5-daagse KILIVIEW Safari

kiliviewTijdens deze safari vanaf de kust ziet u drie van Kenia’s bekendste zuidelijk gelegen parken. Allereerst vertrekt u naar Tsavo West waar u een dag verblijft. Uw safari vervolgt naar Amboseli National Park, beroemd om haar grote kuddes olifanten, met op de achtergrond de Kilimanjaro. U kunt hier twee dagen genieten van dit mooie park. Via Tsavo East rijdt u vervolgens weer terug naar de kust.

Een zeer complete safari voor wie vanaf de kust graag ook mooie wildparken wil bezoeken!

 Prijsinformatie op aanvraag

Dag 1: Mombasa – Tsavo West
Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald in uw hotel. U rijdt naar Tsavo West National Park, onderdeel van het grootste nationale park van Kenia. Tsavo West bestaat uit heuvelachtige savannen met acaciabossen, zwarte lavagebieden, en in het noorden de Ngulia Hills; steile rotsen met hoge pieken, waar op de achtergrond de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen bovenuit steekt.
U arriveert op tijd voor de lunch in uw lodge/tented camp. In de namiddag zult u op de eerste gamedrive gaan, op zoek naar de BIG FIVE!
’s Avonds diner en overnachting in de lodge/tented camp.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Rhino Valley Lodge
Type B: Severin Safari Camp

Dag 2: Tsavo West – Amboseli National Park
Na het ontbijt verlaat u Tsavo West, om via de Chyulu Hills naar Amboseli te rijden. Een mooie weg door vulkanisch landschap, die leidt over de spectaculaire opgedroogde lavastromen van de Shetani.
Amboseli ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Amboseli staat bekend om haar grote kuddes olifanten. Daarnaast leven er veel leeuwen, giraffes, zebra’s en gnoes, alsook verschillende apensoorten, jakhalzen, antilopen, hyena’s en vele soorten vogels.
Amboseli is daarnaast het thuisland van de Maasai bevolking.
U arriveert aan het begin van de middag bij uw lodge/tented camp, op tijd voor de lunch.
In de namiddag zal u op safari gaan.
‘s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in de lodge/tented camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Sentrim Amboseli Camp
Type B: Amboseli Serena Lodge

Dag 3: Amboseli National Park
day3_U kunt de hele dag genieten van Amboseli. Samen met uw chauffeur kunt u uw dagprogramma samenstellen. Naast de gamedrives in het park kunt u optioneel een Maasai dorp bezoeken, grenzend aan het park; een leuke manier om meer te leren over deze bijzondere en eeuwenoude cultuur!

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Sentrim Amboseli Camp
Type B: Amboseli Serena Lodge

Dag 4: Amboseli National Park – Tsavo East
elephantVandaag verlaat u Amboseli en gaat u naar het andere deel van het grote Tsavo National Park; Tsavo East, bekend vanwege de “red elephants”. Zij hebben hun kleur te danken aan de rode aarde in dit gebied. U zult zien dat het landschap in Tsavo East heel anders is dan in Tsavo West; het bestaat uit vlak savannelandschap met baobab bomen en lage struiken.
U vertrekt na het ontbijt en u arriveert op tijd voor de lunch in uw lodge/tented camp in Tsavo East.
In de namiddag gaat u op safari.
’s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in uw lodge/tented camp.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Ashnil Aruba Lodge
Type B: Galdessa Camp

Dag 5: Tsavo East – Mombasa
De laatste dag van uw safari is aangebroken. Na een ochtend gamedrive en ontbijt verlaat u het park. Met hopelijk mooie herinneringen en avonturen op zak reist u vandaag terug naar de mooie kust van Kenia.

EINDE VAN DE REIS