Amboseli National Park

amboseli

Amboseli National Park ligt in het zuiden van Kenia, dichtbij de grens met Tanzania. Het park ligt aan de voet van de Kilimanjaro, met 5.895m de hoogste berg van Afrika. Het prachtige uitzicht op de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro maakt Amboseli een van de meest bezochte safariparken van Kenia. Het is precies wat velen zich bij Kenia voorstellen; een kudde olifanten of andere dieren met op de achtergrond de Kilimanjaro. De berg is meestal het best te zien tijdens zonsopkomst en zonsondergang.

Amboseli is een overwegend vlak wildpark met hier en daar een heuvel. Enige moerassen en een klein meer zijn het leefgebied van het nijlpaard. Vaak zijn er ook olifanten en buffels te zien die baden in de moerassen. Naast grote kuddes olifanten, leeuwen, giraffes, zebra’s en gnoes, leven hier ook vele apensoorten, jakhalzen, antilopen, hyena’s en vele soorten vogels.

Amboseli is naast Masai Mara het thuisland van de Maasai bevolking, de wereldberoemde stam in Kenia. Een bezoek aan een van de Maasai dorpen grenzend aan het park is een aanrader!