14-daagse The BIG FIVE safari & strand

142

Tijdens deze reis ziet u de hoogtepunten van Kenia. Vanuit Nairobi vertrekt u eerst naar Masai Mara, waar u 3 nachten verblijft in 2 verschillende lodges. Op deze manier ziet u verschillende delen van de Masai Mara, en kunt u rustig genieten van dit beroemde wildreservaat. Daarna reist u naar Lake Naivasha, een mooi meer in de Rift Valley. De reis vervolgt naar Amboseli, beroemd om haar grote kuddes olifanten, met op de achtergrond de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Via Tsavo West reist u vervolgens naar Diani Beach, waar u nog 5 dagen kunt ontspannen in een mooi resort aan de kust van Kenia.

 Prijsinformatie op aanvraag

Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Nairobi

U wordt opgehaald op de luchthaven van Nairobi door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Overnachting:
Type A: Hilton Garden Hotel
Type B: Fairview Hotel Nairobi

Dag 2: Nairobi – Masai Mara
Vandaag start uw safari! U wordt na het ontbijt opgehaald door uw chauffeur en vertrekt in de richting van de Masai Mara, een van de mooiste wildreservaten van Kenia. Bekend vanwege de wereldberoemde “Migration”, de jaarlijkse trek van miljoenen zebra’s en gnoes tussen de Serengeti in Tanzania en Masai Mara in Kenia. Dit prachtige schouwspel speelt zich vooral af in de maanden juli tot en met oktober. Maar ook de andere maanden van het jaar is de Masai Mara een absolute aanrader. De heuvelachtige savanne, uitgestrekte grasvlakten, acacia bomen en rivieren waaronder de Mara River, maken het een reservaat met prachtige landschappen en uitzichten. Maar natuurlijk vooral de grote aantallen wilde dieren die leven in de Masai Mara, maken het een “must to see”! U arriveert aan het begin van de middag bij uw lodge/tented camp, op tijd voor de lunch.
In de namiddag zal u de eerste gamedrive maken, op zoek naar de BIG FIVE!
Na een enerverende dag kunt u genieten van het diner en de overnachting in het tented camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Oloshaiki Camp
Type B: Ashnil Mara Camp

Dag 3+4: Masai Mara

34
U kunt 2 volle dagen genieten van al het moois dat de Masai Mara te bieden heeft. U gaat normaal 2 of 3 keer per dag op safari, u kunt dit overleggen met uw chauffeur. U kunt ook kiezen voor een full day gamedrive, waarbij u lunchboxes meeneemt voor onderweg. In sommige delen van de Masai Mara wordt dit vaker gedaan. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van de omgeving en de faciliteiten van het mooie tented camp.
Optioneel kunt u een bezoek brengen aan een Maasai dorp, u kunt dit bespreken met uw chauffeur.

Overnachtingen, op basis van volpension:
Type A: Oloshaiki Camp
Type B: Ashnil Mara Camp

Dag 5: Masai Mara – Lake Naivasha
Vandaag verlaat u de Masai Mara, en vertrekt u naar een van de mooie meren die de Rift Valley rijk is; Lake Naivasha. U komt op tijd aan voor de lunch. ’s Middags kunt u naar wens een boottocht maken op het meer, op zoek naar nijlpaarden en vogels. Verder kunt u lekker relaxen in de lodge, het is een fijne plek om even te ontspannen. Optioneel kunt u ook vanmiddag een bezoek brengen aan het nabijgelegen Hell’s Gate National Park. 

’s Avonds diner en de overnachting in de lodge. U verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A/B: Naivasha Sopa Lodge

Dag 6: Lake Naivasha – Amboseli National Park
Na het ontbijt vertrekt u naar Amboseli National Park. Dit park ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Amboseli staat bekend om haar grote kuddes olifanten. Daarnaast leven er veel leeuwen, giraffes, zebra’s en gnoes, alsook verschillende apensoorten, jakhalzen, antilopen, hyena’s en vele soorten vogels.
Amboseli is naast Masai Mara het thuisland van de Maasai bevolking.

‘s Middags maakt u de eerste gamedrive in het national park. 
’s Avonds kunt u van uw diner en overnachting genieten in de lodge/tented camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Kibo Safari Camp
Type B: Ol Tukai Lodge

Dag 7: Amboseli National Park

77

U kunt de hele dag genieten van Amboseli. Samen met uw chauffeur kunt u uw dagprogramma samenstellen. Naast de gamedrives in het park kunt u optioneel een Maasai dorp bezoeken, grenzend aan het park; een leuke manier om meer te leren over deze bijzondere en eeuwenoude cultuur!

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Kibo Safari Camp
Type B: Ol Tukai Lodge

Dag 8: Amboseli National Park – Tsavo West
Na het ontbijt verlaat u Amboseli, om via de Chyulu Hills naar Tsavo West te rijden. Een mooie weg door vulkanisch landschap, die leidt over de spectaculaire opgedroogde lavastromen van de Shetani.
U arriveert op tijd voor de lunch in het camp. In de namiddag zult u op gamedrive gaan in Tsavo West.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A/B: Severin Safari Camp

Dag 9: Tsavo West – Diani Beach
De laatste dag van uw safari is aangebroken. Met hopelijk veel mooie herinneringen en avonturen op zak reist u vandaag naar de mooie kust van Kenia. U verblijft in Diani Beach, ten zuiden van Mombasa. In een heerlijk resort aan zee kunt u nagenieten en bijkomen van uw safari. U verblijft in het resort op basis van halfpension.

Overnachting:
Type A/B: Leopard Beach Resort & Spa

Dag 10 – 13: Diani Beach

dianiU kunt heerlijk ontspannen aan het mooie strand van Diani Beach, of bij het zwembad van uw resort.
Er zijn daarnaast diverse excursie mogelijkheden vanuit Diani Beach. Zo kunt u een dag naar de havenstad Mombasa, waar u een citytour kunt maken waarbij u o.a. Fort Jesus en de Old Town bezoekt. Haller Park en Mamba Village zijn twee andere bezienswaardigheden in Mombasa. Ook kunt u een bezoek brengen aan Wasini Island, snorkel-/duiktrips maken, en diverse watersporten beoefenen in Diani. 

Overnachtingen:
Type A/B: Leopard Beach Resort & Spa

Dag 14: Vertrek uit Diani Beach naar Nederland
Afhankelijk van uw vluchttijden zal u vandaag worden opgehaald bij uw hotel, voor een transfer naar de luchthaven van Mombasa.

EINDE VAN DE REIS