The Sands at Chale Island ★★★★

    

Dit kleinschalige hotel is gelegen op Chale Island, een eilandje voor de zuidkust van Kenia. Het hotel wordt omgeven door een mangrove bos en prachtige flora en fauna. Voor de kust van het eiland ligt een koraal rif.

The Sands at Chale beschikt over 60 kamers, onderverdeeld in 28 standaardkamers, 28 banda’s (beach en lagoon banda’s), 2 penthouse suites, 1 over water suite en 1 suite on the rocks.

Alle stijlvolle kamers zijn Afrikaans en sfeervol ingericht en voorzien van een ensuite badkamer en airconditioning. Er is geen stroom in de kamers tussen 10 en 17 uur, m.u.v. de suite on the rocks.

The Sands at Chale biedt een goed restaurant, dichtbij het strand gelegen en met uitzicht over de baai. In een van de 2 bars kunt u terecht voor een verkoelend drankje.

Bij het watersportcentrum zijn excursies te boeken, zoals snorkelen, duiken, kajakken, boot excursies of diepzeevissen. Op het eiland bevindt zich ook een kleine fitnessruimte en een Spa.

Overdag kunt u genieten op het mooie zandstrand of bij een van de zwembaden in het resort.

In het resort kunt u op basis van halfpension, volpension of All Inclusive verblijven.

Het is een fijn resort om te verblijven, vooral als u geen behoefte heeft aan vertier buiten de deur (zoals vaker andere restaurantjes bezoeken). Het hotel ligt vrij afgelegen, ideaal voor rustzoekers! Vanuit het hotel kunt u wel een bezoek brengen aan Diani Beach als u een keertje wilt shoppen, pinnen, etc. Zeker een aanrader voor een paar dagen strandverblijf!!

Wilt u alvast een kijkje nemen op het strand van Chale Island? Zie hier de webcam op het eiland: http://www.chale-eye.com