14-daagse BEST OF TANZANIA safari & strand

RT EleEen zeer complete reis, waarbij u de meest belangrijke parken in Noord Tanzania aandoet. U begint in het Tarangire National Park, waar u 1 nacht verblijft. De volgende dag reist u naar het Lake Manyara National Park, een park met een prachtig meer aan de voet van de Great Rift Valley, o.a. bekend van de in bomen klimmende leeuwen. De volgende bestemming is het wereldberoemde Serengeti National Park. Het park is o.a. bekend vanwege de jaarlijkse Migration. U verblijft 3 nachten in de Serengeti, zo kunt u optimaal genieten van dit mooie park. Uw reis vervolgt naar de beroemde Ngorongoro Crater, de grootste krater ter wereld, waar meer dan 25.000 dieren leven. U gaat een hele dag de krater in!

Na uw safari reist u naar Zanzibar, het prachtige eiland voor de kust van Tanzania, uitermate geschikt voor een heerlijke strandvakantie.

 Prijsinformatie op aanvraag

Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Arusha

U wordt opgehaald op de luchthaven van Arusha door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Overnachting: Ilboru Safari Lodge

Dag 2: Tarangire National Park

RT Lions

Vandaag start uw safari! U wordt na het ontbijt opgehaald door uw chauffeur en vertrekt in de richting van het Tarangire National Park. Bij binnenkomst wordt u direct welkom geheten door een overweldigende Baobabboom. In het park staan deze bomen met een diameter van wel elf meter. Tarangire National Park kent grote moerasgebieden. Vanuit de zuidelijk moerassen kronkelt de Tarangire River richting het Burungimeer. Dit zoutmeer bevat groenblauwe algen en lokt van juli tot november duizenden flamingo’s.
In Tarangire National Park vindt u grote concentraties wild, waaronder een aantal bijzondere diersoorten zoals elanden, oryxen en giraffegazellen. Daarnaast woont hier de grootste populatie olifanten van heel Afrika. Het park huisvest tevens duizenden buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s, struisvogels, leeuwen en luipaarden. Het park is met meer dan 550 verschillende vogelsoorten daarnaast een paradijs voor vogelliefhebbers.
De picknick lunch nuttigt u op een mooi plekje in het park. Diner en overnachting in de tented lodge, waar u verblijft op basis van volpension.

Overnachting: Tarangire Simba Lodge

Dag 3: Lake Manyara National Park
Na het ontbijt vertrekt u in de richting van het Lake Manyara National Park, gelegen tussen de rotspartijen van de Great Rift Valley.
Wanneer u het National Park binnenrijdt, waant u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen en stromende beekjes met helder water. De weg leidt verder door het oerwoud naar open graslanden, bossen en moerassen. Het park is het leefgebied van grote kuddes olifanten, buffels, impala’s, nijlpaarden, giraffen en vele kleine dieren. Het park staat verder bekend om de in bomen klimmende leeuwen.
Vele duizenden roze flamingo’s bevinden langs de oevers van het meer, vanuit het park vaak te zien als een roze rand rond het meer.
Maar ook de bijna 500 andere vogelsoorten maken dit park een must to see voor vogelliefhebbers.
U zult een full day game drive maken in het park, lunch is in de vorm van picknick boxes in het park.
Aan het einde van de middag verlaat u het park en rijdt u naar de tented lodge, waar u kunt genieten van het diner en uw overnachting.

Overnachting: Karatu Simba Lodge

Dag 4: Serengeti National ParkThe-Serengeti-National-Park

Na het ontbijt vertrekt u in de richting van het Serengeti National Park, het bekendste park van Tanzania. Het landschap bestaat vooral uit vlakke savanne en bosgebied, en is 14.800 km2 groot. De naam van het park is afkomstig van het Maasai woord Siringitu, dat letterlijk eindeloze vlakte betekent. Er leven zo’n 3 miljoen dieren in de Serengeti; olifanten, gazelles, impala’s, giraffen, buffels, topi’s, maar ook leeuwen, cheeta’s en luipaarden komen veel voor in de Serengeti. De jaarlijkse trek van miljoenen zebra’s en gnoes is een fantastisch schouwspel. Maar ook in de andere maanden van het jaar is dit park een echte aanrader tijdens uw verblijf in Tanzania.
Onderweg zult u een lunch stop maken, lunch is in de vorm van picknick boxes. U arriveert op tijd in uw lodge/tented camp voor het diner en uw overnachting. U verblijft op basis van volpension.

Overnachting: Tortilis Camp

Dag 5 en 6: Serengeti National Park
U verblijft 2 volle dagen in de Serengeti. Zo kunt u optimaal genieten van al het moois dat dit park te bieden heeft. U kunt beide dagen zoveel op safari als u wilt, op zoek naar de “Big Five”!

Overnachtingen, op basis van volpension: Tortilis Camp

Dag 7: Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt verlaat u al gamedrivend de Serengeti. U vertrekt in de richting van de Ngorongoro Conservation Area. Lunch wordt onderweg genuttigd en is in de vorm van lunch boxes. In de namiddag arriveert u in de lodge, waar u kunt genieten van het diner en uw overnachting.

Overnachting: Tloma Lodge

Dag 8: Ngorongoro Craterngorongo

Na het ontbijt vertrekt u naar de beroemde Ngorongoro Crater, de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. De krater is ongeveer 2 miljoen jaar geleden gevormd, en heeft een doorsnede van zo’n 18 kilometer. De krater is ca. 600 meter diep en heeft een oppervlakte van ongeveer 260 km2. Er leven naar schatting meer dan 25.000 dieren in deze krater, het is daarmee een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. De krater is een goede plek om de zeldzame zwarte neushoorn te spotten alsook de zwart gemaande mannetjes leeuwen. Daarnaast komen er vele andere wilde dieren voor: luipaarden, cheeta’s, olifanten, apen, zebra’s, gazellen, buffels, gnoes, nijlpaarden en honderden soorten vogels. Ontelbare flamingo’s vormen een roze tapijt over het meer.
De dieren kunnen de krater in- en uitlopen, maar de meeste hebben dit vruchtbare leefgebied verkozen tot vaste woonplaats.
De picnic lunch wordt genuttigd tijdens de game drive in Ngorongoro.
Aan het einde van de middag verlaat u de krater en rijdt u terug naar de lodge.
Diner en overnachting in de lodge.

Overnachting: Tloma Lodge

Dag 9: Transfer naar Arusha – vertrek naar Zanzibar
Na het ontbijt verlaat u de lodge, en vertrekt u naar Arusha. U wordt naar de luchthaven gebracht, waar uw lokale vlucht naar Zanzibar vertrekt.
Op Zanzibar International Airport wordt u opgehaald en naar uw strandhotel gebracht, waar u 5 nachten verblijft.

Overnachting, op basis van halfpension: Next Paradise Boutique Resort

Dag 10 – 13: Zanzibar
Met hopelijk veel mooie herinneringen aan de safari kunt u genieten van de mooie stranden van Zanzibar, en de faciliteiten van uw hotel.

Overnachting, op basis van halfpension: Next Paradise Boutique Resort

Dag 14: Vertrek vanaf Zanzibar naar Nederland
Afhankelijk van uw vluchttijden zal u vandaag worden opgehaald bij uw hotel, voor een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Vanaf hier vertrekt u naar Nederland.

EINDE VAN DE REIS