Sipi Falls

Het gebied van de Sipi Falls bestaat uit drie watervallen, en is gelegen in het minder toeristische oosten van Uganda. Het ligt aan de voet van het Mount Elgon massief en national park, op de grens met Kenia.

De Sipi rivier en de watervallen zijn vernoemd naar de inheemse plant “sep”, die aan de oevers van de rivier groeit. Door de lokale bevolking wordt deze medicinale plant gebruikt tegen griep en de mazelen.
Naast de watervallen staat het Sipi Falls gebied bekend om de Bugisu Arabica koffie die op de lokale koffieplantages verbouwd wordt. Een bezoek aan een van de koffieplantages behoort natuurlijk tot de mogelijkheden bij een verblijf in Sipi Falls!

Het gebied is een van de meest vruchtbare delen van Uganda. Het is erg groen, en kent een prachtige natuur met watervallen, bloemen, een weelde aan vegetatie, unieke vergezichten en traditionele lokale dorpjes.

Het is een prachtig gebied om een mooie wandeling te maken of even te relaxen in een fijne accommodatie! Voor de avonturiers behoort abseilen en rock climbing tot de mogelijkheden.
De drie watervallen in Sipi Falls zijn ongeveer 100, 85 en 75 meter hoog. Het gebied ligt op 1600 – 1900 meter hoogte.