8-daagse KENYA EXPLORER Safari

 

Een mooie combinatie van kleinere speciale reservaten, Lake Nakuru, en de wereldberoemde Masai Mara. Vanuit Nairobi vertrekt u naar Samburu Game Reserve, een klein en schitterend reservaat in het noordelijk gedeelte van Kenia. Onderweg passeert u de evenaar. De afwisselende landschappen, de Ewaso Ng’iro River, en de “Samburu Special Five” maken het een uniek reservaat. De reis vervolgt naar Ol Pejeta Conservancy, aan de voet van de Mount Kenya. Dit is de grootste zwarte neushoorn sanctuary in Oost-Afrika, alsook de enige chimpansee sanctuary in Kenia. Via Lake Nakuru, een prachtig meer in de Rift Valley, reist u vervolgens verder naar de Masai Mara, waar u 2 nachten verblijft. Na de Masai Mara gaat u terug naar Nairobi.

 Prijsinformatie op aanvraag

Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Nairobi

U wordt opgehaald op de luchthaven van Nairobi door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Overnachting:
Type A: Sarova Panafric Hotel
Type B: Nairobi Serena Hotel

Dag 2: Nairobi – Samburu Game Reserve
Vandaag start uw safari! U wordt na het ontbijt opgehaald door uw chauffeur en vertrekt in de richting van het noordelijk gelegen Samburu wildreservaat. Onderweg passeert u de evenaar. Vanaf daar leidt de weg naar het droge noorden, en passeert u onderweg dorpjes van de kleurrijke Samburu bevolking. Het landschap in Samburu is zeer afwisselend; droge gebieden met struikgewas en lage acacia bomen; heuvels en rotsformaties, en het groenere gedeelte langs de rivier de Ewaso Ng’iro. Deze nooit droogstaande rivier is het domein van nijlpaarden en krokodillen. Vaak worden kuddes olifanten gezien die komen drinken aan de oevers van de rivier. De palmbomen en hoge acacia’s langs de rivier zijn vaak een geliefd plekje voor luipaarden om uit te rusten en te wachten op hun volgende prooi.
Samburu staat bekend om haar eigen “Samburu Special Five”; de Grevy zebra, reticulated giraffe, Somalische struisvogel, gerenuk en de Beisa oryx komen niet voor in andere parken in Kenia. Een uniek reservaat! Samen met de Masai Mara beschikt Samburu over de grootste aantallen wilde dieren.
U komt aan het begin van de middag aan bij uw lodge/tented camp, op tijd voor de lunch.
In de namiddag zal u de eerste gamedrive maken, op zoek naar Samburu Special Five!
Na een enerverende dag kunt u genieten van het diner en de overnachting in de lodge/tented camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Samburu Game Lodge
Type B: Ashnil Samburu Camp

Dag 3: Samburu Game Reserve

Leopard-in-Samburu-National-Reserve-Kenya-Africa

Vanochtend gaat u vroeg op safari. Dit is de beste tijd om de dieren te zien jagen, hoewel daar wel enig geluk voor nodig is! Na de safari komt u terug voor uw ontbijt in de lodge/camp. Na het ontbijt zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een dorp bezoeken van de Samburu stam, een leuke manier om deze traditionele cultuur beter te leren kennen! Dit bezoek is optioneel, u kunt dit met uw chauffeur bespreken als u dit graag wilt. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van de omgeving en de faciliteiten van de mooie logde/tented camp. In de namiddag zal u een tweede gamedrive maken.
’s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in de lodge/tented camp.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Samburu Game Lodge
Type B: Ashnil Samburu Camp

Dag 4: Samburu Game Reserve – Ol Pejeta Conservancy
Na het ontbijt vertrekt u richting Laikipia, waar u zult verblijven in de Ol Pejeta Conservancy, een klein reservaat aan de voet van Mount Kenya met een grote verscheidenheid aan wilde dieren. U arriveert op tijd voor de lunch in het Sweetwaters Tented Camp.
In de namiddag gaat u op gamedrive, waarbij u ook de chimpansee sanctuary bezoekt, de enige in Kenia. De kans op het zien van de zwarte neushoorn is zeker aanwezig in dit gebied, daar ze hier beschermd worden.
’s Avonds diner en overnachting in het camp.

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Sweetwaters Tented Camp
Type B: Sweetwaters Tented Camp

Dag 5: Ol Pejeta Conservancy – Lake Nakuru

Lake-NakuruNa het ontbijt vertrekt u naar een van de mooie meren die de Rift Valley rijk is; Lake Nakuru.
Lake Nakuru staat bekend om de vele flamingo’s die de oevers van het meer roze kleuren. Daarnaast is Lake Nakuru een van de mooiste vogelgebieden ter wereld. Naast de meer dan 400 vogelsoorten, leven er veel wilde dieren rondom Lake Nakuru. De kans om neushoorns te zien in Kenia is het grootst in Lake Nakuru National Park. Verder leven er veel luipaarden, waterbokken, buffels, impala’s en nijlpaarden.
U arriveert aan het begin van de middag in uw lodge/tented camp, op tijd voor de lunch. In de namiddag zult u op safari gaan.
U verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Flamingo Hill Camp
Type B: Sarova Lion Hill Game Lodge

Dag 6: Lake Nakuru – Masai Mara
Na het ontbijt vertrekt u in de richting van de Masai Mara, een van de mooiste wildreservaten van Kenia. Bekend vanwege de wereldberoemde “Migration”, de jaarlijkse trek van miljoenen zebra’s en gnoes tussen de Serengeti in Tanzania en Masai Mara in Kenia. Dit prachtige schouwspel speelt zich vooral af in de maanden juli tot en met oktober. Maar ook de andere maanden van het jaar is de Masai Mara een absolute aanrader. De heuvelachtige savanne, uitgestrekte grasvlakten, acacia bomen en rivieren waaronder de Mara River, maken het een reservaat met prachtige landschappen en uitzichten. Maar natuurlijk vooral de grote aantallen wilde dieren die leven in de Masai Mara, maken het een “must to see”! U arriveert aan het begin van de middag bij uw tented camp, op tijd voor de lunch.
In de namiddag zal u op safari gaan, op zoek naar de BIG FIVE in de Mara!
’s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in het tented camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Mara Sarova Game Camp
Type B: Ashnil Mara Camp

Dag 7: Masai Mara
Giraffe2U kunt vandaag genieten van al het moois dat de Masai Mara te bieden heeft. U gaat vanochtend vroeg op safari. Na de safari komt u terug voor uw ontbijt in het camp. Na het ontbijt zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een dorp bezoeken van de Maasai stam, een leuke manier om deze traditionele cultuur beter te leren kennen! Dit bezoek is optioneel, u kunt dit met uw chauffeur bespreken als u dit graag wilt. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van de omgeving en de faciliteiten van het mooie tented camp. In de namiddag zal u een tweede gamedrive maken.
U kunt optioneel ook kiezen voor een full day gamedrive, waarbij u lunchboxes meeneemt voor onderweg. In sommige delen van de Masai Mara wordt dit vaker gedaan. U kunt dit bespreken met uw chauffeur.
’s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in het tented camp.

Overnachtingen, op basis van volpension:
Type A: Mara Sarova Game Camp
Type B: Ashnil Mara Camp

Dag 8: Masai Mara – Nairobi
Vandaag verlaat u de Masai Mara en gaat u terug naar Nairobi. Onderweg maakt u een lunchstop. Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u naar de internationale luchthaven van Nairobi gebracht. Indien nodig kunnen we een extra hotelovernachting in Nairobi aan het programma toevoegen.

EINDE VAN DE REIS