8-daagse POLE POLE Safari

polepoleTijdens deze safari reist u in een rustig tempo door Kenia. Vanuit Nairobi reist u naar Amboseli National Park, beroemd om haar grote kuddes olifanten, met op de achtergrond de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. U verblijft hier 2 nachten. Vervolgens reist u via Lake Nakuru, een prachtig meer in de Rift Valley, naar de Masai Mara. U kunt in alle rust genieten van dit wereldberoemde wildreservaat, u verblijft hier 3 nachten. Na de Masai Mara gaat u terug naar Nairobi.

 Prijsinformatie op aanvraag

Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Nairobi
U wordt opgehaald op de luchthaven van Nairobi door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Overnachting:
Type A: Fairview Hotel
Type B: Sarova The Stanley Hotel

Dag 2: Nairobi – Amboseli National Park
Vandaag start uw safari! U wordt na het ontbijt opgehaald door uw chauffeur en vertrekt in de richting van het Amboseli National Park. Dit park ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Amboseli staat bekend om haar grote kuddes olifanten. Daarnaast leven er veel leeuwen, giraffes, zebra’s en gnoes, alsook verschillende apensoorten, jakhalzen, antilopen, hyena’s en vele soorten vogels.
Amboseli is naast Masai Mara het thuisland van de Maasai bevolking.
U arriveert op tijd voor de lunch. In de namiddag zult u de eerste safari maken, op zoek naar leden van de BIG FIVE!
’s Avonds kunt u van uw diner en overnachting genieten in de lodge/tented camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Sentrim Amboseli Camp
Type B: Ol Tukai Lodge

Dag 3: Amboseli National Park

polepole3U kunt de hele dag genieten van Amboseli. Samen met uw chauffeur kunt u uw dagprogramma samenstellen. Naast de gamedrives in het park kunt u optioneel een Maasai dorp bezoeken, grenzend aan het park; een leuke manier om meer te leren over deze bijzondere en eeuwenoude cultuur!

Overnachting, op basis van volpension:
Type A: Sentrim Amboseli Camp
Type B: Ol Tukai Lodge

Dag 4: Amboseli National Park – Lake Nakuru
Vandaag verlaat u Amboseli, en vertrekt u naar een van de mooie meren die de Rift Valley rijk is; Lake Nakuru.
Lake Nakuru staat bekend om de vele flamingo’s die de oevers van het meer roze kleuren. Daarnaast is Lake Nakuru een van de mooiste vogelgebieden ter wereld. Naast de meer dan 400 vogelsoorten, leven er veel wilde dieren rondom Lake Nakuru. De kans om neushoorns te zien in Kenia is het grootst in Lake Nakuru National Park. Verder leven er veel luipaarden, waterbokken, buffels, impala’s en nijlpaarden.
Onderweg van Amboseli naar Lake Nakuru maakt u een lunchstop.
In de namiddag zult u op safari gaan.
U verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Flamingo Hill Camp
Type B: Sarova Lion Hill Game Lodge

Dag 5: Lake Nakuru – Masai Mara
Na het ontbijt vertrekt u in de richting van de Masai Mara, een van de mooiste wildreservaten van Kenia. Bekend vanwege de wereldberoemde “Migration”, de jaarlijkse trek van miljoenen zebra’s en gnoes tussen de Serengeti in Tanzania en Masai Mara in Kenia. Dit prachtige schouwspel speelt zich vooral af in de maanden juli tot en met oktober. Maar ook de andere maanden van het jaar is de Masai Mara een absolute aanrader. De heuvelachtige savanne, uitgestrekte grasvlakten, acacia bomen en rivieren waaronder de Mara River, maken het een reservaat met prachtige landschappen en uitzichten. Maar natuurlijk vooral de grote aantallen wilde dieren die leven in de Masai Mara, maken het een “must to see”! U arriveert aan het begin van de middag bij uw tented camp, op tijd voor de lunch.
In de namiddag zal u op safari gaan, op zoek naar de BIG FIVE in de Mara!
’s Avonds kunt u genieten van het diner en de overnachting in het camp, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting:
Type A: Mara Sarova Game Camp
Type B: Ashnil Mara Camp

Dag 6+7: Masai Mara

polepole3U kunt 2 volle dagen genieten van al het moois dat de Masai Mara te bieden heeft. U gaat normaal 2 of 3 keer per dag op safari, u kunt dit overleggen met uw chauffeur. U kunt ook kiezen voor een full day gamedrive, waarbij u lunchboxes meeneemt voor onderweg. In sommige delen van de Masai Mara wordt dit vaker gedaan. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van de omgeving en de faciliteiten van het mooie tented camp.
Optioneel kunt u een bezoek brengen aan een Maasai dorp, u kunt dit bespreken met uw chauffeur.

Overnachtingen, op basis van volpension:
Type A: Mara Sarova Game Camp
Type B: Ashnil Mara Camp

Dag 8: Masai Mara – Nairobi
Vandaag verlaat u de Masai Mara en gaat u terug naar Nairobi. Onderweg maakt u een lunchstop. Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u naar de internationale luchthaven van Nairobi gebracht. Indien nodig kunnen we een extra hotelovernachting in Nairobi aan het programma toevoegen.

EINDE VAN DE REIS