Tanzania: 12-daagse TANZANIA SPECIAL privé safari en Zanzibar


12Tijdens deze safari bezoekt u drie mooie parken van Tanzania. Vanuit Arusha vertrekt u naar het Lake Manyara National Park, een park met een prachtig meer aan de voet van de Great Rift Valley, o.a. bekend van de in bomen klimmende leeuwen. De volgende dag reist u naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Het park is o.a. bekend vanwege de jaarlijkse Migration. U verblijft 3 nachten in de Serengeti, zo kunt u optimaal genieten van dit mooie park. Uw reis vervolgt naar de beroemde Ngorongoro Crater, de grootste krater ter wereld, waar meer dan 25.000 dieren leven. Na de safari reist u door naar Zanzibar.

Dag-tot-dag programma

Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Arusha
U wordt opgehaald op de luchthaven van Arusha en naar uw hotel gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Overnachting: Ilboru Safari Lodge, Bed & Breakfast

Dag 2: Lake Manyara National Park
Vandaag start uw safari! Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw safari chauffeur en vertrekt u in de richting van het Lake Manyara National Park, gelegen tussen de rotspartijen van de Great Rift Valley.
Wanneer u het National Park binnenrijdt, waant u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen en stromende beekjes met helder water. De weg leidt verder door het oerwoud naar open graslanden, bossen en moerassen. Het park is het leefgebied van grote kuddes olifanten, buffels, impala’s, nijlpaarden, giraffen en vele kleine dieren. Het park staat verder bekend om de in bomen klimmende leeuwen. Vele duizenden roze flamingo’s bevinden langs de oevers van het meer, vanuit het park vaak te zien als een roze rand rond het meer.
Maar ook de bijna 500 andere vogelsoorten maken dit park een must to see voor vogelliefhebbers.
De picnic lunch wordt genuttigd in het park.
Aan het einde van de middag verlaat u het park en rijdt u naar de lodge, waar u kunt genieten van het diner en uw overnachting.

Overnachting: Karatu Simba Lodge, volpension

Karatu Simba Lodge - Malika Travel Lake Manyara - Malika Travel

Dag 3: Serengeti National Park
Na het ontbijt vertrekt u in de richting van het Serengeti National Park, het bekendste park van Tanzania. Het landschap bestaat vooral uit vlakke savanne en bosgebied, en is 14.800 km2 groot. De naam van het park is afkomstig van het Maasai woord Siringitu, dat letterlijk eindeloze vlakte betekent. Er leven zo’n 3 miljoen dieren in de Serengeti; olifanten, gazelles, impala’s, giraffen, buffels, topi’s, maar ook leeuwen, cheeta’s en luipaarden komen veel voor in de Serengeti. De jaarlijkse trek van miljoenen zebra’s en gnoes is een fantastisch schouwspel. Maar ook in de andere maanden van het jaar is dit park een echte aanrader tijdens uw verblijf in Tanzania.
Zodra u het park binnenkomt begint direct uw safari en kunt u de eerste dieren gaan spotten. Aan het einde van de middag komt u aan bij het mooie tented camp, gelegen midden in de Serengeti!

Overnachting: Tortilis Camp, volpension *

* In april en mei verblijft u 3 nachten in de Serengeti Serena Lodge

Dag 4-5: Serengeti National Park
U verblijft twee volle dagen in de Serengeti. Zo kunt u optimaal genieten van al het moois dat dit park te bieden heeft. U mag zoveel op safari als u zelf wilt.

Overnachtingen op basis van volpension: Tortilis Camp, volpension

Dag 6: Transfer naar Karatu
In de ochtend kunt u nog even genieten van de Serengeti. Daarna vertrekt u naar Karatu. Onderweg kunt u van een picnic lunch genieten. U komt aan het einde van de middag aan bij de lodge, waar u nog even lekker kunt ontspannen. Diner en overnachting in de lodge.

Overnachting: Endoro Lodge, volpension

Dag 7: Ngorongoro Crater
Na het ontbijt vertrekt u naar de beroemde Ngorongoro Crater, de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. De krater is ongeveer 2 miljoen jaar geleden gevormd, en heeft een doorsnede van zo’n 18 kilometer. De krater is ca. 600 meter diep en heeft een oppervlakte van ongeveer 260 km2. Er leven naar schatting meer dan 25.000 dieren in deze krater, het is daarmee een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. De krater is een goede plek om de zeldzame zwarte neushoorn te spotten alsook de zwart gemaande mannetjes leeuwen. Daarnaast komen er vele andere wilde dieren voor: luipaarden, cheeta’s, olifanten, apen, zebra’s, gazellen, buffels, gnoes, nijlpaarden en honderden soorten vogels. Ontelbare flamingo’s vormen een roze tapijt over het meer.
De dieren kunnen de krater in- en uitlopen, maar de meeste hebben dit vruchtbare leefgebied verkozen tot vaste woonplaats.
De picnic lunch wordt genuttigd tijdens de game drive in Ngorongoro.
Aan het einde van de middag verlaat u de krater en rijdt u terug naar de lodge.
Diner en overnachting in de lodge.

Overnachting op basis van volpension: Endoro Lodge, volpension

4Dag 8: Transfer naar Arusha – vertrek naar Zanzibar
Na het ontbijt verlaat u de lodge, en vertrekt u naar Arusha. U wordt naar de luchthaven gebracht. Vanaf hier vertrekt u naar Zanzibar. Op de luchthaven van Zanzibar wordt u opgehaald en naar uw strandhotel gebracht. U kunt hier heerlijk nagenieten van uw safari in Tanzania!

Overnachtingen: Next Paradise Boutique Resort, halfpension*

* In april en mei verblijft u in het Diamonds Mapenzi Beach Resort op basis van All-Inclusive (in de andere maanden is dit tegen toeslag mogelijk)

Dag 9 – 11: Zanzibar
U verblijft 3 volle dagen op het eiland Zanzibar. U kunt heerlijk relaxen bij uw hotel, of een leuke excursie boeken op het eiland!

Overnachtingen: Next Paradise Boutique Resort, halfpension
zanzibar-02

Dag 12: Zanzibar – vertrek naar huis
Vandaag wordt u, afhankelijk van uw vluchttijden, naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Vanaf hier vertrekt uw vlucht naar huis.

EINDE VAN DE REIS

De prijs van bovenstaande reis bedraagt:

Januari en maart 2021:

Prijs per persoon o.b.v. 2 pers. 4 pers. 6 pers.
€ 3.400  € 2.795 € 2.630
Februari 2021:

Prijs per persoon o.b.v. 2 pers. 4 pers. 6 pers.
€ 3.550 € 2.950 € 2.780

April en mei 2021:

Prijs per persoon o.b.v. 2 pers. 4 pers. 6 pers.
€ 3.190 € 2.580 € 2.420
Juni 2021:

Prijs per persoon o.b.v. 2 pers. 4 pers. 6 pers.
€ 3.295 € 2.690 € 2.525

Voor prijzen vanaf juli 2021; stuur ons gerust een email en wij sturen u graag een offerte!

Prijs is inclusief:
– Transfers van en naar de luchthavens Kilimanjaro en Zanzibar
– Accommodaties en maaltijden zoals omschreven, o.b.v. 2 persoonskamers
– Parkfees en gamedrives als omschreven
– Privé gebruik van 4×4 safari landcruiser met opklapbaar dak en Engelssprekende safarichauffeur
– Drinkwater in de auto gedurende de safari

Prijs is exclusief:
– Vluchten naar Kilimanjaro International Airport, van Arusha naar Zanzibar, en vanaf Zanzibar naar huis (Malika Travel kan de vluchten voor u boeken als u wilt)
– Visum (€ 50,- p.p.)
– Reis- en annuleringsverzekering
– Drankjes en overige maaltijden
– Uitgaven van persoonlijke aard, zoals fooien, souvenirs etc.

Natuurlijk kunnen wij deze reis nog verder aanpassen naar uw wensen, zoals aanpassing naar andere accommodaties, reisduur en parken. Vraag ons gerust om meer informatie.