Op safari in Kenia?

Jambo! Karibu Kenya! Hallo! Welkom in Kenia!

Veelgehoorde kreten in Kenia, een land waar gastvrijheid voorop staat. Lieve vriendelijke mensen, altijd vrolijk en bereid om te helpen. Prachtige culturen, zoals de Maasai en de Samburu, die nog leven volgens eeuwenoude tradities. In mooie felgekleurde lendedoeken (shuka’s) trekken zij met hun vee over de vlaktes van Kenia.

Maar bovenal natuurlijk de prachtige dierenwereld in de nationale parken en reservaten, waar Kenia bekend om staat. Grote leeuwenpopulaties in de wereldberoemde Masai Mara en de jaarlijkse migratie van miljoenen dieren tussen de Serengeti in Tanzania en Masai Mara in Kenia. Een geweldig schouwspel dat zeker een natuurwonder genoemd mag worden. Grote olifantenkuddes in Amboseli National Park, met op de achtergrond de majestueuze Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Vele vogelsoorten en flamingo’s in en rond de meren in de Great Rift Valley, luipaarden in Samburu National Park.

Verschillende landschappen maken dat ieder park en reservaat haar eigen charmes heeft. Uitgestrekte vlaktes, berglandschappen, woestijnen, savannes, de diversiteit is groot.

En natuurlijk de parelwitte zandstranden aan de kust, omgeven door palmbomen. Het is hier heerlijk vertoeven in een van de mooie resorts aan het strand, met ook vele watersport- en duikmogelijkheden.

Voor stedenliefhebbers is er natuurlijk de hoofdstad Nairobi, met diverse interessante bezienswaardigheden. En havenstad Mombasa, leuk voor een city tour.

Kenia is bij uitstek geschikt voor een onvergetelijke vakantie, en kent vele mogelijkheden. Safarireizen, strandvakanties, of een combinatie daarvan. Ook voor de sportievelingen is er veel te beleven. Een safari in Kenia kan bijvoorbeeld prima gecombineerd worden met een beklimming van de Kilimanjaro of de Mount Kenya.

Wilt u kennismaken met de BIG FIVE, overnachten in de wildernis, en/of ontspannen aan mooie stranden, dan is Kenia de perfecte bestemming voor een onvergetelijke reis! Karibu Kenya!!