Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park Malika Travel       

Queen Elizabeth National Park is gelegen in het westen van Uganda. Het park is 1.978 km2 groot en is gelegen op de evenaar. Het Kazingakanaal, dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt, verdeelt het park in een noordelijk en zuidelijk deel.

Het landschap in Queen Elizabeth National Park bestaat uit savanne, dichte oerwouden, meren en moerassen. In het noorden vormen de  kratermeren een bezienswaardigheid met adembenemende uitzichten. Deze meren zijn overblijfselen uit de tijd dat de Rift Valley gevormd werd en tientallen vulkanen hun vuur spuwden.

De Ishasha Sector in het zuiden van Queen Elizabeth National Park staat bekend om haar enorme vijgenbomen.

Een boottocht over het Kazinga Channel is een must tijdens een verblijf in het park. U ziet honderden nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten, waaronder pelikanen, visarenden en kingfishers, en vergeet niet de savanneolifanten en buffels die water komen drinken in de rivier!

Het wildpark is het meest wildrijke van Uganda. Tijdens de gamedrives gaat u op zoek naar kuddes olifanten, buffels, bavianen, leeuwen en vele antilopen, en misschien kunt u nog een luipaard spotten!

Het zuidelijk deel van het park, Ishasha sector, is vooral in trek vanwege zijn boomklimmende leeuwen, die leven in de bovenste takken van de enorme vijgenbomen, een unieke en ongebruikelijke gewoonte voor leeuwen. Ook komen er topi’s voor in Ishasha, die u in de rest van het Queen Elizabeth National Park niet ziet.