14-daagse SIMBA safari & strand

simba

Tijdens deze reis bezoekt u de zuidelijker gelegen parken in Kenia. Vanuit Nairobi reist u naar Amboseli, beroemd om haar grote kuddes olifanten, met op de achtergrond de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Daarna reist u naar Tsavo West, Tsavo East, en verder naar de mooie kust van Kenia. U verblijft 5 dagen in een mooi resort aan het strand van Diani Beach, ten zuiden van Mombasa. Vanuit Diani vliegt u naar de Masai Mara, een van de mooiste wildreservaten van Kenia. U verblijft 3 nachten in de Mara, zodat u hier rustig van alle moois kan genieten. Na deze laatste safaridagen vliegt u via Nairobi terug naar Nederland.

 Prijsinformatie op aanvraag

Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Nairobi

nairobicity2U wordt opgehaald op de luchthaven van Nairobi door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Overnachting:
Type A: Sarova Panafric Hotel
Type B: Sarova New Stanley Hotel

Dag 2: Nairobi – Amboseli National Park
Vandaag start uw safari! U wordt na het ontbijt opgehaald door uw chauffeur en vertrekt in de richting van het Amboseli National Park. Dit park ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Amboseli staat bekend om haar grote kuddes olifanten. Daarnaast leven er veel leeuwen, giraffes, zebra’s en gnoes, alsook verschillende apensoorten, jakhalzen, antilopen, hyena’s en vele soorten vogels.
Amboseli is naast Masai Mara het thuisland van de Maasai bevolking. U komt aan het begin van de middag aan bij uw lodge/tented camp, op tijd voor de lunch.
In de namiddag zal u de eerste gamedrive maken, op zoek naar leden van de BIG FIVE!
Na een enerverende dag kunt u genieten van het diner en de overnachting in de lodge/tented camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Sentrim Amboseli Camp
Type B: Ol Tukai Lodge

Dag 3: Amboseli National Park
U kunt de hele dag genieten van Amboseli. Samen met uw chauffeur kunt u uw dagprogramma samenstellen. Naast de gamedrives in het park kunt u optioneel een Maasai dorp bezoeken, grenzend aan het park; een leuke manier om meer te leren over deze bijzondere en eeuwenoude cultuur!

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Sentrim Amboseli Camp
Type B: Ol Tukai Lodge

Dag 4: Amboseli National Park – Tsavo West
Na het ontbijt verlaat u Amboseli, om via de Chyulu Hills naar Tsavo West te rijden. Een mooie weg door vulkanisch landschap, die leidt over de spectaculaire opgedroogde lavastromen van de Shetani.
Tsavo West bestaat uit heuvelachtige savannen met acaciabossen, zwarte lavagebieden, en in het noorden de Ngulia Hills; steile rotsen met hoge pieken, waar op de achtergrond de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen bovenuit steekt.
U arriveert op tijd voor de lunch in uw lodge/tented camp. In de namiddag zult u op gamedrive gaan.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A/B: Severin Safari Camp

Dag 5: Tsavo West – Tsavo East

IMG_1853Vandaag gaat u naar het andere deel van het grote Tsavo National Park; Tsavo East, bekend vanwege de “red elephants”. Zij hebben hun kleur te danken aan de rode aarde in dit gebied. U zult zien dat het landschap in Tsavo East heel anders is dan in Tsavo West; het bestaat uit vlak savannelandschap met baobab bomen en lage struiken.
U vertrekt na het ontbijt vanuit Tsavo West en u arriveert op tijd voor de lunch in uw lodge/tented camp in Tsavo East.
In de namiddag gaat u op safari.
’s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in uw lodge/tented camp.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A/B: Ashnil Aruba Lodge

Dag 6: Tsavo East – Diani Beach
De laatste dag van het eerste deel van uw safari is aangebroken. Met hopelijk al mooie herinneringen en avonturen op zak reist u vandaag naar de mooie kust van Kenia. U verblijft in Diani Beach, ten zuiden van Mombasa. In een heerlijk resort aan zee kunt u nagenieten van uw safari, terwijl u zich alvast kan verheugen op de Masai Mara. U verblijft in het resort op basis van halfpension.

Overnachting:
Type A/B: Leopard Beach Resort & Spa of The Sands at Nomad

Dag 7 – 10: Diani Beach
U kunt heerlijk ontspannen aan het mooie strand van Diani Beach, of bij het zwembad van uw resort.
Er zijn daarnaast diverse excursie mogelijkheden vanuit Diani Beach. Zo kunt u een dag naar de havenstad Mombasa, waar u een citytour kunt maken waarbij u o.a. Fort Jesus en de Old Town bezoekt. Haller Park en Mamba Village zijn twee andere bezienswaardigheden in Mombasa. Ook kunt u een bezoek brengen aan Wasini Island, snorkel-/duiktrips maken, en diverse watersporten beoefenen in Diani. Mocht u meer informatie willen over een van deze excursies, dan kunt u daarvoor bij ons terecht.

Overnachtingen:
Type A/B: Leopard Beach Resort & Spa of The Sands at Nomad

Dag 11: Diani Beach – Masai Mara
Vandaag verlaat u Diani Beach, en vertrekt u naar de prachtige Masai Mara, een van de mooiste wildreservaten van Kenia. Bekend vanwege de wereldberoemde “Migration”, de jaarlijkse trek van miljoenen zebra’s en gnoes tussen de Serengeti in Tanzania en Masai Mara in Kenia. Dit prachtige schouwspel speelt zich vooral af in de maanden juli tot en met oktober. Maar ook de andere maanden van het jaar is de Masai Mara een absolute aanrader. De heuvelachtige savanne, uitgestrekte grasvlakten, acacia bomen en rivieren waaronder de Mara River, maken het een reservaat met prachtige landschappen en uitzichten. Maar natuurlijk vooral de grote aantallen wilde dieren die leven in de Masai Mara, maken het een “must to see”!
U wordt na het ontbijt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht, waar uw vliegtuigje naar de Masai Mara op u wacht. Bij aankomst in de Mara wordt u opgehaald door een landcruiser van uw tented camp. Uw gamedrive begint al zodra u wegrijdt vanaf het vliegveldje! Tijdens de rit naar uw tented camp kunt u alvast genieten van de omgeving en de dieren.
Na check-in kunt u genieten van een lekkere lunch, waarna u in de namiddag op safari gaat.
U verblijft in het camp op basis van een package. U dient er rekening mee te houden dat de gamedrives gedeeld zijn met andere gasten van het camp. Er zijn 2 gamedrives per dag inbegrepen in de prijs.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Mara Sarova Game Camp
Type B: Governors Camp

Dag 12+13: Masai Mara

lionU kunt 2 volle dagen genieten van al het moois dat de Masai Mara te bieden heeft. U gaat 2 keer per dag op safari. Tussen de safari’s in kunt u genieten van de omgeving en de faciliteiten van het mooie tented camp.
Optioneel kunt u een bezoek brengen aan een Maasai dorp, u kunt dit regelen in uw camp. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten te boeken indien gewenst, zoals natuurwandelingen, extra safari’s, etc. Voor meer informatie kunt u hiervoor terecht bij de receptie.

Dag 14: Masai Mara – Nairobi – Nederland
Vandaag is helaas de laatste dag van de reis aangebroken. U vliegt vanuit de Masai Mara terug naar Nairobi. Op Wilson Airport Nairobi wordt u opgehaald en naar Jomo Kenyatta International Airport gebracht, voor uw vlucht naar Nederland.

EINDE VAN DE REIS