Tsavo National Park

tsavo

Tsavo National Park is met zo’n 21.000 km2 het grootste nationale park van Kenia. Het wordt in tweeën gedeeld door de hoofdweg tussen Nairobi en Mombasa in Tsavo East en Tsavo West.

Tsavo East staat bekend om de vele olifanten, ook wel “red elephants” genoemd. Hun kleur is te danken aan de rode aarde in dit gebied. Er zijn vele films over olifanten opgenomen in Tsavo East.

Ook de overige dieren van de Big Five zijn te vinden in Tsavo East.

Vanaf Mudanda Rock en Yatta plateau heeft u prachtige uitzichten. Tsavo East bestaat uit vlak savannelandschap met baobab bomen en lage struiken.

Tsavo West daarentegen bestaat uit heuvelachtige savannen met acaciabossen, zwarte lavagebieden, en in het noorden de Ngulia Hills; steile rotsen met hoge pieken, waar op de achtergrond de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen bovenuit steekt. Tsavo West is veelzijdiger qua landschap dan Tsavo East, echter wild is hier moeilijker te vinden. De Big Five is wel aanwezig, maar is door het bosrijke landschap soms moeilijk te zien.

Mzima Springs, een grote zoetwaterbron die zelfs Mombasa van drinkwater voorziet, is een veelbezochte plek in Tsavo West. U kunt hier nijlpaarden en krokodillen zien.

Door de ligging van Tsavo dichtbij Mombasa, wordt dit park ook vaak bezocht voor een korte safari door mensen die van een strandvakantie genieten aan de kust van Kenia.