Ras Nungwi Beach Hotel ★★★★+zanzibar

Ras Nungwi Beach Hotel is gelegen in het noordelijkste puntje van Zanzibar, aan een prachtig wit zandstrand. Het hotel ligt in een tropische tuin. Voor de kust ligt een kleurrijk koraalrif. Deze riffen, samen met de vele duiklocaties in de omgeving, maken Ras Nungwi een perfecte duiklocatie.

Het luxe resort is gebouwd met natuurlijke lokale materialen. In totaal heeft het resort 32 kamers, onderverdeeld in 15 Lodge Rooms met tuinzicht, 12 Superior Chalets met zeezicht, 4 grotere Superior Deluxe Chalets met zeezicht en 1 Ocean Suite.
Alle kamers zijn mooi ingericht met veel houtsnijwerk. Ze beschikken over een handgemaakte hemelbedden met klamboe, badkamer, haardroger, kluisje, minibar, airconditioning, ventilator en een balkon met zitje. De Superior Chalets zijn ruimer dan de Lodge Rooms, de Superior Deluxe Chalets zijn nog wat ruimer dan de Superior Chalets.
De apart gelegen Ocean Suite is zeer luxe en ruim, 200m2. Er is een ruime slaapkamer, een woonkamer, een veranda met prive zwembad en een badkamer. Op de bovenverdieping is een dakterras. Vanaf uw terras loopt u via een paadje naar het prachtige zandstrand.

Het Ubora Restaurant serveert heerlijke gerechten. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de diverse bars. Verder beschikt het hotel over een mooi groot zoetwater zwembad, privé strand, Peponi Spa met diverse massages en schoonheidsbehandelingen, kleine bibliotheek, WiFi, giftshop, tennisbaan en een tv-ruimte.
Watersporters en duikers kunnen terecht in het Aquarius Watersport Centre van het hotel, tevens een zeer professionele PADI duikschool. Snorkelen, traditionele dhow cruises, diepzee vissen en kajakken behoren tot de vele mogelijkheden.
Excursies zoals Nungwi Village Tour, Stone Town, Jozani Forest, Prison Island en Spice Plantations worden georganiseerd vanuit het resort.