9-daagse TANZANIA NDOGO safari & strand

Tanzania - Lake Manyara - Lake Manyara LandscapeTijdens deze safari bezoekt u twee mooie parken van Tanzania. Vanuit Arusha vertrekt u naar het Lake Manyara National Park, een park met een prachtig meer aan de voet van de Great Rift Valley, o.a. bekend van de in bomen klimmende leeuwen. Uw reis vervolgt naar de beroemde Ngorongoro Crater, de grootste krater ter wereld, waar meer dan 25.000 dieren leven.

Na uw safari reist u naar Zanzibar, het prachtige eiland voor de kust van Tanzania, uitermate geschikt voor een heerlijke strandvakantie.

 Prijsinformatie op aanvraag

Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Arusha

U wordt opgehaald op de luchthaven van Arusha door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht, waar u op basis van B&B verblijft.

Overnachting: Ilboru Safari Lodge

Dag 2: Lake Manyara National Park

lion-at-lake-manyara-national-park6

Vandaag start uw safari! U wordt na het ontbijt opgehaald door uw chauffeur en vertrekt in de richting van het Lake Manyara National Park, gelegen tussen de rotspartijen van de Great Rift Valley.
Wanneer u het National Park binnenrijdt, waant u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen en stromende beekjes met helder water. De weg leidt verder door het oerwoud naar open graslanden, bossen en moerassen. Het park is het leefgebied van grote kuddes olifanten, buffels, impala’s, nijlpaarden, giraffen en vele kleine dieren. Het park staat verder bekend om de in bomen klimmende leeuwen.
Vele duizenden roze flamingo’s bevinden langs de oevers van het meer, vanuit het park vaak te zien als een roze rand rond het meer.
Maar ook de bijna 500 andere vogelsoorten maken dit park een must see voor vogelliefhebbers.
De picnic lunch wordt genuttigd in het park.
Aan het einde van de middag verlaat u het park en rijdt u naar de lodge, waar u kunt genieten van het diner en uw overnachting. U verblijft op basis van volpension.

Overnachting: Rhotia Valley

Dag 3: Ngorongoro Crater

ngorongoro1Na het ontbijt vertrekt u naar de beroemde Ngorongoro Crater, de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. De krater is ongeveer 2 miljoen jaar geleden gevormd, en heeft een doorsnede van zo’n 18 kilometer. De krater is ca. 600 meter diep en heeft een oppervlakte van ongeveer 260 km2. Er leven naar schatting meer dan 25.000 dieren in deze krater, het is daarmee een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. De krater is een goede plek om de zeldzame zwarte neushoorn te spotten alsook de zwart gemaande mannetjes leeuwen. Daarnaast komen er vele andere wilde dieren voor: luipaarden, cheeta’s, olifanten, apen, zebra’s, gazellen, buffels, gnoes, nijlpaarden en honderden soorten vogels. Ontelbare flamingo’s vormen een roze tapijt over het meer.
De dieren kunnen de krater in- en uitlopen, maar de meeste hebben dit vruchtbare leefgebied verkozen tot vaste woonplaats.
De picnic lunch wordt genuttigd tijdens de game drive in de Ngorongoro Crater.
Aan het einde van de middag verlaat u de krater en rijdt u naar de lodge.
Diner en overnachting in de lodge.

Overnachting op basis van volpension: Rhotia Valley

zanzibar-02

Dag 4: Transfer naar Arusha – vertrek naar Zanzibar

Na het ontbijt verlaat u de lodge, en vertrekt u naar Arusha. U wordt naar de luchthaven gebracht, waar uw lokale vlucht naar Zanzibar vertrekt.

Op Zanzibar International Airport wordt u opgehaald en naar uw strandhotel gebracht, waar u 5 nachten verblijft.

Overnachting, op basis van halfpension:

Type A: Kichanga Lodge ***+
Type B: Next Paradise Boutique Resort ****

Dag 5 – 8: Zanzibar

Met hopelijk veel mooie herinneringen aan de safari kunt u genieten van de mooie stranden van Zanzibar, en de faciliteiten van uw hotel.

Overnachting, op basis van halfpension:
Type A: Kichanga Lodge ***+
Type B: Next Paradise Boutique Resort ****

Dag 9: Vertrek vanaf Zanzibar naar Nederland
Afhankelijk van uw vluchttijden zal u vandaag worden opgehaald bij uw hotel, voor een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Vanaf hier vertrekt u terug naar Nederland.

EINDE VAN DE REIS