17-daagse BEST OF KENIA safari & strand

bestofkenya

Een zeer complete reis, waarbij u de meest belangrijke parken en reservaten van Kenia aandoet. U begint in de beroemde Masai Mara, waar u 2 nachten verblijft. U vervolgt uw reis naar Lake Nakuru, een prachtig meer in de Rift Valley. Daarna reist u verder naar het Samburu Game Reserve, een klein en schitterend reservaat in het noordelijk gedeelte van Kenia. De afwisselende landschappen, de Ewaso Ng’iro River, en de “Samburu Special Five” maken het een uniek reservaat. De reis vervolgt naar Ol Pejeta Conservancy, aan de voet van Mount Kenya. Dit is de grootste zwarte neushoorn sanctuary in Oost-Afrika, alsook de enige chimpansee sanctuary in Kenia. Via Lake Naivasha reist u verder naar Amboseli, beroemd om haar grote kuddes olifanten, met op de achtergrond de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Via Taita Hills reist u vervolgens naar Diani Beach, waar u nog 5 dagen kunt ontspannen in een mooi resort aan de kust van Kenia.

 Prijsinformatie op aanvraag

Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Nairobi
U wordt opgehaald op de luchthaven van Nairobi en naar uw hotel gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Overnachting:
Type A/B: Hilton Garden Inn Nairobi

Dag 2: Nairobi – Masai Mara
Vandaag start uw safari! U wordt na het ontbijt opgehaald door uw safari chauffeur en vertrekt in de richting van de Masai Mara, een van de mooiste wildreservaten van Kenia. Bekend vanwege de wereldberoemde “Migration”, de jaarlijkse trek van miljoenen zebra’s en gnoes tussen de Serengeti in Tanzania en Masai Mara in Kenia. Dit prachtige schouwspel speelt zich vooral af in de maanden juli tot en met oktober. Maar ook de andere maanden van het jaar is de Masai Mara een absolute aanrader. De heuvelachtige savanne, uitgestrekte grasvlakten, acacia bomen en rivieren waaronder de Mara River, maken het een reservaat met prachtige landschappen en uitzichten. Maar natuurlijk vooral de grote aantallen wilde dieren die leven in de Masai Mara, maken het een “must to see”! U arriveert aan het begin van de middag bij uw tented camp, op tijd voor de lunch.
In de namiddag zal u de eerste gamedrive maken, op zoek naar de BIG FIVE!
Na een enerverende dag kunt u genieten van het diner en de overnachting in het tented camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Oloshaiki tented camp
Type B: Ashnil Mara Camp

Dag 3: Masai Mara
U kunt vandaag genieten van al het moois dat de Masai Mara te bieden heeft. U gaat vanochtend vroeg op safari. Dit is de beste tijd om de dieren te zien jagen, hoewel daar wel enig geluk voor nodig is! Na de safari komt u terug voor uw ontbijt in het camp. Na het ontbijt zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een dorp bezoeken van de Maasai stam, een leuke manier om deze traditionele cultuur beter te leren kennen! Dit bezoek is optioneel, u kunt dit met uw chauffeur bespreken als u dit graag wilt. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van de omgeving en de faciliteiten van het mooie tented camp. In de namiddag zal u een tweede gamedrive maken.
U kunt ook kiezen voor een full day gamedrive, waarbij u lunchboxes meeneemt voor onderweg. In sommige delen van de Masai Mara wordt dit vaker gedaan. U kunt uw safari wensen bespreken met uw chauffeur, u mag zoveel op safari als u zelf graag wilt.
’s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in het camp.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Oloshaiki tented camp
Type B: Ashnil Mara Camp

Dag 4: Masai Mara – Lake Nakuru National Park

NakuruVandaag verlaat u de Masai Mara, en vertrekt u naar een van de mooie meren die de Rift Valley rijk is; Lake Nakuru.
Lake Nakuru staat bekend om de vele flamingo’s die de oevers van het meer roze kleuren. Daarnaast is Lake Nakuru een van de mooiste vogelgebieden ter wereld. Naast de meer dan 400 vogelsoorten, leven er veel wilde dieren rondom Lake Nakuru. De kans om neushoorns te zien in Kenia is het grootst in Lake Nakuru National Park. Verder leven er veel luipaarden, waterbokken, buffels, impala’s en nijlpaarden.
U arriveert aan het begin van de middag in uw lodge/tented camp, op tijd voor de lunch. In de namiddag zult u op safari gaan.
U verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Flamingo Hill Camp
Type B: Sarova Lion Hill Game Lodge

Dag 5: Lake Nakuru – Samburu Game Reserve
Na het ontbijt vertrekt u in de richting van het noordelijk gelegen Samburu wildreservaat. Onderweg passeert u de evenaar. Vanaf daar leidt de weg naar het droge noorden, en passeert u onderweg dorpjes van de kleurrijke Samburu bevolking. Het landschap in Samburu is zeer afwisselend; droge gebieden met struikgewas en lage acacia bomen; heuvels en rotsformaties, en het groenere gedeelte langs de rivier de Ewaso Ng’iro. Deze nooit droogstaande rivier is het domein van nijlpaarden en krokodillen. Vaak worden kuddes olifanten gezien die komen drinken aan de oevers van de rivier. De palmbomen en hoge acacia’s langs de rivier zijn vaak een geliefd plekje voor luipaarden om uit te rusten en te wachten op hun volgende prooi.
Samburu staat bekend om haar eigen “Samburu Special Five”; de Grevy zebra, reticulated giraffe, Somalische struisvogel, gerenuk en de Beisa oryx komen niet voor in andere parken in Kenia. Een uniek reservaat! Samen met de Masai Mara beschikt Samburu over de grootste aantallen wilde dieren.
U arriveert aan het begin van de middag bij uw lodge/tented camp, op tijd voor de lunch.
In de namiddag zal u een gamedrive maken, op zoek naar de Special Five in Samburu!
’s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in de lodge/tented camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Samburu Sopa Lodge
Type B: Samburu Ashnil

Dag 6: Samburu Game Reserve
Vanochtend gaat u vroeg op safari. Na de safari komt u terug voor uw ontbijt in de lodge/camp. Na het ontbijt zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een dorp bezoeken van de Samburu stam, een leuke manier om deze traditionele cultuur beter te leren kennen! Dit bezoek is optioneel, u kunt dit met uw chauffeur bespreken als u dit graag wilt. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van de omgeving en de faciliteiten van de mooie logde/tented camp. In de namiddag zal u een tweede gamedrive maken.
’s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in de lodge/tented camp.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Samburu Sopa Lodge
Type B: Samburu Ashnil

Dag 7: Samburu Game Reserve – Ol Pejeta Conservancy

4059_image_Ol_Pejeta_rhinosNa het ontbijt vertrekt u richting Laikipia, waar u zult verblijven in de Ol Pejeta Conservancy, een klein reservaat aan de voet van Mount Kenya met een grote verscheidenheid aan wilde dieren. U arriveert op tijd voor de lunch in het Sweetwaters Tented Camp.
In de namiddag gaat u op gamedrive, waarbij u ook de chimpansee sanctuary bezoekt, de enige in Kenia. De kans op het zien van de zwarte neushoorn is zeker aanwezig in dit gebied, daar ze hier beschermd worden.
’s Avonds diner en overnachting in het camp.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Sweetwaters Tented Camp
Type B: Sweetwaters Tented Camp

Dag 8: Ol Pejeta Conservancy – Lake Naivasha
Vandaag verlaat u Laikipia en gaat u naar Lake Naivasha. U komt op tijd aan voor de lunch in de lodge. ‘s Middags maakt u een mooie boottocht op het meer, op zoek naar nijlpaarden. De rest van de middag kunt u genieten bij de lodge, het is een fijne plek om even te ontspannen!

Overnachting, op basis van volpension:
Type A/B: Naivasha Sopa Lodge

Dag 9: Nairobi – Amboseli National Park
Na het ontbijt vertrekt u naar Amboseli National Park. Dit park ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Amboseli staat bekend om haar grote kuddes olifanten. Daarnaast leven er veel leeuwen, giraffes, zebra’s en gnoes, alsook verschillende apensoorten, jakhalzen, antilopen, hyena’s en vele soorten vogels.
Amboseli is naast Masai Mara het thuisland van de Maasai bevolking. U komt op tijd aan voor de lunch. In de namiddag zal u een safari maken.
’s Avonds kunt u van uw diner en overnachting genieten in de lodge/camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Kibo Safari Camp
Type B: Ol Tukai Lodge

Dag 10: Amboseli National Park
U kunt de hele dag genieten van Amboseli. Samen met uw chauffeur kunt u uw dagprogramma samenstellen. Naast de gamedrives in het park kunt u optioneel een Maasai dorp bezoeken, grenzend aan het park; een leuke manier om meer te leren over deze bijzondere en eeuwenoude cultuur!

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Kibo Safari Camp
Type B: Ol Tukai Lodge

Dag 11: Amboseli National Park – Taita Hills
Na het ontbijt vertrekt u richting Taita Hills Wildlife Sanctuary. Taita Hills is een privé reservaat, grenzend aan Tsavo West National Park. U arriveert op tijd voor de lunch. In de namiddag gaat u op safari op zoek naar de leden van de BIG FIVE in Taita Hills!
’s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in de lodge, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A/B: Sarova Saltlick Lodge

Dag 12: Taita Hills – Diani Beach
De laatste dag van uw safari is aangebroken. Met hopelijk veel mooie herinneringen en avonturen op zak reist u vandaag naar de mooie kust van Kenia. U verblijft in Diani Beach, ten zuiden van Mombasa. In een heerlijk resort aan zee kunt u nagenieten en bijkomen van uw safari. U verblijft in het resort op basis van halfpension.

Overnachting:
Type A/B: Leopard Beach Resort & Spa of The Sands at Nomad

Dag 13 – 16: Diani Beach

beach22U kunt heerlijk ontspannen aan het mooie strand van Diani Beach, of bij het zwembad van uw resort.
Er zijn daarnaast diverse excursie mogelijkheden vanuit Diani Beach. Zo kunt u een dag naar de havenstad Mombasa, waar u een citytour kunt maken waarbij u o.a. Fort Jesus en de Old Town bezoekt. Haller Park en Mamba Village zijn twee andere bezienswaardigheden in Mombasa. Ook kunt u een bezoek brengen aan Wasini Island, snorkel-/duiktrips maken, en diverse watersporten beoefenen in Diani.

Overnachtingen:
Type A/B: Leopard Beach Resort & Spa of The Sands at Nomad

Dag 17: Vertrek uit Diani Beach naar Nederland
Afhankelijk van uw vluchttijden zal u vandaag worden opgehaald bij uw hotel, voor een transfer naar de luchthaven van Mombasa.

EINDE VAN DE REIS