TESTIMONIALS

Below are some experiences of our guests:

HONEYMOON KENYA

We like to let you know that our Honeymoon turned out to be an unforgettable trip and the beauty of Kenya and the warmth of its inhabitants overwhelmed us. We are very grateful Carlijn & James advised us to go to the Masai Mara and Amboseli at the foot of the Kilimanjaro, as it turned out even better than what we had expected. The lodges, the safaris were welcoming and extremely sensational. Timoty, our driver is a knowledgeable, professional and very keen man who never tired from showing us more everyday whether it be the large animals or the insects and flowers of the reserves. And we did two unforgettable bush walks… The food was delicious and the lodges were extremely good taste, very clean and peaceful. In actual fact there is nothing that bears criticism – it was perfect! We met very pleasant people there of all nationalities. I must say, I am finding getting back to my daily routine a bit difficult and I hope we’ll go back and visit more of East Africa. Going there gave density to all those impressions. While in Amboseli we visited a Maasai vllage and the driver kindly and spontaneously took us to visit some Masaai friends of you – a lovely human experience, Thanks again for your good advice for this wonderful safari and the lovely Hotel Leopard Beach at Diani Beach in Mombasa. Sure we will get in contact soon for again a safari to our second homeland…..

Bogdan and Andreea, Bucharest

Wij droomden al jaren van een reis naar Kenia. Vorig jaar hebben we de knoop doorgehakt om dan toch echt een keer de reis te gaan maken. We zijn bijzonder blij dat we gekozen hebben om de reis via Carlijn te regelen, want wat hebben wij een fantastische vakantie gehad.
Via via ben ik in contact gekomen met Carlijn. Een vriend van mij had haar aanbevolen. Ik had haar gevraagd om een reisvoorstel te maken, waarin wij onze eigen voorkeuren hebben aangegeven. Veel natuur, minder cultuur en nog een paar dagen strand. Na haar voorstel te hebben ontvangen heb ik meerdere malen telefonisch contact gehad met Carlijn om het één en ander met elkaar af te stemmen. Ook in de avonduren was Carlijn beschikbaar, wat voor haar geen probleem was. Voor mij erg prettig! Ik wilde ook graag mijn vriendin ten huwelijk vragen in Kenia en Carlijn is met allerlei suggesties gekomen en heeft van alles geregeld om het aanzoek een succes te laten worden. Erg prettig om iemand te spreken die daarover meedenkt!
Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een 8 daagse safari. De vliegtickets hebben we zelf geregeld.
Op dag 1 zijn we opgehaald van het vliegveld in Nairobi door onze chauffeur. We kwamen laat aan in Nairobi dus de chauffeur heeft ons direct afgezet bij ons hotel in Nairobi. Een eenvoudig maar schoon hotel.
Op dag 2 zijn we na ons ontbijt vertrokken naar Masai Mara, een lange hobbelige rit. Voor de lunch kwamen we aan bij ons camp, waar wij werden verwelkomd door onze manager. het camp zag er schitterend uit. Locatie van het camp was net buiten het park, aan een riviertje. Gezellig ingericht met stoelen om een kampvuur. Onze tent was van alle gemakken voorzien, groot en schoon. Na de lunch konden we ons even opfrissen en daarna zijn we direct onze gamedrive gaan maken. Wat een fantastische ervaring! We kwamen direct allerlei dieren tegen; gazelles, zebra’s, giraffen, olifanten en leeuwen. Na een lange dag hebben we heerlijk geslapen in onze tent.
Op dag 3 hebben we een volle dag doorgebracht in Masai Mara. Met lunchboxes zijn we op pad gegaan en hebben wij weer van alles gezien; Cheeta’s, hyena’s, gieren, struisvogels, olifanten, wildebeest, leeuwen, giraffen, allerlei soorten gazelle’s. Geweldig om al die dieren in het wild te zien in een schitterend omgeving. Rond lunchtijd heeft onze chauffeur een mooi plekje bij een boom opgezocht waar we beschut tegen de felle zon konden genieten van onze lunch. Een heerlijke lunch lag er klaar voor ons. Goed geregeld! Na de lunch zijn we verder gegaan met de gamedrive. Na de gamedrive zijn we terug gegaan naar ons camp waar we bij het kampvuur konden genieten van een borrel. Na een heerlijke maaltijd zijn we moe, maar voldaan naar bed gegaan.
Dag 4 was de speciale dag, waarop ik mijn vriendin ten huwelijk wilde vragen. Van te voren had ik al aan Carlijn gevraagd om een luchtballonvaart boven de Masai Mara voor ons te regelen. De wekker ging al vroeg want om 6 uur zaten we in de lucht te zweven boven de Masai Mara. Een schitterend zicht, de dieren die wakker worden bij zonsopkomst. De luchtballonvaart duurde een uur, waarna we in de watten werden gelegd met een heerlijk champagne ontbijt in de Masai Mara. Met 4×4 werden we terug gebracht naar ons camp waar we konden bijkomen van alle indrukken. Na de lunch vertrokken we voor een middagsafari. Omdat we de luipaard nog niet hadden gezien ging onze chauffeur gericht op zoek naar de luipaard. En verrek, na een half uur rijden stond we oog in oog met dit zeer indrukwekkende dier. Wij vonden het echt heel spannend en indrukwekkend om de luipaard op een meter afstand van onze auto rustig te zien lopen. Vervolgens reed de chauffeur ons naar een mooi plekje waar we konden genieten van de zonsondergang. We stapten uit de auto en liepen naar achteren om foto’s te maken van dit mooie plekje. In de tussentijd dekte onze chauffeur voor de auto een tafeltje met glazen en een fles champagne en wat hapjes erbij. De chauffeur seinde naar mij dat we naar voren konden lopen. Genietend van het uitzicht ben ik op mijn knieën gegaan en heb ik mijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Mijn vriendin zei direct ja, waarop de fles champagne geopend kon worden. Eenmaal terug in ons camp zijn we een borrel gaan drinken aan het kampvuur. De manager kwam erbij zitten om mooie verhalen te vertellen over onder andere olifanten; fascinerend! Na een heerlijk diner was de zeer geslaagde dag afgelopen en zijn we naar bed gegaan.
Op dag 5 zijn we vertrokken naar Amboseli. Een lange rit, maar een leuke manier om zo wat meer van Kenia te zien. Voor lunch zijn we naar The Carnivore gegaan in Nairobi. Een bekend wildrestaurant met lekker eten. In de avond zijn we aangekomen bij ons Camp.
Op dag 6 zijn we het park van Amboseli ingegaan. Het park in Amboseli ziet er heel anders uit dan het park van de Masai Mara. De Kilimanjaro op de achtergrond ziet er werkelijk schitterend uit. Vooral als in de loop van de ochtend de wolken verdwijnen en je steeds beter zicht krijgt op de berg. Het levert mooie plaatjes op. In het park zijn enorm veel olifanten aanwezig. Het is dan ook erg leuk om overal in het park de kuddes te zien lopen. Verder zijn er veel bijzondere vogels te zien.
Op dag 7 zijn we vertrokken richting Tsavo West National Park. Voordat we naar onze camp reden zijn we Mzima Springs gaan bekijken. Een zoetwaterbron met nijlpaarden. We vervolgden daarna onze weg naar ons camp. Onderweg kom je weer bijzondere dieren tegen die we elders nog niet waren tegengekomen. Veel neushoornvogels, hagedissen en reeën. Ons camp lag op een schitterende locatie; tegen een bergwand aan met zicht op een waterbron. We konden gelijk gaan lunchen. En dat is een hele beleving, want het restaurant is eigenlijk een groot terras met zicht op de waterbron, waar veel dieren water komen drinken. Schitterend om te zien terwijl je aan het lunchen bent. In Tsavo West heb je ook een neushoorn reservaat wat we zijn gaan bezoeken na de lunch. We hadden de big 5 al gezien op de neushoorn na. Helaas heeft de neushoorn zich niet laten zien, alhoewel onze chauffeur erg z’n best heeft gedaan voor ons. Terug bij ons camp, enigszins teleurgesteld dat we de neushoorn niet hebben gezien konden we direct aanschuiven voor het diner. Onze teleurstelling ebde direct weg toen we olifanten hoorden. Wat een ultiem genot! Het was inmiddels donker geworden maar je kon de olifanten horen spelen in de waterbron.
Op dag 8 heeft de chauffeur ons naar ons hotel in Diani gereden. Eenmaal aangekomen bij ons hotel hebben wij afscheid genomen van onze chauffeur. Over onze chauffeur ben ik erg positief. Hij heeft uitstekend gereden, flink z’n best gedaan om ons de mooie plekjes te laten zien, lange dagen gemaakt en z’n engels was uitstekend.
Eenmaal aangekomen in onze hotelkamer stond er een fles wijn klaar met een kaartje erbij van Carlijn & James om ons te feliciteren met onze verloving. Erg attent van ze!! We hebben nog enkele dagen in Diani doorgebracht waar we heerlijk hebben kunnen bijkomen en nagenieten van een fantastische safari door een geweldig Kenia. Carlijn & James, hartelijk dank voor het organiseren, voortreffelijk gedaan! 

David & Jorine

Vorig jaar zijn we via Carlijn en James naar het Masai Mara Game Reserve in Kenia geweest. Het was een geweldige safari, en we verbleven in hele mooie lodges. We waren 2 nachten in de Mara Serena Lodge. Het uitzicht vanuit de lodge is grandioos, de kamers zijn heel leuk gebouwd. Allemaal hutjes naast elkaar, met veel prachtige masai-kralen in het interieur. Er is een prachtig zwembad waar je in je vrije uurtjes even heerlijk kunt relaxen met zicht op de wildernis. Als je s’avonds terugkomt van je safari word je ontvangen met een groot kampvuur, en drink je een lekkere Kenya Cane! Ook de game drives waren geweldig, je ziet er in ieder geval de big five!!
Daarnaast zijn we ook een nacht in Governors Camp geweest, wat ook een geweldige ervaring was. We sliepen in mooie tenten met uitzicht over de mara river waar je vanuit je tent de hippo’s kon bewonderen. Het Governors Camp is eigenlijk een park binnen het Mara Game Reserve. Je krijgt dan een eigen chauffeur van dat park, en die weten precies waar de wilde dieren zich ophouden, en brengt je dus ook zo naar de leeuwen die daar echt in grote getale aanwezig waren! Ook waren er heel veel olifanten, giraffen, neushoorns, gewoon de big five!! Hebben zelfs oog in oog gestaan met een luipaard! Die kwam recht op onze auto af, maar passeerde gelukkig!
Al met al hebben we een geweldige safari gehad in het Masai Mara Game Reserve, de organisatie door James en Carlijn was perfekt!!!

Marita

In november 2013 zijn mijn vriend en ik naar Kenia gereisd om daar onze vakantie te vieren. We hebben Malika Travel benaderd om onze reis te organiseren. Carlijn en James hebben door hun persoonlijke benadering alles aangegrepen om onze reis onvergetelijk te maken! Van het begin af aan verliep het contact soepel. Het is sowieso een voortreffelijk land en ook de prijs-/kwaliteitverhouding was perfect. We zaten eerst een week in een resort aan de kust in Diani Beach en hierna hebben we twee safariparken bezocht. Onder leiding van chauffeur Moses zijn we op safari gegaan en dit was ontzettend leuk! Malika Travel heeft werkelijk geweldige lokaties voor ons uitgezocht, waar we als VIP’s werden behandeld!

Liefs Juliette

PRIMA GEREGELD!

Groet Niels

Sinds onze reis naar Kenia zijn we inmiddels op nog een hoop mooie plekken geweest. Toch beschouwen we Kenia nog steeds als de meest bijzondere ervaring. Ik weet nog goed hoe wij in een zoektocht naar avontuur werden getipt om naar Kenia te reizen. In tegenstelling tot de doorsnee zon, zee, strand vakantie besloten we halsoverkop om te boeken. Maar dan?! We hadden een vlucht en hotel geboekt, maar hadden verder geen idee wat we konden verwachten en uiteraard hoe we de Afrika beleving optimaal konden ervaren. Carlijn heeft ons hier gelukkig uitstekend bij kunnen helpen. Als Nederlandstalige “local” heeft zij ons geweldig kunnen voorbereiden voor vertrek (iz. medicatie, transfer etc.). We bespraken vooraf welke opties er waren qua safari en stelden een 4-daagse rondreis samen. Een ervaring om nooit te vergeten. Onze route was Tsavo West – Amboseli – Tsavo East. Bij alle accommodaties was het personeel erg vriendelijk en behulpzaam (maar dat geldt eigenlijk wel voor alle mensen in Kenia die we zijn tegengekomen!). Onze gids was super, sprak goed engels en was erg flexibel; wij konden zelf bepalen op welke momenten we van het programma wilde afwijken. Zo bezochten we een masai stam en werden heel hartelijk in hun dorp ontvangen en rondgeleid, gingen langs een basisschool etc. Al met al een geweldige ervaring!
Voor wat betreft de omgeving vonden wij Amboseli het meest indrukwekkend en het echte “lion king” gevoel geven. Echter was Tsavo ook erg mooi en een hele beleving.
Al met al zouden we achteraf niets aan het programma willen veranderen en het iedereen aanraden!

Vincent & Simone