Mount Kenya National Park

 Serena Mountain Lodge

31

Mooi gelegen in de bossen op de hellingen van Mount Kenya, de hoogste berg van Kenia, ligt het boomhotel Serena Mountain Lodge. Vanuit de lodge kijkt u uit op een drinkplaats, welke regelmatig bezocht wordt door buffels en olifanten. Via een tunnel kunt u vlakbij de drinkplaats komen, vanuit deze ondergrondse ruimte kunt u de dieren van heel dichtbij fotograferen. ’s Nachts kunt u, als u dat wilt, gewekt worden als er dieren bij de drinkplaats te zien zijn.

De lodge is geheel gemaakt van hout. De 41 kamers kijken allemaal uit op de drinkplaats, en hebben alle een balkon. De kamers zijn vrij klein, en volledig met hout ingericht. De unieke ligging van de lodge maakt een verblijf echter zeker de moeite waard.

De bar en het restaurant liggen op boomhoogte. De maaltijden zijn in buffetvorm en van goede kwaliteit. ’s Avonds kunt u genieten bij het vuur dat wordt aangestoken, een warm welkom op ruim 2.000m hoogte!

Optioneel kunt u ter plaatse een begeleide natuurwandeling of een bergtocht boeken. Ook forelvissen, manicure, pedicure, massages en gezichtsbehandelingen behoren tot de mogelijkheden.

 Mount Kenya Safari Club

32

Aan de voet van de Mount Kenya, de hoogste berg van Kenia, ligt de exclusieve Mount Kenya Safari Club. Het hotel ligt in een groot aangelegd tuinlandschap en beschikt over een 9-holes golfbaan.

De 120 luxe kamers zijn mooi gelegen en bieden uitzicht op de berg of op de tuinen. Alle kamers hebben een houtgestookte open haard, het kan hier ‘s avonds en ‘s nachts flink afkoelen!

De Mount Kenya Safari Club beschikt over een verwarmd buitenzwembad, waar u overdag heerlijk kunt ontspannen, de stijlvolle Zebar-bar met uitzicht op Mount Kenya, en het Tusks restaurant.

U kunt gratis fietsen lenen bij de receptie. Daarnaast kunt u optioneel een van de volgende activiteiten boeken: paardrijden, bowlen, golf, bezoek aan een animal orphanage, begeleide natuurwandelingen, bergtochten, spabehandelingen, mountain biking, abseilen, raften en canoeing.