Op safari in Tanzania?

Karibu Tanzania! Welkom in Tanzania, een prachtig safari land in Oost-Afrika!

Tanzania is een safari bestemming bij uitstek, en heeft haar populariteit vooral te danken aan de mooie natuurparken. De Serengeti, beroemd van de jaarlijkse migratie van miljoenen dieren tussen de Masai Mara in Kenia en Serengeti in Tanzania, een immens spektakel! De Serengeti kent een zeer hoge concentratie wild, grazend op de eindeloze savannes. Ook de wereldberoemde Ngorongoro Crater is een bezoek meer dan waard. Deze 2 miljoen jaar oude krater is een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld, en de kans om hier de hele BIG FIVE te zien is groot. Het uitzicht op de krater is adembenemend.
Twee andere bekende noordelijke wildparken zijn Tarangire National Park, met de enorme olifantenpopulaties en baobab bomen, en het Lake Manyara National Park, met een prachtig meer, en de unieke in bomen klimmende leeuwen.
Naast de noordelijk gelegen parken bieden we ook safari’s aan naar de zuidelijke wildparken in Tanzania, zoals het Selous Game Reserve, het grootste wildreservaat van Afrika. Naast de standaard jeepsafari’s, kunt u hier ook wandelsafari’s en boottochten maken.

Naast het mooie natuurschoon en de safari’s die Tanzania te bieden heeft, behoort ook het eiland Zanzibar tot Tanzania. Parelwitte zandstranden aan de azuurblauwe Indische Oceaan bieden een heerlijke afsluiter na uw safari. Zanzibar is een schitterende strand- en duikbestemming.

Voor de sportieve reiziger is de beklimming van de majestueuze Kilimanjaro een mooie uitdaging! Dit is natuurlijk prima te combineren met een mooie safari of een verblijf op Zanzibar.

Wilt u op safari in een van de prachtige wildparken van Tanzania, en/of van een heerlijke strandvakantie op het mooie Zanzibar genieten? Karibu Tanzania!!