Kibale Forest National Park

Kibale Chimpansee Malika Travel        Bigodi Swamp Malika Travel

Kibale Forest is één van de mooiste regenwouden van Oost-Afrika. In het bos leven 13 verschillende soorten primaten. Bijna nergens in Afrika leven zo veel verschillende primaten in één bos. Ontmoet bijvoorbeeld de Red Tailed Monkey, Black and White Colobus, Blue Monkey, Grey-cheeked Mangabey, Red Colobus Monkeys en Bush Babies.

Kibale Forest is natuurlijk vooral beroemd om de chimpansees. Er leven zo’n 700 chimpansees in het wild. Een chimpansee tracking is een absolute must tijdens een verblijf in Kibale Forest. Luid schreeuwend en krijsend springen zij door het bos. Het is een onvergetelijke ervaring om deze actieve en luidruchtige dieren in hun leefgebied te bewonderen!

U heeft de keuze uit zowel de normale chimpansee tracking als de chimpansee habituation, waarbij u veel langer bij de chimpansees kunt blijven.

Een andere leuke activiteit in Kibale Forest is een wandeling door de Bigodi Swamp. Hier komen vele tropische vogelsoorten en apensoorten voor! Ook een must voor vogelliefhebbers! Daarnaast ontmoet u de lokale bevolking en komt u door prachtige landschappen tijdens de wandeling. Erg leuk om te combineren met een chimpansee tracking!