a-lifetime ervaring!

In Bwindi Impenetrable National Park worden voornamelijk de Nkuringo, Buhoma en Ruhija gorillagroepen bezocht. Zeker in het hoogseizoen is het van belang dat u op tijd boekt, om zeker te zijn van een gorilla permit, dit aangezien er een limiet is op het aantal uit te geven permits per dag. Uiteraard checken we eerst of de gorilla permits beschikbaar zijn op de door u gewenste datum, alvorens we de rest van de reis vastleggen. De accommodaties zijn vaak afhankelijk van de verkregen permits; u overnacht in een accommodatie nabij het gebied van de tracking. We houden natuurlijk rekening met uw voorkeur voor een bepaalde groep gorilla’s, mocht u een voorkeur hebben.