Murchison Falls National Park

Murchison Falls      

Het Murchison Falls National Park is gelegen in het noordwesten van Uganda, en is het grootste wildpark van Uganda (3.860m2). De Nijl stroomt dwars door het park, en splijt het park in tweeën. De aanwezigheid van de Nijl maakt dit park een van de groenste parken van Afrika.

Het landschap varieert van vlakke savannes met palmen en acacia’s in het noordelijk gedeelte, tot regenwoud in het zuidelijk gedeelte. In de Nijldelta bevinden zich uitgestrekte moerassen met riet en papyrus.

De highlight van het park zijn de Murchison Falls; in een breedte van nog geen 6 meter stort de Nijl zich in een wolk van bruisend wit water naar beneden. De watervallen zijn zo’n 40 meter hoog.

Een must tijdens uw verblijf in Murchison Falls National Park is de unieke boottocht over de Nijl, naar de watervallen. Deze ongeveer 3 uur durende tocht wordt gemaakt onder het toeziend oog van krokodillen, nijlpaarden, buffels, apen en al het andere wild dat de dorst komt lessen langs de oever van de rivier. Als u wilt kunt u nog een wandeling maken naar de top van de watervallen, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft!

Naast de boottocht naar de watervallen is ook een boottocht naar de delta van Lake Albert mogelijk. Naast de vele nijlpaarden en olifanten die u onderweg tegenkomt, zult u ook vele bijzondere vogelsoorten zien, zoals African fisheagles, bee-eaters, kingfishers, Goliath Herons en vele andere reigersoorten, de Afrikaanse Maraboe en pelikanen. Met een beetje geluk kunt u hier ook de zeldzame schoenbek ooievaar spotten!

Tijdens de gamedrives in het park kunt u vele dieren spotten, zoals Rothschild-giraffen, nijlpaarden, olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, hartebeesten, waterbokken en verschillende soorten antilopen (waaronder de ‘Ugandan Cob’).

Een bezoek aan Murchison Falls National Park is zeker de moeite waard tijdens uw bezoek aan Uganda!