ERVARINGEN

Hieronder vindt u enkele ervaringen van onze gasten:

Wij hebben in september 2021 een 16 daagse reis door Tanzania gemaakt. Vanaf het eerste contact op de vakantiebeurs tot aan de thuiskomst was alles tot in de puntjes verzorgd door Malika. Met name het persoonlijke contact en het meedenken met onze wensen hebben wij enorm gewaardeerd. De accomodaties in Tanzania waren top en onze chauffeur Jamal vriendelijk en ontzettend kundig met betrekking tot de nationale parken en alle dieren. Ondanks het Corona virus hebben wij ons altijd 100% veilig gevoeld in Tanzania en kunnen wij iedereen een vakantie naar Oost Afrika met Malika aanraden.

Koen en Larissa

Wij, een gezin van 5, hebben afgelopen december een prachtige privé tour gedaan met Malika Travel. We hebben 9 dagen safari gedaan in verschillende parken en daarna 3 dagen aan het strand gechilled aan Diani beach. Onze prive chauffeur Lennart was super aardig, een goede chauffeur, sprak goed Engels en hielp mijn ouders uit de hoge Jeep met in- en uitstappen. We waren heel erg tevreden met hem, aangezien hij de parken goed kende, veel dieren voor ons heeft gespot en was heel flexibel. Wij zijn dan ook heel erg tevreden met Malika Travel, alles was tot in de puntjes geregeld en we zouden ze zeker aan iedereen aanraden. Heel erg bedankt voor deze fantastische reis!

——

Toevoeging van mijn ouders:

Wij, de ouders van bovenstaande 3 dochters, kunnen het alleen maar beamen. Het was een grandioze reis, veel wild gezien en een fantastische chauffeur/gids Lennart. Niets was hem teveel. Malika travel, kantoor houdende in Amsterdam, had alles goed georganiseerd. De lodges waren ook super. Hiervoor onze dank, zeker aan te bevelen!

Familie Hallebeek

In het voorjaar van 2018 zijn we voor het eerst in contact gekomen met Carlijn van Malika Travel.
Uit eerdere reiservaringen in Oeganda en Tanzania wisten wij al hoeveel moois de natuur in Oost-Afrika te bieden heeft. Wij hadden in Tanzania in 2015 mogen ervaren hoe het is om onderdeel uit te maken van de migratie van de gnoe’s en zebra’s in de Serengeti.
Een kudde van duizenden dieren omcirkelden onze safari landcruiser. Een adembenemende ervaring. Wij wilden hier in overleg met Carlijn een vervolg aan geven door met haar een programma samen te stellen, met een grote kans op het mee maken van een zogenaamde “rivercrossing”  van wildebeesten ( gnoe’s) over de rivier de Mara in Kenia.
Carlijn is hiermee in samenspraak met ons voortvarend aan de slag gegaan en heeft vervolgens een prima reisprogramma samengesteld voor onze reis naar Kenia.
Daarbij heeft ze ons echt alle ruimte gegeven voor de invulling van onze wensen qua tijdsduur en accommodaties.
Niets was haar teveel als ik haar om aanvullende informatie vroeg. Binnen no-time werden mijn vragen beantwoord.
Dat maakt Malika Travel in de persoon van Carlijn zo uniek, die persoonlijke “touch”!
Dit onderscheidt Malika Travel toch wel heel erg van andere reisorganisaties die wat minder bij de klanten zijn betrokken.
Vorige maand zijn we dan daadwerkelijk in Kenia geweest waarbij we diverse wildparken hebben bezocht en onze grote wens ( het ervaren van een “rivercrossing”) in vervulling hebben zien gaan. Wat een spektakel was dit ! Vanuit een prachtig observatiepunt hebben we dit wonder van de natuur mogen mee maken.
Met grote dank aan onze chauffeur/gids Jacob Unda die ons met zijn ervaring en kennis van de natuur veel moois heeft laten zien en ons tegelijkertijd ook veel over de dierenwereld heeft bijgebracht. Jacob was ons met raad en daad behulpzaam op deze reis. Wij zijn hem heel veel dank verschuldigd daarvoor.
En wat ons ook buitengewoon heeft verrast is dat Carlijn in het verre Nederland zich volledig liet informeren over ons wel en wee in Kenia.
De complimenten voor zowel Carlijn als Jacob zijn volledig op zijn plaats.
Daarnaast willen wij voor een prima strandvakantie in Diani Beach de accommodatie “Ocean Village Club” van harte aanbevelen. Een oase van rust aan een prachtig strand.
Toen we ruim twee weken geleden thuis kwamen lag er een welkomstkaart van Carlijn op de deurmat en daarna heeft ze nog eens telefonisch de tijd genomen om de afgelopen reis nog eens stap voor stap met ons door te nemen.
Carlijn en Jacob bedankt voor alles.

Hartelijke groeten van ons, Rob en Jacqueline

Na met Malika Travel kennis gemaakt te hebben op de vakantiebeurs was onze keuze snel gemaakt, onze reis naar Kenia moest door Malika Travel geregeld worden! Wat een prachtige reis hebben we gehad in Kenia en Mombassa.
Alles perfect geregeld, zelfs het regelen van een river crossing is je gelukt Carlijn 😀 en heel blij met onze gids Timothy.
Carlijn nogmaals dank voor alle goede zorgen, perfecte reisbescheiden, het attente kaartje en belletje bij thuiskomst. In de toekomst mag je hopelijk weer een mooie reis voor ons regelen.

Groetjes van Fam. Veldhoen

Malika Travel heeft voor ons een onvergetelijke reis naar Kenia georganiseerd. Het contact met Carlijn verliep erg prettig, snelle reacties en duidelijke communicatie, super! De lokale gids in Kenia was ook super! Jacob Unda, een man met ontzettend veel ervaring en hij voelde ons perfect aan. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hoefden ons nergens zorgen over te maken. Bij thuiskomst zelfs een “welkom thuis” kaartje, super attent! Dank je wel Malika Travel – we gaan elkaar zeker vaker zien!

Paul, Nina en Manu

Voor onze 50-jarige huwelijksviering mochten de kleinkinderen kiezen: het werd een safari. Al een paar jaar voor het jubileumjaar ons georiënteerd op de beurs Bijzondere Reizen. Meteen onder de indruk van het enthousiasme van Carlijn en James. Ondanks dat het nog 3 jaar weg was, kregen we een reisvoorstel thuis. 2 jaar later, weer naar de beurs, nu om concreet te worden. We werden bij de stand van Malika onmiddellijk herkend, hartverwarmend! En dit jaar de grote reis, met 8 personen, 3 generaties, waaronder 4 tieners. En allemaal even enthousiast: over de lodges, over het wild, over de échte verhalen uit de wildernis, die zich als uit een superdocumentaire voor je neus afspelen. Ook de jongste generatie (14-19 jaar) was fanatiek aan het wildspotten. En natuurlijk als toetje nog een paar dagen strand, snorkelen en zelfs een toevallige ontmoeting met dolfijnen. Op de laatste dag werden we verrast bij het avondeten met versierde stoelen, gezang, en een felicitatie-taart. Tip van Carlijn aan de lodge!

Alles was uitstekend verzorgd, zeer kundige gidsen, die ook met de jeugd prima uit de voeten konden, en overal ons op de beste plekjes wisten te brengen. Voor ons een absolute aanrader, en misschien ooit nog eens, want de helft van de groep heeft de neushoorn niet gezien….

Marry en Paul Zandveld

Terug van een prachtige reis Kenia (8 dgn) en Tanzania (6 dgn) met heel veel mooie indrukken! Als gezin (43 en 44 jr.) met 2 pubers in de leeftijd van 12 en 14 jr. hebben we samen met Carlijn een eigen persoonlijk reisprogramma samengesteld. Het contact voelde goed; persoonlijk en oprecht! De gekozen logdes en safaritenten waren stuk voor stuk zeer mooi en ook het eten was goed. Een betere privé chauffeur als Uncle Dan kan je je in Kenia niet wensen; die man heeft enorme hoeveelheid ervaring en kan goed dieren spotten. Ondanks dat we allemaal zeer lang zijn, was een minibusje een prima vervoersmiddel over de stoffige bumbing roads! Wij kunnen alleen maar bevestigen dat deze reis een unieke safari ervaring is geweest met de persoonlijke touch van Malika Travel!

Hakuna matata – Familie Jacobs – aug 2019    

Na onze bruiloft zochten wij een heel bijzondere huwelijksreis waarbij het niet alléén maar bounty island zou zijn. Op de vakantiebeurs spraken we Carlijn en we waren meteen verkocht. Dit is de ideale combinatie voor ons. Na het inventariseren van onze wensen volgde al snel een mooie offerte. En natuurlijk ga je vergelijken maar de persoonlijke touch, goede en scherpe offerte en het meedenken van Carlijn maakten de keuze voor ons wel heel makkelijk. 
En hier hebben wij geen seconde spijt van gehad. In de aanloop naar de reis toe hebben we altijd veel en goede informatie gehad en konden we alle vragen stellen die we hadden. En dat waren er soms best veel als je voor de eerste keer zo’n verre en bijzondere reis gaat maken. Maar altijd kregen we snel, vriendelijk en uitgebreid antwoord. De reis was 100% op onze wensen aangepast en als we ergens over twijfelde kwamen er altijd weer goede alternatieven waardoor we echt een reis op maat hadden die ons helemaal paste.
En wat hebben we genoten! Natuurlijk is het land Tanzania prachtig en hebben we genoten van al het moois wat het land en de mensen je te bieden hebben. Maar dat kon vooral ook omdat alles zo goed verzorgd was. De chauffeur stond ons keurig op te wachten op het vliegveld en was een ontzettend leuke reispartner gedurende de week. Alles was keurig netjes verzorgd en aan alles was gedacht. De accommodaties zijn netjes, het personeel vriendelijk en we hebben geen moment zelf iets hoeven te doen / regelen (tenzij we dat zelf wilden natuurlijk). We kwamen niets te kort. Het feit dat er een lokaal kantoor is waar je terecht kan is geruststellend maar wij hebben dit geen seconde nodig gehad.
Als we weer terug willen naar Tanzania zullen we dit zeker bij Malika boeken en wij zullen jullie ook altijd aanbevelen aan vrienden en familie!
Nogmaals bedankt voor alles, jullie hebben ervoor gezorgd dat wij een onvergetelijke huwelijksreis hebben beleefd!

Groetjes,
Madelon en Kevin

Met weinig precieze verwachtingen (want wat mag je nu eigenlijk verwachten van zo’n safari?) én met een echtgenoot die onder lichte dwang toch gezwicht was voor mijn wens om één keer in mijn leven eens op safari te gaan naar Kenia zijn we in onze zoektocht toevallig op Malika gebotst en meteen vanaf het eerste mailcontact hadden we een heel fijn en persoonlijk gevoel. Ondertussen zijn we terug thuis, met mooie foto’s en nog veel mooiere herinneringen aan een geweldige belevenis… Big 5, ugly 5, impressing 5, feathered 5, … je moet wat geluk hebben om op het juiste moment op de juiste plek te zijn én een goede gids doet wonderen. Asante sana Carlijn en Achee ooleng Dan!

Bettina & Frank

Een geweldige reis naar Kenia gehad met ons gezin. Malika travel had alles perfect geregeld, kon niet beter! Prachtige lodges en tented camps, heerlijk eten overal, een geweldige gids tijdens de safari’s en alles was tot in de puntjes verzorgd! Aan het eind nog een heerlijk verblijf in Leopard Beach resort en spa. Fantastische plek om bij te komen van alle indrukken! Carlijn heeft voor ons echt een persoonlijke droomreis samengesteld naar onze wensen!

Fam. van der Veen

Wij zijn heel tevreden met alles wat Malika Travel voor ons gedaan heeft.
Het contact met Carlijn was altijd even hartelijk, en hun tips waren heel waardevol.
Wij hebben een prachtige reis gehad met een heel goed reis schema.
Als we van iemand horen dat zij een safari reis willen maken dan zullen wij Malika Travel zeer zeker aanraden.

Jos en Els van Opstal

Reeds meer dan 30 jaar organiseren wij onze reizen, ook naar verre landen in andere continenten, zelf zonder de tussenkomst van een reisorganisatie. Wij staan dan ook zeer kritisch ten opzichte van reisorganisaties, maar voor een safari in Tanzania moesten we er natuurlijk wel beroep op doen. Na een redelijk uitgebreide consultatieronde (beurzen, websites, contact met enkele gespecialiseerde organisaties, …) opteerden we uiteindelijk op basis van de criteria prijs / kwaliteit voor MALIKA Travel.

Zelf hadden we al een ontwerp van reisschema voorbereid, met een keuze aan gewenste lodges en tented camps. Reeds zeer snel merkten we dat MALIKA Travel heel erg openstaat voor overleg, zeer nuttige suggesties formuleert, en perfect inspeelt op de persoonlijke desiderata. Sneller dan verwacht lag ons reisschema definitief vast en bevestigden we de boeking. Op elke vraag die we nadien nog stelden tot vóór het vertrek kwam er steeds quasi direct een adequaat antwoord. Kortom, een heel persoonlijke service van Carlijn.

De reis op zich verliep ook rimpelloos (september 2018). Het was een prachtige reis met een zeer gedegen en ervaren chaufeur en gids, die steeds ook vriendelijk en beleefd was. Alles was perfect geregeld. Telkens wanneer er volgens reisschema iemand moest zijn voor transfer of dergelijke was die altijd stipt op tijd. De accommodaties waren gewoonweg schitterend. We hadden ter plaatse de gegevens van een nederlandstalige contactpersoon voor het geval dit nodig mocht blijken, maar dat was niet het geval.

Kortom, oprechte felicitaties aan Carlijn. Aan iedereen die het horen wil raden we MALIKA Travel aan voor een safari.

Frank en Marijke De Schutter, Antwerpen

Details van onze reis: 18 dagen in Kenia en Tanzania, enkel safari’s met 2 personen en een privé gids/chauffeur.

Kenia en Tanzania; dat is onze droombestemming. Met deze gedachten en een hoop ideeën gingen wij opzoek naar een passende reis. Via Google ontelbare websites en reisorganisaties gevonden en weer uitgesloten, er leek geen eind aan te komen. Sommige organisaties hadden niet ons plaatje van de ideale reis, sommige reageerde simpel niet. Na een tijdje spitten zagen we op de website van Verre Reizen Event de naam Malika Travel. Na ons eerste verstuurde bericht kregen we de volgende dag al een uitgebreide reactie. Ook na wat vragen en antwoorden kregen we altijd snel een duidelijke reactie, we wisten stiekem al dat we voor Malika Travel zouden gaan. De reisvoorstellen waren erg nauwkeurig samengesteld en er werd goed geluisterd naar onze wensen en het budget. Ook persoonlijk langskomen was geen enkel probleem, dat vonden wij erg fijn gezien wij hier al jaren naar uitkeken! Verder waren de reisbescheiden erg mooi en uitgebreid samengesteld, zichtbaar veel zorg en aandacht aan besteed, deze bewaren we zeker!

Eenmaal aangekomen in Kenia, en na 10 dagen Tanzania, was alles goed geregeld; chauffeurs en hotels waren allen goed op de hoogte van de komst. Ook bij calamiteiten was Carlijn goed bereikbaar en wist ons te updaten met informatie, erg prettig, zeker in het begin. 
De accommodaties in Kenia en Tanzania waren allen goed uitgekozen, daar was niets over gelogen. Erg bijzondere locaties en wederom rekening gehouden met onze wensen. De reistijden tussen de accommodaties waren ook prima te doen. De indeling van de dagen kon voor ons niet beter,  Carlijn heeft goed rekening gehouden met onze wensen om zoveel mogelijk op safari te gaan, waarbij natuurlijk ook onze chauffeur een aandeel in heeft gehad ter plaatse. De parken, reservaten e.d. waren ontzettend gaaf om te zien en ervaren, geweldig!
Als laatst hebben we veel lof voor onze chauffeurs, en in het bijzonder Musa in Kenia. Mocht je op safari gaan in Kenia dan raad ik Musa met 100% aan, geweldige en zeer kundige man die met volle passie de mooiste plekjes weet te vinden.
In Tanzania reden we met Daniel, daar hebben we minder tijd mee doorgebracht maar wederom een fantastische man.

Al met al: we hebben een zeer goede ervaring gehad alvorens, tijdens en na de reis met Carlijn (zelfs een kaartje in de bus als je thuiskomt, toch erg leuk). De reis zelf was fantastisch en zal ons nog jaren bijblijven. 
We raden iedereen met heel ons hart Malika Travel aan, 100% !

Marieke en Jeroen

Reeds meer dan 30 jaar organiseren wij onze reizen, ook naar verre landen in andere continenten, zelf zonder de tussenkomst van een reisorganisatie. Wij staan dan ook zeer kritisch ten opzichte van reisorganisaties, maar voor een safari in Tanzania moesten we er natuurlijk wel beroep op doen. Na een redelijk uitgebreide consultatieronde (beurzen, websites, contact met enkele gespecialiseerde organisaties, …) opteerden we uiteindelijk op basis van de criteria prijs / kwaliteit voor MALIKA Travel.

Zelf hadden we al een ontwerp van reisschema voorbereid, met een keuze aan gewenste lodges en tented camps. Reeds zeer snel merkten we dat MALIKA Travel heel erg openstaat voor overleg, zeer nuttige suggesties formuleert,  en perfect inspeelt op de persoonlijke desiderata. Sneller dan verwacht lag ons reisschema definitief vast en bevestigden we de boeking. Op elke vraag die we nadien nog stelden tot vóór het vertrek kwam er steeds quasi direct een adequaat antwoord. Kortom, een heel persoonlijke service van Carlijn.

De reis op zich verliep ook rimpelloos (september 2018). Het was een prachtige reis met een zeer gedegen en ervaren chauffeur en gids, die steeds ook vriendelijk en beleefd was. Alles was perfect geregeld. Telkens wanneer er volgens reisschema iemand moest zijn voor transfer of dergelijke was die altijd stipt op tijd. De accommodaties waren gewoonweg schitterend. We hadden ter plaatse de gegevens van een nederlandstalige contactpersoon voor het geval dit nodig mocht blijken, maar dat was niet het geval.

Kortom, oprechte felicitaties aan Carlijn. Aan iedereen die het horen wil raden we MALIKA Travel aan voor een safari.

Frank en Marijke De Schutter, Antwerpen

Wij hebben een onvergetelijke fantastische safari gehad. Wat een divers natuurschoon en dierenrijk. Enorm indrukwekkend allemaal. Alle accommodaties waren prachtig gelegen. Camp Oloshaiki in de Masai Mara heeft een speciaal plekje gekregen. Wat een ervaring, overnachten met al die geluiden van dieren om je heen. We vonden het ook leuk dat het zo kleinschalig was en het personeel maakte het ook zo persoonlijk. Timothy is een alleraardigste leuke man, een hele goede chauffeur en heeft heel veel kennis van de natuur en de dieren aan ons overgebracht. Hij weet precies af te lezen aan het gedrag van dieren of er iets gaande is. We hebben een fantastische gezellige tijd gehad met hem. Elke dag was weer een nieuwe verrassing wat wij tegen zouden komen. We hebben een leeuw gezien die een impala uit de python haalde, om dat vervolgens op te eten. Cheeta’s met een prooi, luipaarden, olifanten, nijlpaarden, struisvogels, krokodillen, de vele zebra’s, giraffen, impala’s en de gnoes, honderden buffels in Taita Hills. Enorme diversiteit aan vogels. De natuur is zo divers en ook nog zo groen. Lunchen in de Masai Mara en in Amboseli, prachtig. Mountainbiken en afdalen naar de Hells Gate was ook een super ervaring. Varen tussen de Nijlpaarden en vele watervogels. Samburu en Masai stammen bezocht. Enorm indrukwekkend hoe sober zij leven. De Kilimanjaro helemaal uit de wolken gezien, prachtig! Het verblijf in Taita Hills, wat een ongelofelijke locatie. Vele foto’s kunnen maken, wel 4000. Asante Sana voor het organiseren van deze onvergetelijke reis en mede dankzij Timothy een ervaring om nooit te vergeten.

Familie de Waal

Terug van een onvergetelijke safari reis in Kenia! Best vacation EVER !!! deze herinneringen zullen ons nog lang bijblijven! alles was top geregeld! Asante Sana!! Carlijn en James (en onze top chauffeur Franco), wij kunnen jullie aan iedereen aanbevelen! wat een super locaties én organisatie!

Familie Klijn

Mede door de goede voorbereidingen van Malika Travel hebben we een ongelofelijk mooie reis gemaakt met veel onvergetelijke ervaringen. Op de safari’s hebben we prachtige momenten meegemaakt bij het zien van de luipaard en de mannetjes leeuw die zijn prooi vlak naast onze Jeep kwam neerleggen. Ook plots in het midden van een kudde van 137 olifanten staan was zeer opmerkelijk. Het snorkelen in de buurt van Diani beach was adembenemend mooi. Kortom voor ons was het een pracht vakantie.

De 4 Belgische (wereld)reizigers

De reis naar Oeganda was fantastisch. Alles verliep volgens verwachtingen. De accommodaties waren in orde, het eten was superlekker en alle mensen die we tegenkwamen heel vriendelijk. Natuurlijk gingen we voor de primaten en die hebben we met veel plezier ontmoet. Zowel de chimpansees als de gorilla’s waren een heel speciale ervaring. Oeganda is verder een heel mooi land waar je prachtige natuur, schitterende safari’s en het nodige comfort combineert. Een aanrader!

Gitte en Cedric

Waarom kiezen voor Malika Travel ? De sterke punten van Malika Travel zijn ongetwijfeld kennis, passie, betrokkenheid, betrouwbaarheid én heel persoonlijk. 
Op de vakantiebeurs kwamen we tussen al de grote aanbieders ook de kleine stand van Malika Travel tegen. Het eerste contact met Carlijn en James was direct prettig en nu we terug zijn van onze reis kunnen we gerust stellen dat we in Malika Travel een zeer betrouwbaar reisbureau hebben getroffen. Met veel kennis en enthousiasme hebben ze voor ons, een gezin van 8 personen, een reis samengesteld.
Vooraf hebben we uitgebreid onze wensen en mogelijkheden besproken en met hun ervaring en tips is het een reis geworden die we nooit meer zullen vergeten. 
Wat beloofd wordt, wordt nagekomen en op vragen krijg je heel snel antwoord wat heel prettig is.
De wetenschap dat zij ook tijdens onze reis in een roerig Kenia – het was verkiezingstijd – in contact stonden met de chauffeurs/gidsen maakte dat we ons daar niet druk over hoefden te maken. We hebben dan ook optimaal kunnen genieten en heel veel gezien. Mede door de ervaring van onze chauffeurs/gidsen. Ze bleken heel vaak op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn, waardoor we bijvoorbeeld bijna als enigen de onverwachte crossing van gnoes hebben gezien. Bijzondere foto’s hangen inmiddels aan de muur, heerlijk nagenietend.
Kortom een keus voor Malika Travel is een keus voor mensen met een hart voor hun vak. 

  Pleun, Josca, Tara, Ruud, Janneke, Inez, Michel en Ingmar.

 

We zijn nu 2 maanden terug van onze reis naar Tanzania en Zanzibar. Wat hebben we genoten en wat was dit goed georganiseerd door Carlijn en James! Het was een super gave reis om nooit te vergeten! Het contact van te voren met Carlijn verliep super. We kregen erg snel antwoord op al onze vragen. Onze gids in Tanzania wist precies de mooiste plekjes te vinden! We hebben super veel dieren gezien. Over de accommodaties kunnen we niets anders zeggen dan; uitstekend! Je moet er even voor sparen, maar dan heb je ook wat!

Carlijn en James asante sana! Malika Travel is een echte aanrader! 

Groeten, Marius, Tea, Herwin & Alexandra

 

 

Onze vakantie naar Kenia is er één om nooit te vergeten. Vooraf hadden we velen vragen maar die werden door Carlijn steeds heel duidelijk beantwoord. 3 weken Kenia zijn voorbij gevlogen. We hadden aan onze chauffeur Timothy een geweldige gids. Hij bracht ons naar de mooiste plaatsen waar we fantastische foto’s hebben gemaakt.
Het gaf een goed gevoel om te horen van chauffeur of van mensen op de accommodatie dat Carlijn ons vanuit Amsterdam voortdurend volgde. Het was dan ook allemaal perfect geregeld.
Het leverde ons uiteindelijk 2 prachtige fotoboeken op. Als we die inkijken genieten we elke keer opnieuw!!!

James en Carlijn en Timothy: heel veel dank

Lia en Peter Pellis

Wat een geweldige, bijzondere reis hebben we gemaakt, dankzij Carlijn en James. We hebben zo veel verschillende indrukken opgedaan met ons gezin en alles was super goed geregeld. De BIG 5 gezien, genoten in alle bijzondere lodges en we hadden een hele goede, fijne en leuke safari chauffeur. Onze jongste dochter en ikzelf hebben een gluten- en lactose intolerantie, wat best een uitdaging is. We hebben nog nooit zo’n heerlijke onbezorgde vakantie gehad qua eten.  Van te voren heeft Carlijn contact gehad met de lodges en liet ons weten dat het geen problemen zou geven. Met de chef van de keuken van alle lodges hebben we overlegd wat we wel en niet mogen eten, zo behulpzaam en lieve mensen zijn Kenianen. We hebben de heerlijkste gerechten gegeten en zijn niet ziek geworden, echt geweldig! Hier in Nederland gaat het regelmatig mis als we uit eten gaan. Wel hadden we een koffer met eten mee, wat brood, tussendoortjes, sojavla, wraps en pasta. Zo heeft de chef een keer heerlijke pasta en wraps voor ons gemaakt. Na onze safari reis konden we nog 6 dagen heerlijk nagenieten bij Diani Beach. We zitten nog vol met verhalen en willen heel graag nog een keer terug. Mocht je nog gaan, vergeet vooral niet wat kleding en schoolspullen bijvoorbeeld mee te nemen. Ze zijn er zo blij mee en ze kunnen het heel goed gebruiken. Kenia heeft echt ons hart veroverd! Lieve Carlijn en James nogmaals dank!

Groetjes familie van Ditmarsch uit Zeist

Carlijn en James; wat hebben jullie het allemaal goed geregeld voor ons. Alles conform afspraak, geen misverstanden, alles goed op elkaar afgestemd. Omdat jullie al van te voren de tijd namen om goed te luisteren naar wat wij graag wilde beleven, hebben jullie een reis voor ons samengesteld die wij nooit meer zullen vergeten. Het was voor ons de eerste keer en met 2 kinderen (13 en 14 jaar) hoop je dan dat alles wat we voor ogen hadden ook gaat uitkomen. En dat is uitstekend gelukt, je merkt aan alles dat jullie veel ervaring hebben. Heel veel succes met jullie unieke bedrijfje en hou dit concept vast! Chapeau.

Familie van Kessel

20 Jaar geleden waren wij als stel in Afrika op safari. Het was prachtig. Die ervaring van toen wilden we graag delen met onze kinderen (17, 15 en 13). De uitdaging was om een reis te vinden die we allemaal leuk zouden vinden. Vele ideeën en landen in Afrika zijn gepasseerd, veel contacten werden gelegd. DE perfecte reis werd steeds niet gevonden…
Uiteindelijk gingen we (voor de eerste keer) naar de vakantiebeurs in Utrecht. We kwamen in gesprek met Carlijn en James en het voelde meteen goed. Gebaseerd op onze wensen heeft Carlijn een heel mooi en compleet voorstel gemaakt. Dit was eigenlijk al direct prima! We besloten met Malika de reis te maken.
We waren tijdens de verkiezingen van 2017 in Kenia. Het kwam gewoon zo het beste uit en vooraf hadden we er uitvoerig met Carlijn over gesproken. Het thuisfront zocht tijdens ons verblijf contact met ons. Begrijpelijk gezien de berichtgeving in Nederland. Wij hebben echter helemaal niks meegekregen van hetgeen er aan de hand zou zijn volgens de Europese media!
We hebben genoten van de eerste tot de laatste dag. We hebben drie mooie parken bezocht (Samburu , Masai Mara en Amboseli) en geslapen in mooie lodges en tented camps. Hoogtepunten waren de kill door 3 leeuwinnen met hun jonge welpen op een gnoe, de rivercrossing van de gnoes over de Mara rivier en de Kilimanjaro (die 1 dag helmaal uit de wolken was). De neushoorn hebben we helaas niet kunnen vinden; een goede reden om later nog een terug te gaan naar dit prachtige, uitgestrekte, kleurrijke en mooie land.

Carlijn, James en chauffeur/gids Timothy: dank jullie wel voor deze geweldige reis die door jullie inzet, waarin niets teveel was, voor ons onvergetelijk is en zal blijven.

Familie Hendrikx uit Nederweert

De reis was super, zeker het safari gedeelte waarvan we enorm hebben genoten. Onze safari chauffeur deed enorm goed zijn best om ons de dieren te laten zien, hij zocht echt naar de leeuwen en de luipaarden(volgens meerdere recensies moeilijk te spotten), die we van dichtbij hebben kunnen bewonderen. Hij was ook goed op de hoogte van alle dieren en info omtrent de parken/bevolking en zelfs de vegetatie. 

Alles was enorm goed geregeld, we werden overal goed ontvangen en de mensen in de lodges en het resort waren wel heel vriendelijk. 

Dit was onze eerste keer in Afrika en alles was tot in de puntjes geregeld door MALIKA TRAVEL. We kregen alle nodige info die we nodig hadden voor onze reis. Carlijn was steeds zeer behulpzaam en gaf een duidelijk antwoord op al onze vragen.

Hartelijk dank Carlijn & James

Mitchell en Margot

De Safari reis heeft onze dromen doen uitkomen. De Lodges waar we verbleven waren zeer sfeervol met uiterst vriendelijk personeel, niets was hen te veel. Onze Safari Gids/Chauffeur David, heeft mede onze dromen doen uitkomen en ervoor gezorgd dat we alle tijd hadden om dan de dieren en de natuur te kunnen genieten. De indeling van onze reis was eigenlijk het eerste advies van Malika Travel en we hebben hier niets aan gewijzigd. De samenstelling was perfect. De contacten met Carlijn liepen, zowel telefonisch als via mail liepen zeer goed. De antwoorden op een aantal praktische zaken, kregen we meestal dezelfde dag nog. Alle lof voor Malika Travel (Carlijn en James, en David de Gids/Chauffeur). 

Mei 2017, Sonja, Ad en Wibens

Hard gespaard voor een onvergetelijke safari vakantie in Afrika. Op de vakantiebeurs liepen we tegen Malika Travel aan. James en Carlijn stonden daar en die hadden hele uitgebreide voorbeeldreizen.
Hmmmm, interessant…….. Zouden we er dan toch niet voor kiezen om met een georganiseerde groepsreis te gaan? Om alleen Tanzania en Zanzibar aan te doen omdat het met Kenia erbij misschien te veel zou worden voor 10 dagen safari? Met al dit soort vragen en onze wensen hebben wij heel uitgebreid met James en Carlijn gesproken. Zij waren tenslotte ervaringsdeskundige, wij niet :-)
We hebben door dit zeer vriendelijke en ervaren koppel een prachtige reis op maat laten maken waarbij wij 5 schitterende parken hebben bezocht: 
Tarangire, Lake Manyara, Ndutu, Serengeti en Ngorongoro crater. We hebben in hele luxe tentenkampen midden in “the wild” geslapen. Echt heel gaaf!! 
James en Carlijn, mede door jullie was deze reis naar Tanzania en Zanzibar een onvergetelijke ervaring voor ons!! Heel fijn dat alle contact met jullie zo persoonlijk was en dat niets jullie te veel was om uit te zoeken! 
Hartelijk bedankt voor alles en we gaan weer heel gauw sparen hoor!!!
Liefs Erik en Madelein

 

Een geweldige ervaring ons op maat gemaakte strand en safari vakantie door Carlijn en James van Malika Travel. Zesentwintig dagen lang door prachtige natuurparken in Kenia en Tanzania. Veel wilde dieren gezien met hun “ kleintjes”  mede gelukt door onze fijne gids. Wij hebben het persoonlijk contact met Carlijn en James als erg waardevol ervaren.
Een absolute aanrader om Malika Travel te kiezen als je een reis wil maken naar dit prachtige continent.

Astrid, Marian en Ciska

In september/oktober van 2016 heb via Malika verschillende onderdelen van mijn reis in Kenya geboekt. De discussie en het advies vooraf, wat wil ik wel en wat niet, heeft er mede voor gezorgd dat er een mooie reis is ontstaan. Aanpassingen die ik onderweg heb doorgevoerd om onderdelen van de reis die ik zelf heb geregeld ( ik heb verschillende projecten bezocht) beter op elkaar te laten aansluiten, zijn heel prettige en snel doorgevoerd. Achteraf kijk ik terug op een zeer enerverende reis en een hele fijne samenwerking met Malika. Bedankt voor de flexibele service!

Tom

Malika Travel is professioneel, begrijpt goed wat de klant graag wil zien en doen op vakantie en met wat voor ‘reistype’ ze heeft te maken. Verder is Malika geduldig/flexibel als het gaat om aanpassingen in het voorgestelde reisprogramma. Oorspronkelijk wilden wij een reis naar Rwanda en Uganda combineren. Uiteindelijk is het alleen Rwanda geworden: in veertien dagen tijd hebben wij het land uitgebreid kunnen verkennen, zonder dat we hebben hoeven haasten. We hebben gefietst, gewandeld, tracks gedaan, geklommen, heerlijk gegeten en genoten van de gastvrijheid van het land. De gorilla’s zijn – natuurlijk – een beleving. Malika heeft fijne hotels uitgekozen en de reisafstanden waren goed te doen. Kortom, wij kunnen zeker Malika Travel aanraden voor het boeken van een reis naar Oost-Afrika.

Machteld & Wijnand

 

We hebben genoten van een fantastische safari reis in Tanzania. We zijn in 4 prachtige parken geweest. Genoten van de natuur en de vele dieren. Iedere dag weer nieuwe dingen gezien, zo hebben we de big five gezien, de crossing van de gnoes en zebra’s over de Mara rivier en veel meer. We hadden een prettige, vriendelijke chauffeur (Ally) die rustig reed met respect voor de natuur en die veel kon vertellen over de dieren. Verder hebben we overnacht in schitterende accommodaties en heerlijk gegeten. Malika Travel heeft voor ons deze prachtige reis samengesteld. Veel persoonlijk contact gehad met Carlijn, goede uitleg en niets is haar te veel. 

Bedankt, Pierre en Lenie

Wij hebben een fantastische vakantie gehad in Kenia. Eerst 12 dagen safari gevolgd door een aantal dagen strand aan de kust van Kenia, heerlijk! Carlijn heeft ons goed geholpen met het samenstellen voor de voor ons perfecte reis. Alle parken waar we geweest zijn hadden iets bijzonders en het contact met onze chauffeur heel prettig! Bedankt voor de onvergetelijke reis!

Groeten Mario & Manon

Wat hebben we genoten van onze eerste kennismaking met Tanzania. De voorbereidingen met Carlijn waren uiterst plezierig en informatief. Tot op de laatste minuut was er contact en werden eventuele veranderingen gelijk gemeld en aangepast. Het was een feest om met onze chauffeur Tum rond te reizen, dankzij zijn gastvrijheid en kennis is het een onvergetelijke reis geweest. En Zanzibar was een grote tropische verrassing! Dus zeker voor herhaling vatbaar.

Henriette en Evert

Eind juni terug gekomen van een geweldige bijzondere safari reis door Kenia. Wij waren daar met hele gezin en hebben genoten van al het moois wat we hebben gezien en meegemaakt. Vooraf aan de reis veel contact gehad met Carlijn over de duur van de reis, de accommodaties enz. en uiteindelijk een schitterende reis samen kunnen stellen met een prima prijs/kwaliteit verhouding. Niets was haar teveel en het is een geweldig plan geworden met super mooie accommodaties met vriendelijk personeel die altijd voor je klaar stonden, mooie kamers, goed eten. Tijdens de safari een erg leuke vriendelijke chauffeur/gids gehad die ons al op de luchthaven op stond te wachten. Ook hem was niets te veel, liet ons veel zien en gaf goede uitleg. Voordat we naar de luchthaven gingen gegeten bij The Carnivore een onwijs leuk en goed restaurant en een hele leuke afsluiter van de reis!

Kortom het was een geweldig mooie bijzondere ervaring, zeker een aanrader om bij Malika Travel een safari reis te boeken!!

Nico en Janna Driebergen

Wij hebben een supervakantie gehad in Kenia, Tanzania en Zanzibar. Al voordat onze vakantie begon, hebben wij de contacten met Malika Travel en in het bijzonder Carlijn als zeer prettig ervaren. Niets was teveel als wij de reis toch weer anders wilden en zelfs voor sojamelk werd gezorgd. Ook na onze vakantie bleef Malika contact houden. De chauffeurs maakten onze reis eveneens onvergetelijk. Wij hebben veel gezien, prachtige natuur en heel veel dieren. Wat een mooie landen in Oost-Afrika. De chauffeurs konden veel vertellen over alles wat we zagen en tegenkwamen. Na flink wat safari’s was het tijd om uit te rusten op Zanzibar, Next Paradise Resort. Echt een paradijs! Heerlijke accommodatie met fantastisch eten! Het enige minpunt aan onze vakantie was dat deze veel te kort was.

Kim en Vincent

Wij zijn met ons gezin met, dochter van 15 en zoon van 13 jaar, twee weken gaan rondreizen in Kenia. Van te voren veel contact gehad met Carlijn en James, zowel op ons maar ook op het initiatief van Malika Travel. Wat ik prettig vond is dat er heel goed mee gedacht werd over de invulling van de reis, ook met name rondom onze kinderen. Erg persoonlijke benadering. Geen vraag was te veel, elke accommodatie werd besproken met daarbij de alternatieven. We kregen veel tips. Prijs/kwaliteit verhouding is goed.

Al met al kijken wij mede door Malika Travel terug op een fantastische reis!

Familie Douven

Je reis laten regelen door Malika?? Zeker doen!! Ons is het heel erg goed bevallen! Een geweldige reis hebben we achter de rug met ons gezin, totaal zeven mensen. Vijf dagen op safari in Tanzania en vier dagen rust op Zanzibar, plus de reisdagen. Lang genoeg voor ons. En vol met indrukken en zeer tevreden thuis gekomen.

We waren niet op zoek naar een safari-vakantie. Op de terugweg van de vakantiebeurs, bezocht voor een schoolopdracht van mijn dochter, bedachten we wat de leukste vakantiebestemming zou zijn. Afrika vonden we. Malika was een klein standje met veel eigen info, Carlijn en James hadden hele enthousiaste verhalen en mogelijkheden en de meest interessante reizen op papier meegegeven. Contact met hen zoeken bleek een hele goede keus!! Heel persoonlijk, echt een reis naar eigen wensen. Alles in overleg, geen verandering was te veel. En ook de vragen later werden uitgebreid en snel beantwoord. Alleen al voor het contact, wat ik gewoon gezellig vond, vind ik het jammer dat zo’n ontzettend mooie reis er voor ons voorlopig niet meer in zal zitten!

Dus plannen om naar Afrika te gaan: laten regelen door Malika is een hele goede keus!! Doen!

Familie de Ruijter

We hebben een prachtige safarireis achter de rug! De natuur- en oerkracht van Tanzania heeft een enorme indruk gemaakt op ons. De kracht van de wilde dieren zo vlakbij en de interactie tussen de dieren maakte de reis onvergetelijk. En uiteraard het zien van de big five! Jambo Tanzania!

Familie van Peet

Wij komen naar de vakantiebeurs om jou te promoten! Het persoonlijke contact met jou heeft ons zeer aangesproken. Het was allemaal goed geregeld, een gespreid bedje waardoor wij pole pole konden doen!

                                                                                                              Rutger, Sabine en Danny

Wij droomden al jaren van een reis naar Kenia. Vorig jaar hebben we de knoop doorgehakt om dan toch echt een keer de reis te gaan maken. We zijn bijzonder blij dat we gekozen hebben om de reis via Carlijn te regelen, want wat hebben wij een fantastische vakantie gehad.
Via via ben ik in contact gekomen met Carlijn. Een vriend van mij had haar aanbevolen. Ik had haar gevraagd om een reisvoorstel te maken, waarin wij onze eigen voorkeuren hebben aangegeven. Veel natuur, minder cultuur en nog een paar dagen strand. Na haar voorstel te hebben ontvangen heb ik meerdere malen telefonisch contact gehad met Carlijn om het één en ander met elkaar af te stemmen. Ook in de avonduren was Carlijn beschikbaar, wat voor haar geen probleem was. Voor mij erg prettig! Ik wilde ook graag mijn vriendin ten huwelijk vragen in Kenia en Carlijn is met allerlei suggesties gekomen en heeft van alles geregeld om het aanzoek een succes te laten worden. Erg prettig om iemand te spreken die daarover meedenkt!
Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een 8 daagse safari. De vliegtickets hebben we zelf geregeld.
Op dag 1 zijn we opgehaald van het vliegveld in Nairobi door onze chauffeur. We kwamen laat aan in Nairobi dus de chauffeur heeft ons direct afgezet bij ons hotel in Nairobi. Een eenvoudig maar schoon hotel.
Op dag 2 zijn we na ons ontbijt vertrokken naar Masai Mara, een lange hobbelige rit. Voor de lunch kwamen we aan bij ons camp, waar wij werden verwelkomd door onze manager. het camp zag er schitterend uit. Locatie van het camp was net buiten het park, aan een riviertje. Gezellig ingericht met stoelen om een kampvuur. Onze tent was van alle gemakken voorzien, groot en schoon. Na de lunch konden we ons even opfrissen en daarna zijn we direct onze gamedrive gaan maken. Wat een fantastische ervaring! We kwamen direct allerlei dieren tegen; gazelles, zebra’s, giraffen, olifanten en leeuwen. Na een lange dag hebben we heerlijk geslapen in onze tent.
Op dag 3 hebben we een volle dag doorgebracht in Masai Mara. Met lunchboxes zijn we op pad gegaan en hebben wij weer van alles gezien; Cheeta’s, hyena’s, gieren, struisvogels, olifanten, wildebeest, leeuwen, giraffen, allerlei soorten gazelle’s. Geweldig om al die dieren in het wild te zien in een schitterend omgeving. Rond lunchtijd heeft onze chauffeur een mooi plekje bij een boom opgezocht waar we beschut tegen de felle zon konden genieten van onze lunch. Een heerlijke lunch lag er klaar voor ons. Goed geregeld! Na de lunch zijn we verder gegaan met de gamedrive. Na de gamedrive zijn we terug gegaan naar ons camp waar we bij het kampvuur konden genieten van een borrel. Na een heerlijke maaltijd zijn we moe, maar voldaan naar bed gegaan.
Dag 4 was de speciale dag, waarop ik mijn vriendin ten huwelijk wilde vragen. Van te voren had ik al aan Carlijn gevraagd om een luchtballonvaart boven de Masai Mara voor ons te regelen. De wekker ging al vroeg want om 6 uur zaten we in de lucht te zweven boven de Masai Mara. Een schitterend zicht, de dieren die wakker worden bij zonsopkomst. De luchtballonvaart duurde een uur, waarna we in de watten werden gelegd met een heerlijk champagne ontbijt in de Masai Mara. Met 4×4 werden we terug gebracht naar ons camp waar we konden bijkomen van alle indrukken. Na de lunch vertrokken we voor een middagsafari. Omdat we de luipaard nog niet hadden gezien ging onze chauffeur gericht op zoek naar de luipaard. En verrek, na een half uur rijden stond we oog in oog met dit zeer indrukwekkende dier. Wij vonden het echt heel spannend en indrukwekkend om de luipaard op een meter afstand van onze auto rustig te zien lopen. Vervolgens reed de chauffeur ons naar een mooi plekje waar we konden genieten van de zonsondergang. We stapten uit de auto en liepen naar achteren om foto’s te maken van dit mooie plekje. In de tussentijd dekte onze chauffeur voor de auto een tafeltje met glazen en een fles champagne en wat hapjes erbij. De chauffeur seinde naar mij dat we naar voren konden lopen. Genietend van het uitzicht ben ik op mijn knieën gegaan en heb ik mijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Mijn vriendin zei direct ja, waarop de fles champagne geopend kon worden. Eenmaal terug in ons camp zijn we een borrel gaan drinken aan het kampvuur. De manager kwam erbij zitten om mooie verhalen te vertellen over onder andere olifanten; fascinerend! Na een heerlijk diner was de zeer geslaagde dag afgelopen en zijn we naar bed gegaan.
Op dag 5 zijn we vertrokken naar Amboseli. Een lange rit, maar een leuke manier om zo wat meer van Kenia te zien. Voor lunch zijn we naar The Carnivore gegaan in Nairobi. Een bekend wildrestaurant met lekker eten. In de avond zijn we aangekomen bij ons Camp.
Op dag 6 zijn we het park van Amboseli ingegaan. Het park in Amboseli ziet er heel anders uit dan het park van de Masai Mara. De Kilimanjaro op de achtergrond ziet er werkelijk schitterend uit. Vooral als in de loop van de ochtend de wolken verdwijnen en je steeds beter zicht krijgt op de berg. Het levert mooie plaatjes op. In het park zijn enorm veel olifanten aanwezig. Het is dan ook erg leuk om overal in het park de kuddes te zien lopen. Verder zijn er veel bijzondere vogels te zien.
Op dag 7 zijn we vertrokken richting Tsavo West National Park. Voordat we naar onze camp reden zijn we Mzima Springs gaan bekijken. Een zoetwaterbron met nijlpaarden. We vervolgden daarna onze weg naar ons camp. Onderweg kom je weer bijzondere dieren tegen die we elders nog niet waren tegengekomen. Veel neushoornvogels, hagedissen en reeën. Ons camp lag op een schitterende locatie; tegen een bergwand aan met zicht op een waterbron. We konden gelijk gaan lunchen. En dat is een hele beleving, want het restaurant is eigenlijk een groot terras met zicht op de waterbron, waar veel dieren water komen drinken. Schitterend om te zien terwijl je aan het lunchen bent. In Tsavo West heb je ook een neushoorn reservaat wat we zijn gaan bezoeken na de lunch. We hadden de big 5 al gezien op de neushoorn na. Helaas heeft de neushoorn zich niet laten zien, alhoewel onze chauffeur erg z’n best heeft gedaan voor ons. Terug bij ons camp, enigszins teleurgesteld dat we de neushoorn niet hebben gezien konden we direct aanschuiven voor het diner. Onze teleurstelling ebde direct weg toen we olifanten hoorden. Wat een ultiem genot! Het was inmiddels donker geworden maar je kon de olifanten horen spelen in de waterbron.
Op dag 8 heeft de chauffeur ons naar ons hotel in Diani gereden. Eenmaal aangekomen bij ons hotel hebben wij afscheid genomen van onze chauffeur. Over onze chauffeur ben ik erg positief. Hij heeft uitstekend gereden, flink z’n best gedaan om ons de mooie plekjes te laten zien, lange dagen gemaakt en z’n engels was uitstekend.
Eenmaal aangekomen in onze hotelkamer stond er een fles wijn klaar met een kaartje erbij van Carlijn & James om ons te feliciteren met onze verloving. Erg attent van ze!! We hebben nog enkele dagen in Diani doorgebracht waar we heerlijk hebben kunnen bijkomen en nagenieten van een fantastische safari door een geweldig Kenia. Carlijn & James, hartelijk dank voor het organiseren, voortreffelijk gedaan! 

David & Jorine

Vorig jaar zijn we via Carlijn en James naar het Masai Mara Game Reserve in Kenia geweest. Het was een geweldige safari, en we verbleven in hele mooie lodges. We waren 2 nachten in de Mara Serena Lodge. Het uitzicht vanuit de lodge is grandioos, de kamers zijn heel leuk gebouwd. Allemaal hutjes naast elkaar, met veel prachtige masai-kralen in het interieur. Er is een prachtig zwembad waar je in je vrije uurtjes even heerlijk kunt relaxen met zicht op de wildernis. Als je s’avonds terugkomt van je safari word je ontvangen met een groot kampvuur, en drink je een lekkere Kenya Cane! Ook de game drives waren geweldig, je ziet er in ieder geval de big five!!
Daarnaast zijn we ook een nacht in Governors Camp geweest, wat ook een geweldige ervaring was. We sliepen in mooie tenten met uitzicht over de mara river waar je vanuit je tent de hippo’s kon bewonderen. Het Governors Camp is eigenlijk een park binnen het Mara Game Reserve. Je krijgt dan een eigen chauffeur van dat park, en die weten precies waar de wilde dieren zich ophouden, en brengt je dus ook zo naar de leeuwen die daar echt in grote getale aanwezig waren! Ook waren er heel veel olifanten, giraffen, neushoorns, gewoon de big five!! Hebben zelfs oog in oog gestaan met een luipaard! Die kwam recht op onze auto af, maar passeerde gelukkig!
Al met al hebben we een geweldige safari gehad in het Masai Mara Game Reserve, de organisatie door James en Carlijn was perfekt!!!

Marita

In november 2013 zijn mijn vriend en ik naar Kenia gereisd om daar onze vakantie te vieren. We hebben Malika Travel benaderd om onze reis te organiseren. Carlijn en James hebben door hun persoonlijke benadering alles aangegrepen om onze reis onvergetelijk te maken! Van het begin af aan verliep het contact soepel. Het is sowieso een voortreffelijk land en ook de prijs-/kwaliteitverhouding was perfect. We zaten eerst een week in een resort aan de kust in Diani Beach en hierna hebben we twee safariparken bezocht. Onder leiding van chauffeur Moses zijn we op safari gegaan en dit was ontzettend leuk! Malika Travel heeft werkelijk geweldige lokaties voor ons uitgezocht, waar we als VIP’s werden behandeld!

Liefs Juliette

PRIMA GEREGELD!

Groet Niels

Sinds onze reis naar Kenia zijn we inmiddels op nog een hoop mooie plekken geweest. Toch beschouwen we Kenia nog steeds als de meest bijzondere ervaring. Ik weet nog goed hoe wij in een zoektocht naar avontuur werden getipt om naar Kenia te reizen. In tegenstelling tot de doorsnee zon, zee, strand vakantie besloten we halsoverkop om te boeken. Maar dan?! We hadden een vlucht en hotel geboekt, maar hadden verder geen idee wat we konden verwachten en uiteraard hoe we de Afrika beleving optimaal konden ervaren. Carlijn heeft ons hier gelukkig uitstekend bij kunnen helpen. Als Nederlandstalige “local” heeft zij ons geweldig kunnen voorbereiden voor vertrek (iz. medicatie, transfer etc.). We bespraken vooraf welke opties er waren qua safari en stelden een 4-daagse rondreis samen. Een ervaring om nooit te vergeten. Onze route was Tsavo West – Amboseli – Tsavo East. Bij alle accommodaties was het personeel erg vriendelijk en behulpzaam (maar dat geldt eigenlijk wel voor alle mensen in Kenia die we zijn tegengekomen!). Onze gids was super, sprak goed engels en was erg flexibel; wij konden zelf bepalen op welke momenten we van het programma wilde afwijken. Zo bezochten we een masai stam en werden heel hartelijk in hun dorp ontvangen en rondgeleid, gingen langs een basisschool etc. Al met al een geweldige ervaring!
Voor wat betreft de omgeving vonden wij Amboseli het meest indrukwekkend en het echte “lion king” gevoel geven. Echter was Tsavo ook erg mooi en een hele beleving.
Al met al zouden we achteraf niets aan het programma willen veranderen en het iedereen aanraden!

Vincent & Simone

HONEYMOON KENYA

We like to let you know that our Honeymoon turned out to be an unforgettable trip and the beauty of Kenya and the warmth of its inhabitants overwhelmed us. We are very grateful Carlijn & James advised us to go to the Masai Mara and Amboseli at the foot of the Kilimanjaro, as it turned out even better than what we had expected. The lodges, the safaris were welcoming and extremely sensational. Timoty, our driver is a knowledgeable, professional and very keen man who never tired from showing us more everyday whether it be the large animals or the insects and flowers of the reserves. And we did two unforgettable bush walks… The food was delicious and the lodges were extremely good taste, very clean and peaceful. In actual fact there is nothing that bears criticism – it was perfect! We met very pleasant people there of all nationalities. I must say, I am finding getting back to my daily routine a bit difficult and I hope we’ll go back and visit more of East Africa. Going there gave density to all those impressions. While in Amboseli we visited a Maasai vllage and the driver kindly and spontaneously took us to visit some Masaai friends of you – a lovely human experience, Thanks again for your good advice for this wonderful safari and the lovely Hotel Leopard Beach at Diani Beach in Mombasa. Sure we will get in contact soon for again a safari to our second homeland…..

Bogdan and Andreea