Samburu National Reserve

samburu

Ten noorden van de evenaar liggen de kleinschalige reservaten Samburu, Shaba en Buffalo Springs. Deze schitterende reservaten worden met elkaar verbonden via de Ewaso Ng’iro, dat bruine rivier betekent. Deze nooit droogstaande rivier is het domein van nijlpaarden en krokodillen. Vaak worden kuddes olifanten gezien die komen drinken aan de oevers van de rivier. Samburu staat bekend om haar eigen “Samburu Special Five”; de Grevy zebra, reticulated giraffe, Somalische struisvogel, gerenuk en de Beisa oryx. Deze dieren komen niet voor in andere parken in Kenia. Naast deze Special Five komen er veel dikdiks voor in het park.

Het landschap in Samburu is zeer afwisselend; droge gebieden met struikgewas en lage acacia bomen; heuvels en rotsformaties en het groenere gedeelte langs de rivier. De palmbomen en hoge acacia’s langs de rivier zijn vaak een geliefd plekje voor luipaarden om uit te rusten en te wachten op hun volgende prooi.
Samen met de Masai Mara beschikt Samburu over de grootste aantallen wilde dieren. De grote aantallen antilopen trekken veel leeuwen en luipaarden aan.

Samburu is het thuisland van de Samburu stam. Zij lijken qua leefwijze erg op de Maasai. Het is mogelijk een Samburu dorp te bezoeken tijdens uw verblijf in dit reservaat, een aanrader!