Arusha

 Ilboru Safari Lodge

      
Ilboru Safari Lodge is een sfeervolle lodge vlakbij het centrum van Arusha. De lodge ligt op de hellingen van Mount Meru midden in het lokale leven. De verschillende kamers liggen verspreid over de mooie tuin. De kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet. Het zijn rondavels die verdeeld zijn in twee gescheiden kamers, met een patio met zitje.
Het terrein is ruim met een mooie tuin en een zwembad. 
Het restaurant staat goed bekend en serveert lokale en internationale gerechten.

Een fijne lodge om te verblijven voorafgaand of na de safari!

 Kigongoni Lodge

      
Kigongoni Lodge is gevestigd op een oude koffieplantage in de buurt van Arusha, temidden van een natuurlijk bos. De lodge is gebouwd op de top van een heuvel en vanuit de tuin is er een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro en Mt. Meru. Verstopt tussen de bomen bevinden zich 19 huisjes, gebouwd in een Afrikaanse stijl en met lokale materialen. De kamers, lounge en restaurant, -allemaal met open haard-, zijn gemeubileerd op een comfortabele manier, die bijdraagt aan de unieke plaats en de natuurlijke omgeving.

Tijdens het verblijf in Kigongoni Lodge kunt u (kosteloos) een wandeling maken over de koffieplantage; zo krijgt u een indruk hoe de koffiebonen groeien en vervolgens tot koffie gemaakt worden.

 Karama Lodge

2

Karama Lodge is rustig gelegen op de Suye Hill, en biedt mooi uitzicht over de bosrijke valleien, Mt Meru en Mt Kilimanjaro. De lodge staat bekend om haar warme sfeer, persoonlijke service en gastvrijheid.

De 22 houten bungalows zijn op palen gebouwd en gemaakt met lokale en natuurlijke materialen. Ze zijn comfortabel en sfeervol ingericht en hebben alle een veranda met zitje waar u kunt genieten van de bosrijke omgeving, de tuin en de geluiden van de tropische vogels.

De lodge beschikt verder over een zwembad, massage- en yogaruimte, giftshop, een bar en een restaurant. U kunt zowel binnen als in de tuin genieten van de goede maaltijden die door de koks bereidt worden. De lodge biedt WiFi services.

Vanuit de lodge kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals een wandeling naar de top van de Suye Hill en het dorpje Kimandolu, culturele uitstapjes, en een bezoek aan het Arusha Children’s Trust; een project dat gesponsord wordt door Karama Lodge.

 Olasiti Lodge 

3

Olasiti Lodge is op 7km afstand van het drukke centrum gelegen. De lodge ligt in een mooi aangelegde tuin. De 28 kamers van het hotel zijn groot en mooi Afrikaans ingericht. Ze bieden alle een veranda met zithoek met uitzicht op de tuin. De lodge beschikt verder over een mooi zwembad met ligbedden, een grote lounge met openhaard, een restaurant met groot buitenterras, een giftshop en een internet cafe.

 Lake Duluti Serena Hotel 

1

Gelegen in bosrijk gebied, tussen prachtige koffieplantages, ligt het Lake Duluti Serena Hotel. Het hotel ligt buiten Arusha, en kijkt uit over Lake Duluti. U kunt tijdens uw verblijf kanoen op het meer en mountainbiken tussen de koffieplantages.

De 42 kamers van het hotel zijn in traditionele stijl gebouwd als rondavels met rieten daken, en zijn mooi gelegen in de tuin. De cottages zijn ruim en bieden alle een veranda. 

In het hoofdgebouw, gebouwd in koloniale stijl, liggen de receptie, het restaurant, gezellige lounge/bar met openhaard, bibliotheek, giftshop en business centre.

Het hotel biedt WiFi services aan haar gasten.