Masai Mara Game Reserve

 Ashnil Mara Camp

15

Midden in het Masai Mara Game Reserve ligt het luxueuze Ashnil Mara tented camp. Vanuit het camp heeft u een mooi uitzicht over de Olkeju River. U ziet vaak nijlpaardfamilies in de rivier en er komen geregeld olifanten drinken.

De 40 luxe safaritenten zijn mooi en warm ingericht en hebben alle een overdekte veranda, met stoelen en een love seat. De meeste tenten bieden uitzicht over de rivier. Vanuit uw tent hoort u vaak nijlpaarden!

Het camp beschikt over een zwembad, waar u overdag heerlijk kunt ontspannen, een grote giftshop, en een gezellige bar die uitzicht biedt over de rivier. ’s Avonds kunt u heerlijk genieten bij het kampvuur, omringd door loungebanken.

Het eten in het restaurant is in buffetvorm, en van erg goede kwaliteit.

Het camp heeft WiFi.

Een prachtig camp om te verblijven in de Masai Mara!!

 Camp Oloshaiki

16

Gelegen in de bossen aan de Talek River, ligt het kleinschalige en comfortabele Oloshaiki Camp.
De 15 ruime safaritenten zijn comfortabel ingericht en beschikken alle over een eigen veranda.

Het kamp beschikt over een lounge met openhaard, een bar en een restaurant. ’s Avonds kunt u genieten van het kampvuur op het terras. Ontbijt en lunch worden geserveerd op de open veranda met uitzicht over de Masai Mara.

 Tipilikwani Mara Camp

Tipilikwani Mara Camp ligt aan de oever van de Talek rivier, aan de noordkant van de Masai Mara. Het camp bestaat uit 20 ruime tenten, die uitzicht bieden op de Talek rivier of de vlaktes van de Masai Mara. De inrichting is sfeervol in warme Afrikaanse kleuren.
In het centrale gedeelte van het camp – met het eet- en loungegedeelte – geniet u van een drankje en met zorg bereide maaltijden. Het camp heeft een zwembad en bij het kampvuur kunt u nog even nagenieten van de belevenissen van de dag! Een hele fijne accommodatie in de Masai Mara!

 Ilkeliani Tented Camp


Het Ilkeliani tented camp ligt aan de noordkant van het Masai Mara Game Reserve. Het camp is gelegen aan de Talek River. Het is een comfortabel en ruim opgezet eco-camp, waarbij de traditionele safari stijl bewaard gebleven is.

De 17 tenten bieden uitzicht over de Talek rivier en/of de vlakten. Vanuit de gezellige lounge en het restaurant kunt u op zoek gaan naar nijlpaarden en krokodillen die de rivier bevolken. Voor schitterende vergezichten over de uitgestrekte vlaktes van de Maasai Mara kunt u terecht op het uitkijkplatform in het camp.

De comfortabele tenten beschikken allemaal over een ruime badkamer en een veranda met zitje. ’s Avonds wordt er vaak een kampvuur aangestoken in het camp.

 Mara Sarova Game Camp

20

Op een mooie locatie in de Masai Mara, niet ver van Sekenani gate, ligt het luxe Mara Sarova tented camp.
De 72 safari tenten liggen verspreid over het camp, en bieden allemaal privacy. Er zijn 50 standaard tenten, welke luxe ingericht zijn, met houten vloeren, en een veranda met zitje, waar u kunt genieten van de natuur om u heen. Daarnaast zijn er 20 luxe zeer ruime clubtenten, welke prachtig ingericht zijn. Deze tenten hebben naast een douche ook een bad, een zitgedeelte, en een balkon met mooi uitzicht op de omgeving.

Het camp beschikt over een mooi en groot zwembad, waar u overdag heerlijk kunt ontspannen, een giftshop en een gezellige bar waar u ’s avonds van een kampvuur kunt genieten, begeleid met live muziek.
Het eten in het restaurant is in buffetvorm en van erg goede kwaliteit. Het camp heeft haar eigen groenten- en kruidentuin, die u kunt bezoeken als u dat leuk vindt.

Het camp beschikt verder over een mini golf course, een sportvisvijver en een wellness tent. U kunt deze activiteiten boeken in het camp.

 Mara Serena Lodge

17

Midden in de Masai Mara, in de Mara Triangle, bovenop een heuvel, ligt de luxe Mara Serena Lodge. Vanuit de lodge heeft u een fantastisch uitzicht over de savannen van de Masai Mara en de Mara River. Wij vinden dit een van de mooiste uitzichtspunten in de Masai Mara.
De 74 kamers van de lodge zijn gebouwd als Maasai manyatta’s, de hutten van de Maasai. Alle kamers bieden uitzicht over de Masai Mara en de Mara River, waar u vanuit uw zithoek van kunt genieten. De kamers zijn relatief klein en de inrichting gedateerd te noemen, echter ze zijn leuk afgewerkt met Maasai kralen en decoraties en verder van alle gemakken voorzien.
De centrale delen van de lodge zijn in 2013 volledig gerenoveerd en gemoderniseerd.

De lodge beschikt over een zwembad, waar u naast een baantje trekken ook heerlijk kunt genieten van het prachtige uitzicht. Ook zijn er diverse buitenzitjes op het terras. Mara Serena heeft verder een leuke giftshop, een bar, een fitness centre, business centre en een Spa. De lodge beschikt over gratis WiFi.

Het eten in het restaurant is in buffetvorm, en van goede kwaliteit. Na het eten kunt u nog wat drinken in de bar, met een gitarist op de achtergrond. Ook worden er vaak Maasai dansen georganiseerd door de lodge.

 Mara Intrepids

19

Beschut in de bossen aan de Talek River ligt het prachtige en exclusieve Mara Intrepids tented camp. Een ideale locatie om te verblijven tijdens de Migration! Maar uiteraard ook daarbuiten is het een uitstekend tented camp, op een zeer gunstige locatie.

De 30 luxueuze, recent gerenoveerde, safaritenten zijn prachtig ingericht en staan verspreid langs de Talek River, waardoor u een schitterend uitzicht heeft. Alle tenten hebben een mooie veranda met zitje. Het camp beschikt ook over luxe en zeer ruime family tents, ideaal voor families met kinderen.

Het camp beschikt over een mooi zwembad, een giftshop, en een mooie bar met terras aan de rivier.

Het ontbijt, de lunch en het diner worden op diverse plaatsen in het camp geserveerd en zijn van zeer goede kwaliteit.

Mara Intrepids kan alleen geboekt worden als een flying package. Dit betekent dat u een binnenlandse vlucht maakt naar de Masai Mara, meestal vanuit Nairobi of Mombasa. U wordt opgehaald door een chauffeur van Mara Intrepids op het vliegveldje Ol Kiombo, dichtbij het camp. In het pakket zijn 3 gamedrives per dag inbegrepen met de open landcruisers van Mara Intrepids. Let op; mogelijk worden de landcruisers gedeeld met andere gasten uit het camp. U verblijft op basis van volpension in het camp. U kunt ter plaatse diverse activiteiten bijboeken, zoals een ballonvaart, wandelsafari’s, bush breakfast, bush dinner, sundowners en een bezoek aan een Maasai dorp.

 Governors’ Camp

21

Gelegen aan de Mara River, op een prachtige locatie in het noordwestelijk deel van de Masai Mara, ligt het beroemde Governors’ Camp. Het camp is niet omheind, dit betekent dat wilde dieren door het camp heen kunnen lopen. U zult niet de eerste zijn die een olifant door het camp ziet lopen! Een unieke ervaring!
De 37 luxe safaritenten liggen verspreid langs de rivier en in de bossen. Sommige tenten bieden rivierzicht. De tenten zijn mooi en luxueus ingericht, en hebben allemaal een veranda met een zitje waar u kunt genieten van de mooie omgeving.

Het camp heeft een mooie bar, met terras uitkijkend over de Mara River. ’s Ochtends wordt u gewekt met koffie of thee in uw tent. Het ontbijt en de lunch worden in buffetvorm aangeboden met uitzicht op de rivier. Het diner wordt in het restaurant geserveerd in menu vorm.

Governors’ Camp kan alleen geboekt worden als een flying package. Dit betekent dat u een binnenlandse vlucht maakt naar de Masai Mara, meestal vanuit Nairobi of Mombasa. U wordt opgehaald door een chauffeur van Governors’ Camp op het vliegveldje dichtbij het camp. In het pakket zijn 2 gamedrives per dag inbegrepen met de open landcruisers van Governors’ Camp. Let op; mogelijk worden de landcruisers gedeeld met andere gasten uit het camp. U verblijft op basis van volpension in het camp. U kunt ter plaatse diverse activiteiten bijboeken, zoals een ballonvaart, wandelsafari’s, bush breakfast/dinner, sundowners, spa behandelingen en een bezoek aan een Maasai dorp. Het wassen van kleding is inbegrepen in de prijs.