OVER MALIKA TRAVEL – UW SAFARI SPECIALIST

Malika Travel is opgericht in 2010 door het koppel Carlijn Parmet-Jansen en James Muterian Parmet.

In 2020 bestaan we alweer 10 jaar. We genieten nog iedere dag volop van ons werk; mooie reizen organiseren voor onze gasten in Kenia, Tanzania en Uganda. Van het uitstippelen van de reizen met de klant, tot de enthousiaste verhalen en vaak prachtige foto’s bij thuiskomst. Het blijft nog altijd zo fijn om te horen dat onze gasten een onvergetelijke reis gehad hebben, waar ze mooie en bijzondere herinneringen aan overhouden. Op naar de volgende 10 jaar, gaat u ook met ons mee? 

Lees hieronder meer over ons en het ontstaan van Malika Travel.

MANAGEMENT

Carlijn Parmet-Jansen

In 2002 vertrok ik voor het eerst naar Afrika, Kenia. Dat deze familiereis zo’n grote impact zou gaan hebben op mijn leven, had ik nooit kunnen bedenken…
We maakten een lange safari rondreis door Kenia, waarbij we vrijwel ieder nationaal park bezochten. Als afsluiting verbleven we een week aan de kust.
Wat een nieuwe wereld, zoveel nieuwe indrukken. Prachtige wildparken met zoveel verschillende landschappen, dieren in overvloed, mooie culturen die nog op traditionele wijze leven, zoveel lieve en gastvrije mensen. Wat vond ik het overweldigend!
In het vliegtuig terug naar huis kon ik maar aan een ding denken, wanneer kon ik weer terug naar dit mooie land…
Vele vakanties naar Kenia volgden, en na mijn studie economie besloot ik om nog een toeristische opleiding te gaan volgen.
Ik liep stage in een hotel in Diani Beach, ik was betrokken bij de opening van een hotel in Malindi, en deed mijn afstudeeronderzoek bij de Maasai in Kenia. Ik verbleef zoveel mogelijk in dit stukje van de wereld, dat mijn hart voorgoed gestolen had.
Ik organiseerde reizen en safari’s voor vrienden, familie en kennissen. Enthousiast hielp ik iedereen bij de samenstelling van hun ideale reis naar Afrika. Van mijn hobby besloot ik uiteindelijk mijn beroep te maken.
Ik geniet ervan om in overleg met onze gasten hun droomreis samen te stellen. Een gezinsvakantie, een huwelijksreis, een combinatie van strandvakantie met safari, beklimming van de Mt. Kilimanjaro, alles is mogelijk. Ik help u heel graag om u op een mooie manier kennis te laten maken met dit prachtige stukje van de wereld!!

James Muterian Parmet

Ik groeide op als kleine Maasai jongen in een dorpje Namelok genaamd. Namelok grenst aan Amboseli National Park. Als kleine jongen hoedde ik met mijn broers en mijn vriendjes koeien en geiten in en rondom Amboseli National Park. Ik kwam daar in aanraking met alle diersoorten; antilopen, vogels, maar vooral ook wilde dieren zoals leeuwen en olifanten. Ik leerde hun gedrag kennen en kon de geluiden van de verschillende roofdieren al van grote afstand herkennen. Ook op school leerde ik veel over wilde dieren.
Al van kleins af aan zag ik “wazungu” (blanken) in safari auto’s langsrijden. Allemaal op zoek naar wilde dieren, en met grote camera’s op zak. Velen gooiden snoepjes naar de Maasai kinderen vanuit de auto’s.
Voor ons bestond er geen verschil tussen de toeristen. Italiaans, Duits, Nederlands, ze waren allemaal “wit”. Toeristische Maasai dorpen bestonden in deze tijd nog niet, er was een grote afstand tussen ons lokale bevolking en de toeristen.
Na het afronden van mijn opleiding in Nairobi vertrok ik naar Mombasa, op zoek naar een baan in de toeristische sector. De safari business intrigeerde me, en al snel ging ik mee als gids op safari’s naar diverse nationale parken. Op deze manier leerde ik de parken kennen, en kon ik mijn kennis die ik had van de wilde dieren delen met de toeristen.
Met al deze ervaring op zak ging ik daarna zelf safari’s organiseren voor de toeristen aan de kust.
Ik ben erg gedreven om u op een mooie manier kennis te laten maken met de wilde dieren in Oost-Afrika!